numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
theoneghost
- utilizator constant

rine scrie:poate se mai gasesc daca spui de unde atata pb

sunt vreo 50 de kg stranse la un centru de colectare din bucuresti,20 le vroia Vegas.....pt cei interesati e 5 lei/kg disponibil din pacate doar luni pt ca stau deja de ceva vreme acolo si nu le mai pot retine...se vor trimite la reciclat.
dau detalii pe MP doritorilor,plumbul este numai din tevi de instalatie.
-One often meets his destiny on the road he takes to avoid it-
-
Ghenadie
- veteran

poti sa torni in cutii de chibrituri, de unica folosinta e forma, dar nici nu necesita investitii.
verificata treaba martea trecuta !

-
Vegas_75
- veteran

De unde atatea cutii de chibrituri ?
As sugera , ptr ca inventivitatea nu cunoaste limite , efectuarea unor matrite usor de facut in ipsos , in 10 min sunt gata si sunt refolosibile daca in compozitia ipsosului se adauga si ceva calti , ate , rafie etc ptr ranforsare si impiedicarea craparii.
O alta solutie la indemana si accesibila este matrita sapata usor cu o surubelnita intr-un mic bloc de bca. Ies niste lingouri bune.
O alta mai rudimentara dar eficienta si ea la cantitati mari turnate in aer liber este saparea unor mici santulete mai lungi direct in pamant.
Toate cele de mai sus nu conduc neaparat la niste lingouri milimetrice insa cred ca nu urmarim cu atata precizie asta mai ales ca le vom retopi.
Daca ne alocam putin timp si avem si ceva technical skills putem sa facem o matrita dintr-un profil de aluminiu paralelipipedic (teava patrata de aluminiu) care prelucrat cu un mic flex ne poate fi de ajutor. Barii de aluminiu i se decupeaza o latura cu flexul si astfel obtinem o cavitate , alaturam cateva bucati de acest fel , le inchidem la capete , le finisam bine si gata matrita. Te muncesti vreo doua ore dar nu mai ai treaba apoi.
-
theoneghost
- utilizator constant

-One often meets his destiny on the road he takes to avoid it-
-
Vegas_75
- veteran

Nu stiu unde ai putea gasi asemenea matrite din silicon sau ti le poti face singur cu silicon sanitar , habar n-am ? Ma mir ca nu ia foc matrita la ce cantitate toarna nenea ala , dar cred ca e un silicon mai robust decat ala sanitar dar oricum merita experimentat cu grija. Pentru siguranta as zice toata matrita de silicon este bine sa stea intr-o tava de prajituri plina cu apa rece care va raci matrita mai rapid impiedicand topirea ei ma gandesc. Chestia cu ipsosul e in opinia mea mai ieftina si mai la indemana. Torni ipsos intr-o cutie de conserve din aia mai mare si iese brici matrita. Conserva tine bine materialul si crapa mai greu sau deloc mai ales daca e ranforsat cu sfoara , sarma subtire. Sunt variante la indemana, plumb este deci spor la treaba.
-
Ghenadie
- veteran

in ipsos poate fi turnat si in starea lui uscata, singura grija e sa fie bine batatorit si turnat incet sa nu sape.