cumpar ata matisaj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
cumpar ata matisaj
cumpar ata matisaj inele de culoare neagra sau ata din matase . daca stie cineva vreun magazin unde se gaseste in bucuresti asa ceva, dar nu la magazinele de articole de pescuit ca nu vreau sa dau 50 ron pe o rola .vreau sa matisez niste inele la o germina si nu am gasit ata de matase la nici o mercerie pe la care am cautat.
Re: cumpar ata matisaj
Cauta pe la o cizmarie sau un tapiter. Cat ai tu nevoie cred ca-ti da pentru o bere. 

aha da . la asta nu m am gandit ! o sa incerc. multumesc!
Iti dau eu fir sintetic, il vezi si daca e bun iti dau cat ai nevoie, negru sau rosu...ce iti place mai mult.
am rezolvat! multumesc! se poate inchide!
-
- veteran
Am folosit eu fire pentru cizmarie sau alte aplicatii cand faceam teste.
Multe fire sintetice contin silicon si rasinile se aseaza neuniform.
La cat costa ata pentru matisaje nu merita experimente ,folositi doar fire dedicate.
Eu am cumparat vreo 40 de role pentru alte aplicatii si toate contineau silicon, bani aruncati.
Daca stiti sigur ca nu contin silicon sau alte substante e ok.
Multe fire sintetice contin silicon si rasinile se aseaza neuniform.
La cat costa ata pentru matisaje nu merita experimente ,folositi doar fire dedicate.
Eu am cumparat vreo 40 de role pentru alte aplicatii si toate contineau silicon, bani aruncati.
Daca stiti sigur ca nu contin silicon sau alte substante e ok.
De regula atele dedicate masinilor de cusut sint impregnate cu ceara, silicon sau alte substante menite sa inlesneasca alunecarea..La acoperirea cu finish pot aparea surprize neplacute.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
deja am luat ata si am si folosit o. am matisat inelele . eu nu am vrut sa fac investitii intr o lanseta germina ca nu are rost si asa inelele fac cat o lanseta din asta mai bunicica . noroc ca le am avut si nu am cumparat decat inelul de varf cu 20 lei. ata este pe un mosor din acela conic cu talpa nici nu stiu ce contine dar e impletita ca firul textil si pare a fi matase si este foarte rezistenta nu o rupi cu mana . oricum nu cred ca mai modific inelele altei lansete ca nu se merita in opinia mea. daca vrei un lucru bun il cumperi de la inceput asa, nu mai modifici dupa .
Aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti. Atat la cizmarie si mai ales la un tapiter se poate gasi ata si impregnata cu silicon si neimpregnata, doar ca este ceva mai graosa deca cea pt.matisat. Am considerat ca pentru o germina nu are rost sa cumpere un mosor de ata speciala decat daca gasea la cineva in apropiere. Probabil ca o vroia si repede, si nu cred ca-l deranja faptul ca nu se aseza rasina perfect asa cum ar fi fost cazul unui St. Croix sau K2
exact. nu e vreo lanseta cu pretentii. e o lanseta care trebuie sa si faca treaba . nimic special . daca aveam un blank de nu stiu ce firma mai ziceam sa fac o treaba de calitate dar asa e mai mult decat credeam ca pot . oricum daca aveam ceva calumea nu faceam eu treaba ,apelam la o persoana cu experienta in domeniu. eu nici nu mi am dat interesul sa arate in vreun fel anume, estetic vorbind , am vrut doar sa fie functionala . o sa pun si niste poze sa vedeti ce a iesit . oricum la ce lanseta e, deja e investitia destul de mare daca ma gandesc cat ar fi costat toate inelele .