numai pentru persoane fizice, vanzari ocazionale
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
smg
- senior

-
Scump si prost am mai vazut ,ieftin si bun niciodata !
-
johnnybravo
- Moderator

-
care mai faceti comenzi pe cabela's?
-
smg
- senior

-
johnnybravo scrie:care mai faceti comenzi pe cabela's?
Vama se face la Otopeni...si nu mai merge ...dansul !!!
-
RYOBI
- veteran

Mda au trecut vremurile bune se poate face nu-i nici o problema dar trebuie sa-ti faci calculele daca se merita 25% shipping+24% TVA asta calculat la marfa +shipping+vama deci asa groso modo la 100$ cheltuiti sa-ti ajunga marfa acasa se mai adauga 60$ iar acuma $ e pe caii mari.
Calculu asta e valabil la pachete mici medi ca marime daca vrei lansete sau alte chesti mai voluminoase shippingu e 40% din valoarea comenzi plus restu.Mai vrei?
PS-eu nu fac comenzi pe Cabelas doar am vrut sa te lamuresc
-
smg
- senior

-
Pana la valori de 70$ cu tot cu transport si colete pana in 2kg nu se aplica taxe !
-
gigi_19
- veteran

smg scrie:Pana la valori de 70$ cu tot cu transport si colete pana in 2kg nu se aplica taxe !
Nu mai face afirmatii eronate - numai saptamana trecuta s-a facut vama ptr. un colet de 38$ - cine stie poate confirma .... deci lucrurile nu mai stau ca altadata, acum se aplica TVA si taxe vamale ptr. orice depaseste 10$ - este afisat la posta cu vames. Spor....
-
smg
- senior

-
gigi_19 scrie:smg scrie:Pana la valori de 70$ cu tot cu transport si colete pana in 2kg nu se aplica taxe !
Nu mai face afirmatii eronate - numai saptamana trecuta s-a facut vama ptr. un colet de 38$ - cine stie poate confirma .... deci lucrurile nu mai stau ca altadata, acum se aplica TVA si taxe vamale ptr. orice depaseste 10$ - este afisat la posta cu vames. Spor....
Nea Gigi ,poate ti-a trecut pisica calea ...eu cumpar frecvent si stiu ce fac,in vama este si afis pus cu suma maxima la care nu se percep taxe ...45 eur ..dupa ei aproximativ 70 $....
http://www.customs.ro/ro/calatori/bunur ... olete.aspx !
Oricum ce-a fost a fost nu prea mai merge ce mergea o data !!!
-
sorinB
- veteran

smg scrie:
Nea Gigi ,poate ti-a trecut pisica calea ...eu cumpar frecvent si stiu ce fac,in vama este si afis pus cu suma maxima la care nu se percep taxe ...45 eur ..dupa ei aproximativ 70 $....
http://www.customs.ro/ro/calatori/bunur ... olete.aspx !
Oricum ce-a fost a fost nu prea mai merge ce mergea o data !!!
Faceti confuzie, taxele vamale e una, iar TVA-ul e alta

Peste 45€ iti ia taxe vamale care oricum sunt foarte mici, 3-4% ( la produse de pescuit), TVA-ul se aplica la produse care depasesc 10€.
Ca nu iti ia tie vamesul nimic, e alta treaba, noi avem niste vamesi care iti iau TVA si daca valoarea e 20€...
-
sorinB
- veteran

Si o mica rectificare, taxele vamale se aplica daca valoarea depaseste 150€, asta in cazul cumparaturilor pe internet.
Cea cu 45€ e altceva, nu ne incadram acolo

-
smg
- senior

-
Pana acum un an se facea vama local ,adica la punctul vamal de de unde se ridicau pachete externe.
Acum produsele vin in acelasi loc dar vamuite la Otopeni si daca este de facut vre-o plata cand te duci sa ridici coletul ai si factura de plata aferenta !
De aceea am scris ca am avut specificat pe produse ...facturi de maxim 70 $ ...si nu am avut de platit nimik suplimentar....produsul + 20$ shiping Usa/Jpn/...cum am depasit aceasta suma ...pac si factura ....!!
Aici numai depinde pe cine cunosti...pt ca produsul cand ajunge in vama la Bucuresti este vamuit acolo si dupa aceea trimis la sucursalele din tara !!!!
Bafta la cumparaturi si afaceri banoase ca sa nu mai fim dependenti de cuantumul taxelor.....

!!!