Barca Plastimo 240
Moderatori: Adelin, tudor, johnnybravo, Moderatori
-
lucifier1986
- senior

Re: Barca Plastimo 240
ARE CHILA GONFLABILA?PODEA RIGIDA SAU MUSAMA CE FLENDURA CAND MERGI CU TERMICUL?niste poze ar lamuri tot.NU STIU DE CE PERMIT MODERATORII PUBLICAREA ANUNTURILOR FARA POZE!!!
Am raspuns in MP. barcutele de 2,40, nu am auzit sa aibe cchila in V. Deci chila nu este in V iar podeaua nu este rigida ci este lamelara, din bucati de lemn laminat ce se strang cu tot cu barca......Daca tu asta numesti musama..... Barcuta am incercat-o cu un motor de 4 CP si nu flendura!lucifier1986 scrie:ARE CHILA GONFLABILA?PODEA RIGIDA SAU MUSAMA CE FLENDURA CAND MERGI CU TERMICUL?niste poze ar lamuri tot.NU STIU DE CE PERMIT MODERATORII PUBLICAREA ANUNTURILOR FARA POZE!!!
Satai linistit my friend sunt barci de 2m cu placa de motor si chila,vezi ca-i un 2,40 aici 3 d tender cu chila ,unde ai auzit tu ca barcile de 2,4 nu au chila?????????????????????????????? ,sunt barci cu podina rigida de tego si chila care ''flendura'' cum zicea colegu' cu 6 cai 2 timpi de ex. cind mergi cu 25 -28 km\hsi sunt ceva valuri simti cum se onduleaza tego sub tine mai ales daca nu-i umflata barca tambal.Cu placile ala lamelare nu ca flendura simti tot iar cu 4 cai impingi apa my friend nu glisezi crede-ma!!!!
Ai inteles gresit....Toate barcile au chila..... Unele au insa chila in "V", fapt ce le ajuta sa taie apa mai bine, si sa gliseze mai usor. Asta din pacate nu are chila in "V". Referitor la podina intr-adevar pot fi cu podina rigida, dar si cu podina gonflabila, de inalta presiune, prcum si cu podina lamelara. Avantajul podinei lamelare este montarea si demontarea barcii foarte usor si scaderea greutatii. Producatorul a optat pentru aceasta solutie datorita faptului ca barcile sub 2,70m nu sunt construite pentru viteze mari...bob scrie:Satai linistit my friend sunt barci de 2m cu placa de motor si chila,vezi ca-i un 2,40 aici 3 d tender cu chila ,unde ai auzit tu ca barcile de 2,4 nu au chila?????????????????????????????? ,sunt barci cu podina rigida de tego si chila care ''flendura'' cum zicea colegu' cu 6 cai 2 timpi de ex. cind mergi cu 25 -28 km\hsi sunt ceva valuri simti cum se onduleaza tego sub tine mai ales daca nu-i umflata barca tambal.Cu placile ala lamelare nu ca flendura simti tot iar cu 4 cai impingi apa my friend nu glisezi crede-ma!!!!
Sper ca am lamurit lucrurile. Din acest moment barca se retrage de la vanzare!
Nu tu nu intelegi nimic vad,nU TOATE BARCILE AU CHILA ,ce intelegi tu prin chila in V ?????
- crapmaniacul
- veteran

Ce vrea vanzatorul sa sublinieze este urmatorul fapt : toate barcile au chila si este o observatie adevarata consider. Partea de jos a barcii, partea submersa indiferent de ce forma are se numeste tot chila, chiar daca e in V sau e plata, numele e acelasi doar forma e diversa/diferita.bob scrie:Nu tu nu intelegi nimic vad,nU TOATE BARCILE AU CHILA ,ce intelegi tu prin chila in V ?????
Acel balon fusiform umflat dintre o podina rigida si chila ii confera acesteia din urma o forma mai mult sau mai putin pronuntata in prova, permitandu-i barcii sa "taie" mai usor apa si facilitand inaintarea mai ales la viteza, ii asigura practic barcii in regim de viteza o hidrodinamica superioara si o directie ferma.
Daca insa barca respectiva nu va fi folosita preponderent ptr viteze mari si cu motoare termice, ci mai mult ptr deplasari scurte-medii la vasle pe lacuri sau cu un motor electric, avantajele chilei in V nu prea mai ies in evidenta, si atunci si o chila plata, neproeminenta, isi face treaba foarte OK.
Esti simpatic....tare as vrea sa te vad la pescuit cu o barca fara chila!!!!!bob scrie:Nu tu nu intelegi nimic vad,nU TOATE BARCILE AU CHILA ,ce intelegi tu prin chila in V ?????
-
Bogdan.Florin
- veteran

Unde e 3d Tenderul ala?bob scrie:Satai linistit my friend sunt barci de 2m cu placa de motor si chila,vezi ca-i un 2,40 aici 3 d tender cu chila ,unde ai auzit tu ca barcile de 2,4 nu au chila?????????????????????????????? ,sunt barci cu podina rigida de tego si chila care ''flendura'' cum zicea colegu' cu 6 cai 2 timpi de ex. cind mergi cu 25 -28 km\hsi sunt ceva valuri simti cum se onduleaza tego sub tine mai ales daca nu-i umflata barca tambal.Cu placile ala lamelare nu ca flendura simti tot iar cu 4 cai impingi apa my friend nu glisezi crede-ma!!!!
Sa inteleg ca de aia ti-ai vandut Samba ca; ,chila in v nu avea nici un avantaj ,acum probabil ca ai una cu fundul plat ca oricum nu conteaza ,esti tare frate ! o barca cu fundul drept cum este John boat de ex din alu sa fibra nu are chila fundul este pur si simplu drept aluneca pe apa ,o gonflabila care are doar fundul drept se cheama ca are chila???????????? ca partea de jos a barcii se chama chila e altceva (la propriu) noi in libajul nostru de baieti care am avut zeci de barci(ca ne place sa dam numai din barca si nu,numai duminica)cind spunem ca are chila ;da e tubul ala care se umfla sub podina ,restul pt. noi sunt degeaba ;noi mergem cu viteza crapmaniacule nu dormim si nici nu impingem apa, time is fishing!
- crapmaniacul
- veteran

Printr-un efort de memorie cred ca noi ne-am intalnit cu ceva vreme in urma (4-5 ani poate), cand ai cumparat de la mine un blanc Lamiglas model nou (roz metalic) , un GLB de Dunare. Gresesc eu ?bob scrie:Sa inteleg ca de aia ti-ai vandut Samba ca; ,chila in v nu avea nici un avantaj ,acum probabil ca ai una cu fundul plat ca oricum nu conteaza ,esti tare frate ! o barca cu fundul drept cum este John boat de ex din alu sa fibra nu are chila fundul este pur si simplu drept aluneca pe apa ,o gonflabila care are doar fundul drept se cheama ca are chila???????????? ca partea de jos a barcii se chama chila e altceva (la propriu) noi in libajul nostru de baieti care am avut zeci de barci(ca ne place sa dam numai din barca si nu,numai duminica)cind spunem ca are chila ;da e tubul ala care se umfla sub podina ,restul pt. noi sunt degeaba ;noi mergem cu viteza crapmaniacule nu dormim si nici nu impingem apa, time is fishing!
Cred ca am inteles cu totii despre ce e vorba aici, una e o barca cu chila unde se subintelege la baieti ca e vorba de chila in "V" si nu se mai spune explicit mura in gura, si alta e barca "fara chila", adica aia cu fundul plat. Despre asta e vorba. Una are un pret si te bagi si pe Dunare cu ea, alta are alt pret si fugi cu ea la subrat. Fiecare este buna in felul ei atat timp cat o folosesti pe destinatia ptr care a fost facuta si asa te bucuri de ea.
PS: Samba aia era miere si am dat-o ca fraieru' ... Restul e can can.