Manere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 24 Dec 2007, 13:16

Luci scrie:ul trecut in trofeul aventuri pe pista de la Belis - Cluj, lui Dan Vasilescu i-au cazut inelele de la lanseta in timpul concursului. Dan a avut probleme in a pescui cu acea lanseta. Era o lanseta mesterita de Cristi special, cu mare emfaza pentru BogdanV.
Dar nu asta e discutia acestui topic, e bine totusi sa fim ingaduitori, oricarui i se poate intampla sa greseasca , ideea e sa recunoasca si sa isi repare greselile

Interesant ce spui.
Uite eu am 3 lansete facute de ai nostri rodbuilderi.
Una, cea mai veche, o am de la Cristi Ene..
E vorba de un FE2, 703, cu plaja intre 1/8-5/8 oz.
Desi limita superioara este de 17.5gr si Ene m-a sfatuit sa nu trec de 12-14gr sa dau cu ea, eu am hartanit-o si cu jiguri de 16gr pe curent mediu pe Timis la greu.

DAR LA GREU !
Si nu i-a picat nici un inel- " Coafura rezista ",cum zice si-n reclama ! :)

Parca s-a mai discurtat treaba cu inelul cazut si nu a reisit clar ca lanseta era construita de Cristi Ene.

Dar daca ai afirmat asta , eu zic ca ai si cu ce sa probezi !

Si asta pentru a se lamuri treaba odata.
Nu sa facem pe falsii ingaduitori si generosi si mai apoi sa tot mai aruncam zvonul cand ne convine !

Si apropos ,mai stiu inca 2 amici de la mine din zona cu lansete de la Ene facute si nu s-au plans de cazut inele. Chiar 3 daca ma gandesc mai bine.[

Deci, asteptam sa probezi cele spuse de tine.
Poate facem si un poll si un topic special , sa facem o statistica, din cei care-s pe forum si au avut lansete de la Cristi Ene la cate le-a cazut inelele. :wink: [/i]
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 24 Dec 2007, 16:02

onesti scrie:In general problemele care se pun pe forumul asta sunt legate de pescuitul in apa dulce pe apele din Romania. Pescuitul in apa sarata e altceva atat legat de tackle, hardware, tehnici, tactici cat si de fauna propriu-zisa.
E normal sa tzi se para light echipamentele cu care se pescuieste in aceste conditzii in Romania unde, daca exceptam somnii, sturionii sau crapii, restul pestilor care ating 5-6 kg sunt consideratzi maricei si nu se prind adeseori "la foc automat".
Diferentele intre a lansa 25 de grame de naluca in apa sarata sau apa dulce ma tem ca nu o vezi tu , si zic eu ca-i foarte mica . 5-6 kile poti sa prinzi si cu naluci mici dar si mai mari , atita ca trebuie alte scule ca sa le arunci , nu-i vorba ca nu poti scoate un peste cu un bat , fir si mulineta ci de a pescui naluci mai grele . Is doua feluri de a vedea pescuitu , ma bucur ca stai in Canada si ai ocazia sa dedici sezonu urmator la muskie sau alti balauri , mai lesi pe bibi deoparte , si poate intelegi ca exista pescuit si peste ML in apa dulce , ii o optiune de care se poate tine cont zic eu . Sau poti astepta un balaur pe UL , conditia ar fi sa muste la o naluca specifica , o sa te distrezi in drill , insa nu ramine decit o alegere personala , la fel ca si a mea .

Fir Intins!!!

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 27 Dec 2007, 17:57

Mugurstefan scrie:
Luci scrie:ul trecut in trofeul aventuri pe pista de la Belis - Cluj, lui Dan Vasilescu i-au cazut inelele de la lanseta in timpul concursului. Dan a avut probleme in a pescui cu acea lanseta. Era o lanseta mesterita de Cristi special, cu mare emfaza pentru BogdanV.
Dar nu asta e discutia acestui topic, e bine totusi sa fim ingaduitori, oricarui i se poate intampla sa greseasca , ideea e sa recunoasca si sa isi repare greselile

Interesant ce spui.
Desi limita superioara este de 17.5gr si Ene m-a sfatuit sa nu trec de 12-14gr sa dau cu ea, eu am hartanit-o si cu jiguri de 16gr pe curent mediu pe Timis la greu.

DAR LA GREU !

Parca s-a mai discurtat treaba cu inelul cazut si nu a reisit clar ca lanseta era construita de Cristi Ene.

Nu sa facem pe falsii ingaduitori si generosi si mai apoi sa tot mai aruncam zvonul cand ne convine !

Si apropos ,mai stiu inca 2 amici de la mine din zona cu lansete de la Ene facute si nu s-au plans de cazut inele. Chiar 3 daca ma gandesc mai bine.[

Poate facem si un poll si un topic special , sa facem o statistica, din cei care-s pe forum si au avut lansete de la Cristi Ene la cate le-a cazut inelele. :wink: [/i]
daca gasesti un topic in care eu sa vorbesc in dorul lelii iti dau ce vrei.
evident ca am cu ce sa probez cele spuse. Am insirat o lista de martori pe care o poti consulta oricand si poti lua legatura cu ei oricand, mai ales daca ajungi prin cluj.
Daca ajungi prin bucuresti poti lua legatura cu Bogdan V care sa iti confirme asta, batul este al lui si l-a dat lui Ene sa ii puna inelele. Ei asa de bine le-a pus incat i-au zburat in momentul in care Bogdan imprumutase batul varului sau Dan la concursul de la Belis din trofelul AVP.
De poll oricand poti sa faci un poll, dar sincer cand am vazut anul trecut in toamna un bat facut lui Nicu ( AB) eu, cu paul sas, cu italianul pe care cristi il admira asa de tare, ne-a lovit durerea cand am vazut cum si cat de aiurea erau puse inelele pe blank....
Oricum cine suntem noi sa putem sa ne dam cu parerea dupa cat ne duce capul. Daca si Loomis si Sage si nu numai, nu stiu a construi bete, iti dai seama ca noi, implicit si eu suntem nimeni in drum sa venim cu idei si pareri vizavi de bete construite de "rodbilderii" nostrii
In rest sa auzim numai de bine! :)

PS
parerea mea e ca mai radem si mai glumim si nu trebuie nimeni sa se atace asa de tare din te miri ce, nimeni nu e perfect, nu?;) :D

Luci
veteran
veteran

Re: o noua descoperie - Cluj ,,buricul lumii,,

Mesaj de Luci » 27 Dec 2007, 18:01

cristian.ene scrie:Lucian,

e indicat sa postezi poze si nu vorbe si nume. Iar cel mai edificator e sa imi trimiti lanseta. Restul sunt doar vorbe :lol: .

De clienti nu duc lipsa chiar nu fac fata cererilor. Nicu Todea chiar a comandat saptamana trecuta o lanseta speciala pentru rauri foarte mici Lamiglas #3, 6`6``ft. de fibra de sticla. Ovidiu Achim a optat pentru o lanseta Sage construita de firma si am vorbit cu el a fost foarte multumit de Cabela`s -ul SLi de care a spus ca nu era mult sub Sage. A cumparat Sageul de pe Ebay la un pret excelent.

Doar pozele sau lanseta pot fi singurele dovezi, restul sunt doar cuvinte fara acoperire.

Observ ca perversiunea nu are nici anotimp, nici zile nici limite........si ca unii poarta de grija altor mai mult decat e cazul.

Esenta acestei discutii ai denumit-o singur fara sa vrei, este - Paul Sas - ............cine poate sa inteleaga, intelege.

Si in ceva ceva viata, oamenii.... pescuitul sau ce vrei tu nu incep si se termina la Cluj :lol:
hahaha, esti un scump, zau asa :lol: 8)

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Dec 2007, 18:52

As vrea nu supar pe nimeni in disputa asta.
Totusi, treaba cu inelele cazute e putin ciudata. S-a mai discutat subiectul aici si nu s-a demonstrat ca lanseta respectiva a fost facuta de Cristi Ene.
Am comandat si eu o lanseta la el si mi-a placut cum a iesit. E vorba de un FE II, mai am una de serie, am mai vazut una tot de serie la un prieten si pot sa spun ca cea facuta de Ene e peste cele din fabrica, si nu ma refer doar la finisaje. Din pacate nu am apucat s-o pescuiesc pentru ca a fost comandata pentru cumnatul meu, dar va promit ca va anunt daca ii pica inelele. :D

Am matisat si eu pe vremuri inele pe niste gioarse de lansete vechi, cu ata naspa si lac de unghii si n-a picat nici unul, d-apai mai multe.

Si acum reveniti, va rog, la subiect daca mai stiti care e :lol:

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 27 Dec 2007, 20:34

Luci scrie:
Mugurstefan scrie:

Interesant ce spui.

DAR LA GREU !

daca gasesti un topic in care eu sa vorbesc in dorul lelii iti dau ce vrei.
evident ca am cu ce sa probez cele spuse. Am insirat o lista de martori pe care o poti consulta oricand si poti lua legatura cu ei oricand, mai ales daca ajungi prin cluj.
Daca ajungi prin bucuresti poti lua legatura cu Bogdan V care sa iti confirme asta, batul este al lui si l-a dat lui Ene sa ii puna inelele. Ei asa de bine le-a pus incat i-au zburat in momentul in care Bogdan imprumutase batul varului sau Dan la concursul de la Belis din trofelul AVP.
De poll oricand poti sa faci un poll, dar sincer cand am vazut anul trecut in toamna un bat facut lui Nicu ( AB) eu, cu paul sas, cu italianul pe care cristi il admira asa de tare, ne-a lovit durerea cand am vazut cum si cat de aiurea erau puse inelele pe blank....
Oricum cine suntem noi sa putem sa ne dam cu parerea dupa cat ne duce capul. Daca si Loomis si Sage si nu numai, nu stiu a construi bete, iti dai seama ca noi, implicit si eu suntem nimeni in drum sa venim cu idei si pareri vizavi de bete construite de "rodbilderii" nostrii
In rest sa auzim numai de bine! :)

PS
parerea mea e ca mai radem si mai glumim si nu trebuie nimeni sa se atace asa de tare din te miri ce, nimeni nu e perfect, nu?;) :D
OK, pai ia invita-i aici sa scrie ca cele 2 lansete sunt construite de Ene.
Pune si pozele cu Concept Custom, ca asa face Ene pe lansetele pe care le produce ..le pune abtibilde.
Macar sa stim o chestie.Ca din discutia de aici :http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 502#118502 , nu rezulta tocmai ce ai spus tu.

De glumit mai glumim dar ceea ce ai afirmat tu aici nu este tocmai o gluma.

So, go ahead clujene si arata ca tu nu esti un mitica.

demonstreaza cu negru pe alb nu numai cu vorbe ca Cristian Ene a facut una sau 2 lansete carora le-a cazut inelele la Belis.
Invita-i pe Danoc si Dr.Pike sau cine era in cauza sa sustina aici ca sunt bete construite de Cristian Ene.
Eu nu am cum sa vorbesc cu Bogdan Vasilescu, dar sigur tu il cunosti.

Sa nu crezi ca eu nu glumesc.
dar vreau sa ma edific in cazul asta si asa sunt eu mai sceptic, pana nu vad sau pana nu imi confirma omul nu ma linistesc . :!:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 27 Dec 2007, 21:25

.
Mugur Dixit !

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 29 Dec 2007, 12:43

Batul a fost reparat de Paul Sas - ar fi culmea sa stea Dan sa se uite la el.
Tu daca ti-ar fi picat un inel sau mai multe de la lanseta ai sta sa te uiti la el? S-au ai fi facut 450km sa il bati de cap celui care si-a batut joc de batul tau? Pur si simplu l-a dat la reparat aici in cluj, caci avea la cine.
I-a spus lui Bogdan, Bogdan s-a distrat de minune de creatia lui Ene si cu asta basta. Ar fi stupid sa faca tamtam din asa ceva cand fiecare are lucruri mai bune de facut...
Fiecare dintre cei susmentionati nu au chef sa alerge dupa un om prin bucuresti sa il traga de maneca pentru o capodopera de matisaj prost facuta. Au aflat cu cine au de-a face si nu s-au mai legat la cap.
Referitor la alte dovezi, am considerat ca e suficienta credibilitatea celor declarati de mine ca martori. Nu mi-am imaginat ca Ene nu recunoaste chestia asta si nimeni nu a considerat ca e de importanta esentiala sa se apuce sa fotografieze niste inele picate.
Dar voi vorbi personal cu Bogdan Vasilescu pe tema asta si sunt curios cum va mai da Ene ochii cu el cand sustine ca el nu i-a facut nimic , niciodata lui Bogdan, bineinteles dupa ce a si fost platit pentru treaba cu pricina..... Chiar sunt curios.
Daca se tot gaseste in treaba Ene si ma da in judecata pentru defaimare si minciuna aduc martori si apoi cer eu despagubiri.
Uite daca esti curios suna-l pe:
Misu Vasilescu
Paul Sas
Bogdan Vasilescu
Dorin Cozma
Dan Vasilescu
Florin Fulea
Vali Istrati
pe astia-i stiu pe moment.
cere-mi pe privat numerele lor de tel si ti le dau.
Asa ca, dragul meu, mai mult nu consider sa imi pierd vremea..
In rest sa auzim de bine :lol:

:!:
si, vorba ta "."
;)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 29 Dec 2007, 22:30

zzz..place sa vad ca nu va lasati deloc. :D

luci,
pana la urma daca a picat un inel sau altul, care-i problema, se poate intampla oricui si nu musai din cauza de mana, poate a avut epoxy mai vechi sau a uitat sa inchida matisajul, aia e, in fond greseala e omeneasca. ce mare lucru, a picat si aia e. plus ca poanta e veche, toti invata pe parcurs.

pune si tu o poza cu o lanseta facuta de prietenul tau paul sas sa comentam un pic, la pariu ca se gasesc niste noduri in papura sau semne de totala nepricere la aia mai rai. te bagi, pe niste beri?

haide mah stati cuminti ca tot dischisu'i chestie de opinie, deci inclusiv aia de la sage si loomis nu fac decat sa-si dea cu parerea, la o adica conteaza ce vrem noi, publicul, adica suckerii care cotizeaza. fac astia orice pentru bani, inclusiv lansete cu care ei nu ar da.

mai bine ziceti si voi daca mai stiti ceva unde nu-i gheata si nici apa cu 3-4m mai sus decat normalul. he he

la multi ani!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 30 Dec 2007, 01:49

eugen scrie: pana la urma daca a picat un inel sau altul, care-i problema, se poate intampla oricui si nu musai din cauza de mana, poate a avut epoxy mai vechi sau a uitat sa inchida matisajul, aia e, in fond greseala e omeneasca. ce mare lucru, a picat si aia e. plus ca poanta e veche, toti invata pe parcurs.
Cum era daca se rupea batu hahaha!!!
Incepe sa devina slaba poveste asta cu batu la care i-a cazut inelu in timp ce se afla in mina la altu , nu la proprietar , ba a trecut prin miinile a trei rodbuilderi , deci pentru mine ii slaba povestea , si ii si mai slaba cauza; un inel .

Fir Intins!!!

Scrie răspuns