Fir pentru Stiuca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Fir pentru Stiuca
Buna ziua,
Ce fir imi recomandati, marca si grosime, pentru pescuitul stiucii la lingura(spinning)?
Multumesc,
Ce fir imi recomandati, marca si grosime, pentru pescuitul stiucii la lingura(spinning)?
Multumesc,
- johnnybravo
- Moderator
Re: Fir pentru Stiuca
salut,
unii vor zice ca mono e mai bun pt lingura, eu ti-as recomanda un textil culoare moss green de la PowerPro sau Sufix 832 Performance, 15-20lbs
unii vor zice ca mono e mai bun pt lingura, eu ti-as recomanda un textil culoare moss green de la PowerPro sau Sufix 832 Performance, 15-20lbs
Si pentru jigging la salau ce fir recomandati(marca si grosime)?
Ygk 8X braid de 16 lbs pt lac si 22lbs pt rauri mari ...
Ps: la finete poti da si cu 14lbs pe balti, in functie de restul echipamentului.

Ps: la finete poti da si cu 14lbs pe balti, in functie de restul echipamentului.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Eu am renuntat de ceva vreme la YGK x8, e cel mai sensibil fir la abraziune dintre toate firele pe care le-am pescuit, plus ca 22lb sunt doar pe ambalaj. In realitate, cu un inaintas de fluorocarbon Seaguar de 12 lb ceda textilul. In schimb am fost si inca sunt multumit de YGK X3, pe care il folosesc pentru alte aplicatii.
Strict pentru jig, la salau l-am inlocuit cu textil de la Seaguar, cel in cutie albastra PEX8 Lure Edition , e foarte bun si Grandmax X8 ,dar acesta e multicolor si nu e foarte vizibil.
La stiuca as lua un fir impletit in 3 sau cum spunea "johnnybravo", un PP, ala din State de 10 lb e suficient.
Strict pentru jig, la salau l-am inlocuit cu textil de la Seaguar, cel in cutie albastra PEX8 Lure Edition , e foarte bun si Grandmax X8 ,dar acesta e multicolor si nu e foarte vizibil.
La stiuca as lua un fir impletit in 3 sau cum spunea "johnnybravo", un PP, ala din State de 10 lb e suficient.
Acuma ce sa zic...asta a fost recomandarea mea.Eu sunt multumit de el si ,sincer, chiar nu sunt de acord cu afirmatiile tale
Stii cum e ...putem filozofa toata iarna pe tema asta si poate o sa o facem cand ne vom plictisii.Momentan pescuiesc si nu am timp de filozofii;)
Sa fim sanatosi zic si sa pescuim cu ce vrem ca avem de unde alege!

Stii cum e ...putem filozofa toata iarna pe tema asta si poate o sa o facem cand ne vom plictisii.Momentan pescuiesc si nu am timp de filozofii;)
Sa fim sanatosi zic si sa pescuim cu ce vrem ca avem de unde alege!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- johnnybravo
- Moderator
YGK WX8 20lbs, Sufix 832 Performance 10lbs, PowerPro 10lbs
Ce textile preferati, impletite in 4 sa in 8 ?
În 9 sau 12
Dar sunt mai scumpe.
Dar sunt mai scumpe.
De o vreme folosesc x4 pe zone cu agatatura la jig.
Pentru stiuca fire x8.
Pentru stiuca fire x8.