Da, s-a mai discutat cu mai multe ocazii, dar nu-i o problem? s? relu?m.
Va spun cum procedez eu, ceea ce nu înseamn? c? nu sunt ?i alte modalit??i de marcare a reperelor pe angrenaje.
Înc? de când demontez rotorul, fac un semn pe angrenajul pe care era acesta montat, ca s? îl pot remonta în aceea?i pozi?ie, nu r?sucit 180 de grade, ca s? se potriveasc? dispoztitivele de blocare a piuli?ei de rotor pe aceea?i pozi?ie. Acela?i semn îl voi corela ?i cu semnul de pe pinionul conduc?tor. Semnul de pe angrenajul rotorului va fi f?cut pe o fa?et? pozi?ionat? paralel cu planul de separatie al capacului de carter iar semnul de pe pinionul conduc?tor va fi paralel cu axul tamburului.
Marchez suplimentar un semn preliminar pe butuc, înainte de a scoate capacul ?i ?in pinionul ap?sat pân? scot capacul, ca s? nu mi?te de pe pozi?ie:
Apoi fac semnul final (zgâriat) ?i pe pinion dup? ce scot capacul. În poz? am dat ?i cu Edding ro?u, ca s? se vad? unde sunt semnele:
Se poate ?i altfel, dar eu a?a m-am obi?nuit ?i nu am dat gre? pân? acum. Mi se pare simplu ?i eficient. Voi cum proceda?i?
T.D. Rew.