Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
- utilizator constant
- Mesaje: 211
- Membru din: 23 Iun 2007, 18:06
- Localitate: Pitesti-Calarasi
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@ pikeman
No problem
Aseara nu a mai avut cine posta.M-am impiedicat la amicul meu(cu afumatoarea) de oaresce bere asezonata cu feliute de avat afumat ...mare greseala am facut.
Stand la povesti cu inca o familie s-au dus pe topogan (a se citi gat) cam jumatate din fileurile mele.Concluzia unanima a fost, ca nu-i peste afumat mai bun decat avatul...poate este o concluzie falsa dar dupa cateva beri este de inteles ....Multumesc onoratului Malin ca nu a pus si avatul pe lista neagra a pestilor pe cale de disparitie din DD alaturi de crap,stiuca,somn si salau.
Ce a fost interesant este ca nu este sarat rau,eu nu mananc sarat(sanatatea nu-mi permite) si nici nu-mi place mancarea sarata si cu toate astea a avut un gust deosebit de bun.Sa numai zic ca nimeni nu a ghicit ce peste mananca.
Am borcanele de marinata pe terasa si ma invart mai ceva ca pisica pe linga ele...maine tot desfac unul sa vad ce minune este inauntru.
respecte
No problem
Aseara nu a mai avut cine posta.M-am impiedicat la amicul meu(cu afumatoarea) de oaresce bere asezonata cu feliute de avat afumat ...mare greseala am facut.
Stand la povesti cu inca o familie s-au dus pe topogan (a se citi gat) cam jumatate din fileurile mele.Concluzia unanima a fost, ca nu-i peste afumat mai bun decat avatul...poate este o concluzie falsa dar dupa cateva beri este de inteles ....Multumesc onoratului Malin ca nu a pus si avatul pe lista neagra a pestilor pe cale de disparitie din DD alaturi de crap,stiuca,somn si salau.
Ce a fost interesant este ca nu este sarat rau,eu nu mananc sarat(sanatatea nu-mi permite) si nici nu-mi place mancarea sarata si cu toate astea a avut un gust deosebit de bun.Sa numai zic ca nimeni nu a ghicit ce peste mananca.
Am borcanele de marinata pe terasa si ma invart mai ceva ca pisica pe linga ele...maine tot desfac unul sa vad ce minune este inauntru.
respecte
Re: Gastronomie si alte dichisuri
> "bogdanpesc” , lasand la o parte afumaturile…, ca nu mai pot de pofta , imi storc mintea si nu-mi dau seama unde ne-am intalnit . Sa fie…Matita (pana sa o vanda Raduta) ? ,…tabara de corturi de la bratul Cernovca (acum 3 ani) ? , … sat Caraorman ? Sunt singurele locatii unde am cunoscut Bogdani ( cel putin asa tin minte).
-
- utilizator constant
- Mesaje: 211
- Membru din: 23 Iun 2007, 18:06
- Localitate: Pitesti-Calarasi
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
La mila 23...acum vreo 6-7 ani cred...eu eram cazat la familia Marcov si Dvs ati venit cu oarece prieteni la ponton.
-
- utilizator constant
- Mesaje: 211
- Membru din: 23 Iun 2007, 18:06
- Localitate: Pitesti-Calarasi
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Ne-am mai intalnit pescuind prin Baclanesti,Sontea lata,Fortuna...tot in perioada aia
-
- utilizator constant
- Mesaje: 211
- Membru din: 23 Iun 2007, 18:06
- Localitate: Pitesti-Calarasi
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Salut !
Am gustat din marinata,impreuna cu familia si cativa prieteni, pana s-au evaporat toate borcanele (10 la numar in trei zile).....a iesit un deliciu.Maine scotocesc prin congelator si fac alta tura ...sunt curios din stiuca ce-o iesi ??
Am gustat din marinata,impreuna cu familia si cativa prieteni, pana s-au evaporat toate borcanele (10 la numar in trei zile).....a iesit un deliciu.Maine scotocesc prin congelator si fac alta tura ...sunt curios din stiuca ce-o iesi ??
Re: Gastronomie si alte dichisuri
“ nihil sine Deo”
Fiecare om traieste o frantura de istorie , fragmentele unite formeaza istoria unui neam . …am fost cu familia la Arcul de Triumf si le-am spus baietilor mei ceea ce bunicul (eroul de la Marasesti) mi-a spus cu multi ani in urma :“ nu-i da uitarii pe cei ce au facut ceva pentru tara “.
Fiecare om traieste o frantura de istorie , fragmentele unite formeaza istoria unui neam . …am fost cu familia la Arcul de Triumf si le-am spus baietilor mei ceea ce bunicul (eroul de la Marasesti) mi-a spus cu multi ani in urma :“ nu-i da uitarii pe cei ce au facut ceva pentru tara “.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Bunicul tau,in plus fata de dragostea lui de tara, a avut ca indrumatori pe maiorul Antonescu din Marele Stat Major,pe maresalii Prezan,Averescu,Eremia Grigorescu si generalul Berthelot.deltaic scrie:“ nihil sine Deo”
Fiecare om traieste o frantura de istorie , fragmentele unite formeaza istoria unui neam . …am fost cu familia la Arcul de Triumf si le-am spus baietilor mei ceea ce bunicul (eroul de la Marasesti) mi-a spus cu multi ani in urma :“ nu-i da uitarii pe cei ce au facut ceva pentru tara “.
Si Regina Maria,artizana Marii Uniri.Iar politicieni erau Bratienii, Maniu si Mihalache.
Nu gunoaiele de azi.
"Fii om drept.Recunoaste ca pe deasupra ambitiilor,intrigilor si urilor este Patria,este Vesnicia Neamului si ca acolo trebuie sa ne intalnim intotdeauna chiar daca nu ne intelegem de fiecare data".Ion Antonescu,Maresal al Romaniei,Mesaj catre Romani,01.01.1941.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
In primul rand sanatate si la multi ani tuturor romanilor,oriunde unde ar fi...
Nu uitati ca maine e prima zi in care sarbatorim 100 de ani de la statul unitar Romania si fo' 42.000 de ani(cel mai vechi Homo sapiens-"Ion din Anina") de cand suntem neclintiti de aici,din plaiul nostrul frumos..
On topic acum,o reteta simpla..
Slaninuta la borcan...
Un porc parlit cu paie, cum se cuvine are si cateva "cazaturi" la sacrificare si impartire,ziceti-i cum vreti..
Slaninuta cea mai subtire(max 2 cm),din capacul de la pulpa,gusha,de la orice "fasonat" de burta("foali" in Transilvania") se ia cu grija,se taie cat sa incapa intr-un borcan(gen Ik.a) cat mai etans..
Ramurele cimbru,2 cuisoare,usturoi facut pasta,max 5 boabe ienupar si saramura strashnica din sare neiodata.
Se capaceshte si se lasa la frigider minim 7 zile.
Se papa cu ou fiert "cleios" si branza.
Normal, tzuica pt adulti.
Nu uitati ca maine e prima zi in care sarbatorim 100 de ani de la statul unitar Romania si fo' 42.000 de ani(cel mai vechi Homo sapiens-"Ion din Anina") de cand suntem neclintiti de aici,din plaiul nostrul frumos..
On topic acum,o reteta simpla..
Slaninuta la borcan...
Un porc parlit cu paie, cum se cuvine are si cateva "cazaturi" la sacrificare si impartire,ziceti-i cum vreti..
Slaninuta cea mai subtire(max 2 cm),din capacul de la pulpa,gusha,de la orice "fasonat" de burta("foali" in Transilvania") se ia cu grija,se taie cat sa incapa intr-un borcan(gen Ik.a) cat mai etans..
Ramurele cimbru,2 cuisoare,usturoi facut pasta,max 5 boabe ienupar si saramura strashnica din sare neiodata.
Se capaceshte si se lasa la frigider minim 7 zile.
Se papa cu ou fiert "cleios" si branza.
Normal, tzuica pt adulti.
-
- senior
- Mesaje: 394
- Membru din: 11 Dec 2005, 09:15
- Localitate: Botosani
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Doar la saramura?
La noi, in Moldova, nu se pune slanina la saramura....adica se pune, doar pt a o pregati pt afumat...
La noi, in Moldova, nu se pune slanina la saramura....adica se pune, doar pt a o pregati pt afumat...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Este o reteta rapida,(o faci si la bloc) asta pana cand slaninile/suncile stau in covata 3-4 saptamani(depinde de grasime),in saramura, in asteptarea fumului.marcel gheorghita scrie:Doar la saramura?
La noi, in Moldova, nu se pune slanina la saramura....adica se pune, doar pt a o pregati pt afumat...
In 5-7 zile e gata,iese o minune usturoiata,picanta si frageda,binenteles.
La fel si kaiserul fiert in vin si cidru de mere si aromat cu boia si cimbru(sau gusa)..