Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 18 Sep 2017, 19:01

Multam mult "rine"!
Apropos tu ai mancat randunica de mare?Cum o faci?

On topic...pe unde sunt(SB)au aparut "parizolii".Adicatelea "piciorul caprioarei,buretele serpesc,etc).
O ciuperca f.gustoasa.
Dichis..daca faceti omleta cu ciuperci sau altceva,faceti omleta in tigaie in unt,separat intr-o alta tigaita e compozitia de kaizer,ciuperci sau ce vreti sa puneti...
La final,in omleta FACUTA puneti ce ati copt,calit...si o "indoiti" in forma de semiluna..

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 18 Sep 2017, 19:27

suna bine domnilor....


acu , sa nu ma banati , da in seara asta am facut snitele :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Adi G
veteran
veteran
Mesaje: 2190
Membru din: 21 Sep 2010, 13:44
Localitate: Malu Garlei

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Adi G » 21 Sep 2017, 11:54

da de ce sa te baneze? n-au fost bune snitelele? :lol:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 22 Sep 2017, 13:45

>>> "rine" , buna idee ai avut cu limba de vita . Am urmat sfatul si am servit bucatile de limba , jumatate din cantitatea rezultata cu sos tzatziki , cealalta jumatate cu sos olandez , bune ambele variante .
Rapanele de la Kaufland sunt decongelate si prefierte . Nu am cumparat niciodata dar cred ca sunt bune . La raionul de peste au o varietate destul de apreciabila de scoici proaspete . Ocazional cumpar hamsii sau sardine proaspete . Foarte bun este zarganul proaspat (cel afumat este nebunie curata). Raionul de vinuri albe este in apropiere...

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 25 Sep 2017, 19:02

Satul de atatea "colesteroale ot Ardeal"am intrat in posesia unui amur.cteno sau ten sau cum ii zice..
Are cam 1.5 kg.
Stau si ma uit la dihanie si ma intreb...ce sa fac maine din ea?
Voi cum il gatiti fratilor?
PS:netul zice...prajit cu....ca are un gust de iarba,bla,bla...imi aduce aminte de un vanator care zicea ca **** de urs tre'sa stea pana face viermi cu o piatra pe ea..probabil ca aruncai totul apoi si mancai piatra!

@deltaic-cica daca vrei vreodata sa nu uiti un peste afumat,incearca anghila..

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 25 Sep 2017, 19:29

nuke scrie:Stau si ma uit la dihanie si ma intreb...ce sa fac maine din ea?
Iese o ciorba buna cu ceva mai multe legume tocate marunt , bors acru si mult leustean , o parte pus cand ciorba se ia de pe foc , restul in farfurie , la servire . Un paharel de trascau este binevenit si un ardei iute .

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 25 Sep 2017, 19:46

nuke scrie:@deltaic-cica daca vrei vreodata sa nu uiti un peste afumat,incearca anghila..
Top 3 pesti afumati (preferinta familiei):
1 - Stavrid mare (din pacate polonez) ;
2 - Zargan ;
3 - Scrumbie .

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 25 Sep 2017, 20:40

deltaic scrie:
nuke scrie:Stau si ma uit la dihanie si ma intreb...ce sa fac maine din ea?
Iese o ciorba buna cu ceva mai multe legume tocate marunt , bors acru si mult leustean , o parte pus cand ciorba se ia de pe foc , restul in farfurie , la servire . Un paharel de trascau este binevenit si un ardei iute .
Traiti si multumesc!
Aici,din pacate,rege e otzetul,de unde borsh proaspat la 700m d-asupra marii in Transilvania?
Gasesc borsh d-ala magic-tragic la plic la boutique..
Leushtean am,legum,alea-alea...
Multam inca o data!

PS:Am sa iau maia de la matusha mea si o sa imi fac singurel borsh ca in Catunul Dobrosestilor(Snagov-Sat acu").
Oala de lut cu,virgula,capac de lut e pregatita..

albatrin
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 132
Membru din: 03 Mai 2007, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de albatrin » 26 Sep 2017, 08:47

nuke scrie:
deltaic scrie:
nuke scrie:Stau si ma uit la dihanie si ma intreb...ce sa fac maine din ea?
Iese o ciorba buna cu ceva mai multe legume tocate marunt , bors acru si mult leustean , o parte pus cand ciorba se ia de pe foc , restul in farfurie , la servire . Un paharel de trascau este binevenit si un ardei iute .
Traiti si multumesc!
Aici,din pacate,rege e otzetul,de unde borsh proaspat la 700m d-asupra marii in Transilvania?
Gasesc borsh d-ala magic-tragic la plic la boutique..
Leushtean am,legum,alea-alea...
Multam inca o data!

PS:Am sa iau maia de la matusha mea si o sa imi fac singurel borsh ca in Catunul Dobrosestilor(Snagov-Sat acu").
Oala de lut cu,virgula,capac de lut e pregatita..
Nu-i nevoie "CUCA" nu-i cacofonie !!! :lol: :lol: :lol:
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 28 Sep 2017, 12:56

albatrin scrie:Nu-i nevoie "CUCA" nu-i cacofonie !!!
Dap,si cei de acolo,din Cuca fac o tzuica strashnica...
Au promis ca toti care o sa guste din licoarea lor de prune,in 11.08.1999,o sa aibe eclipsa totala toata ziua!

Scrie răspuns