Dry aging in Romania nu se poartaSpring scrie:Vreau sa cumpar o vitrina frigorifica care poate sa faca intre 0 si 1 grad Celsius. Vreau sa maturez carne de vita si de porc.
Stice cineva vre-un model? am vazut vitrine in magazine dar nu stiu exact ce temperatura pot face.
A incercat careva sa matureze carne prin dry aging?
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@SF-Ai numai partial dreptate.Recuperam,cel putin in zona Transilvaniei cu rasa Angus.Si vezi ca ai ramas dator cu reteta de ficat de peste.SF scrie:Dry aging in Romania nu se poarta
@Spring-Pt.consum casnic se gasesc,din pacate numai "afara" aparate frigo care cica stiu ele totul..Nu am incredere.
Ideea de baza este ca ca trebuie sa ai carnea de vaca(de carne) imediat cand s-a sacrificat si feliata de un om care stie cum stau fibrele apoi camera frigorifica cu diverse temperaturi reglate manual in functie de evolutie.
Testare vizuala/manuala cu betigase de bambus "la os".
Este,cred eu, ca si gaselnita francezilor care fac mustul in vie ca sa nu piarda propietatile subtile ale "lacrimei", transportand strugurii la crama...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Nu e chiar gaselnita pentru ca se schimba PH-ul si se descompune usor proteina din carne astfel incat devine mai moale si mai usor de ros.nuke scrie:@SF-Ai numai partial dreptate.Recuperam,cel putin in zona Transilvaniei cu rasa Angus.Si vezi ca ai ramas dator cu reteta de ficat de peste.SF scrie:Dry aging in Romania nu se poarta
@Spring-Pt.consum casnic se gasesc,din pacate numai "afara" aparate frigo care cica stiu ele totul..Nu am incredere.
Ideea de baza este ca ca trebuie sa ai carnea de vaca(de carne) imediat cand s-a sacrificat si feliata de un om care stie cum stau fibrele apoi camera frigorifica cu diverse temperaturi reglate manual in functie de evolutie.
Testare vizuala/manuala cu betigase de bambus "la os".
Este,cred eu, ca si gaselnita francezilor care fac mustul in vie ca sa nu piarda propietatile subtile ale "lacrimei", transportand strugurii la crama...
Nu e nevoie sa schimbi temperatura, poti sa o lasi si constanta 28 de zile sau poti sa o cresti ultimele 7 zile in functie de cat de groasa e halca.
Si carnea de porc se poate matura. Se mai poate matura si in punga vidata.
ma interesa strict vitrina, tehnica fiind destula pe internet. Industrial se practica in camere frigo cu temperatura si umiditatea controlata.
In vitrina daca bag o tava cu sare scade se ajunge la umiditatea optima pentru maturare.
@SF, mai nou se practica si la noi, sunt vreo 2 producatori. Carpathian Beef si inca unii nu mai retin.
Pe mine ma interesa sa maturez si carne de porc, pe care il transez eu, iar vita ma descurc si cu vitel de Baltata ingrasat vara la munte.
Ce e drept ca limousine e misto dar merge si rasa autohtona daca nu e prea muncita.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Una de Florii…
Pana sa ajung la Riga , la masa , insotit de niste hamsii si nevasta , nerabdator sa ma “dezleg”(dupa 6 saptamani de post)am gatit la prima ora (acu’ 20 min.), cod cu sos de rosii . Pestele l-am fript pe gratar , bine asezonat cu sare si piper . Pentru sos am folosit ulei de masline ( reteta originala este cu unt) , incins intr-o tigaie , am adaugat si incorporat 2 linguri de faina , 3 rosii intregi din conserva , tocate grosier , un pahar de vin “Lacrima lui Ovidiu”(se foloseste orice vin licoros) , piper si sare . Se amesteca pana devine omogen si se toarna peste peste , se serveste foarte cald .
Sa merg cu marturisirile pana la capat , am devorat si o scrumbie afumata , din cele 2 pe care intentionam sa le duc la Riga , sper sa nu citeasca postarea asta . Daca ma gandesc bine , am injumatatit si castronul de icre , care , de asemenea trebuia dus in musafirie .
Asa incepe o zi minunata , parerea mea…
Pana sa ajung la Riga , la masa , insotit de niste hamsii si nevasta , nerabdator sa ma “dezleg”(dupa 6 saptamani de post)am gatit la prima ora (acu’ 20 min.), cod cu sos de rosii . Pestele l-am fript pe gratar , bine asezonat cu sare si piper . Pentru sos am folosit ulei de masline ( reteta originala este cu unt) , incins intr-o tigaie , am adaugat si incorporat 2 linguri de faina , 3 rosii intregi din conserva , tocate grosier , un pahar de vin “Lacrima lui Ovidiu”(se foloseste orice vin licoros) , piper si sare . Se amesteca pana devine omogen si se toarna peste peste , se serveste foarte cald .
Sa merg cu marturisirile pana la capat , am devorat si o scrumbie afumata , din cele 2 pe care intentionam sa le duc la Riga , sper sa nu citeasca postarea asta . Daca ma gandesc bine , am injumatatit si castronul de icre , care , de asemenea trebuia dus in musafirie .
Asa incepe o zi minunata , parerea mea…
Re: Gastronomie si alte dichisuri
ca orice bum roman , am vopsti de paste , prins de febra sarbatorilor , vreo 40 de oua. mai am prin frigider nca 11 buc pe care nu stiu daca le mai pot consuma . au trecut ceva zile de la paste si nu stiu daca mai sunt bune de consum .asta este o intrebare care ma chinuie de multi ani ...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
eu nu m-as risca.... si pt ca ma tem sa nu ma intoxic , si pt ca ceva cunostinte tocmai mi-au indeplinit niste rugaminti mai vechi , am ajuns acasa dupa o saptamana cumplita la serviciu si ma relaxez cu un Calarasi la temperatura potrivita langa un Camel fara filtru ....ca in vremurile bune ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
O tigara strashnica....la fel ca si Pall Mall fara filtru...ispita curata cel putin pt mine(am 11 ani de "lipsa"..)..MuskMd scrie:Camel fara filtru ....ca in vremurile bune
In alta ordine de idei...stim ca prinzi pastrav...il si gatesti...stim ca esti din zona in care se face in mod exceptional pastravul in foi de hrean...nu "scapi" pe forum si matali o reteta,te rog?
Multumesc/multumim anticipat.
Traiti frumos!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
prind pastrav dar gatesc de la Metro .....
si doar prajit cu malai , mamaliga si mujedei , langa un sauvignon , din pacate nu ma ridic la nivelul antevorbitorilor
si doar prajit cu malai , mamaliga si mujedei , langa un sauvignon , din pacate nu ma ridic la nivelul antevorbitorilor
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Clar,merem la Hanul Ancutei si rapim bucataru" atunci...MuskMd scrie:prajit cu malai , mamaliga si mujdei , langa un sauvignon
Uite,dau eu una "din casa" referitor la pastrav "in foi"..
Pastrav foi vitza
Umplu burta cu nuca pisata,usturoi si patrunjel verde.
Oparesc vitza si invelesc pesticu'.
Pus pe gratar 2 min/fiecare parte apoi la cuptor,uns cu ulei,25 min/160 grade.
Verifica mereu sa nu se arda...
Numai bine!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
multumindu-ti pt reteta ( o sa incerc zilele astea ) pot sa te dezamagaesc pana la capat si sa iti spun ca Hanul Ancutei nu mai e ce a fost....
mai degraba gasesti escargot cu pate de fois gras decat alivanci , sarmale si o tochitura de la mama ei....
mai degraba gasesti escargot cu pate de fois gras decat alivanci , sarmale si o tochitura de la mama ei....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...