Ma bucur sa vad inca un apicultor aici Reteta mea e mai simpla :15 kg de miere poliflora marca proprie,4 kg de polen de Salaj,500 ml de protofil.Asta pentru turte, pentru 30 de familii.Nu vreau sa le pun nimic in plus decit ce ele au in stup, polen si miere.Am luat niste palinca de Salaj pentru Protofil, azi am pus in rame si sirop din miere, tot o formula simpla:15 kg miere poliflora ,4 l apa si Protofil de-al meu ,20 ml/l de sirop.Daca nu ma insel a ajuns la tine un Kistler Ltx , acum 3-4 ani .Ai prins cu el ceva bun de pus la gastronomie?pikeman scrie:baga la miere combinatie saiasa turte proteice
. La 10kg de miere pun 1kg lapte praf, 500g drojdie de bere, 20g apicomplex si 250ml protofil.
,ai grav cu schimbarile de temperatura, acum trebuie tinute in frau
In alta ordine de idei se pare ca scandalul mierii romanesti botezata cu miere naspa chinezeasca,antibiotice, zahar industrial , a ajuns si la urechile autoritatilor si se fac controale pentru a elimina contrafacerile.Se vehiculeaza ideea achizitionarii de laboratoare specializate prin fonduri europene si identificarea mierii romanesti prin ambalaje speciale, individualizate. Scandalul amestecului mierii europene de calitate cu miere inferioara calitativ a dus , pe plan european, la scaderea consumului cu ~10%,consumatorul european aratindu-si astfel dezaprobarea.Din punctul meu de vedere e ok daca se indesesc controalele si procesatorii sau apicultorii care pacalesc consumatorul final iau amenzi babane sau dispar de pe piata, ca acum 10 ani niste firme mari din Germania.