Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
adrian99
veteran
veteran
Mesaje: 16152
Membru din: 06 Sep 2008, 13:51
Localitate: Buzau

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de adrian99 » 14 Mai 2015, 20:25

ghenadie,ai prezentat o reteta de crap servita in Delta Dunarii
eu am specificat:este prohibitie

va place sa postati in aparatorii acelor meleaguri unice,va ambalati cand vedeti pozele altora in plina prohibitie dar cand este vb de voi..."pas"
eu asta am vrut sa subliniez
daca este deplasat...este parerea ta

treaba cu cherhanalele o stiam de la liviu
el a specificat ca sunt controale drastice in Delta si ca sunt inchise unitatile de primire peste

Doru Voican
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 160
Membru din: 28 Ian 2013, 15:17
Localitate: Timisoara-Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Doru Voican » 15 Mai 2015, 07:27

99, de fapt tu esti cam retard, te bagi absolut in toate topicurile aiurea. IN ABSOLUT TOATE! Are dreptate nemernic ca esti mai prost ca tactu.

daedalus
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 174
Membru din: 23 Mai 2006, 13:55
Localitate: bacau

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de daedalus » 15 Mai 2015, 08:47

Forumul asta o mai fi avand moderatori?

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 15 Mai 2015, 10:12

Ghenadie scrie:PS cherhanalele sunt deschise
In Mila 23 , Gorgova , Matita etc. cherhanalele sunt inchise , exceptie fac (asa am inteles) cele din zonele de scrumbie si sub un control strict primesc doar scrumbie (un an foarte slab ). Multi cunoscuti de-ai mei din delta s-au ales cu cate un dosar penal sau cu sculele confiscate . Din punctul meu de vedere este un an de exceptie in lupta cu braconajul. Chiar acum am vorbit cu amici din diverse locatii din delta si mi-au confirmat impresia .

Acum sa revenim la subiectul topicului si sa ramanem la subiect. Nu va mai certati atata , mai bine pregatiti coctailul prezentat si inchinati un pahar unul pentru celalalt .

>>>Sapphire Martini:
8 cl gin ; 2 cl. blue Curacao ; gheata ; 2 cirese confiate( pt. decor). Se agita in shaker gheata si licorile , se toarna strecurat in pahar coctail si de decoreaza cu ciresele confiate.

Avatar utilizator
sorinB
veteran
veteran
Mesaje: 14613
Membru din: 25 Ian 2007, 00:06
Localitate: sibiu

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de sorinB » 31 Mai 2015, 21:03

Pastrav curcubeu la gratar, in folie de aluminiu...
Fenomenal :)

Imagine
picture hosting
Imagine
how to screenshot on windows
Imagine
pictures upload

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 01 Iun 2015, 11:58

Frumoasa prezentare Sorine . Chiar acu' ma duc la niste rubedenii , la un gartar de scrumbie si niste jumari de somn(pag. 18)pe care le prepar eu. De la Sf. Gheorghe , din delta , am primit vesti ca se prinde bine scrumbie(scrumbiile care vor ajunge pe gratar de acolo sunt) . In completarea bucatelor se vor gati si niste sarmalute in foi de vita , voi redeschide discutia despre sarmalale de acest gen . Ma intereseaza variante preparate prin alte zone .

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 01 Iun 2015, 13:14

@sorinB din SB-strashnic..un mic dichis la ciuperci,bravo,am vazut ca nu ai dat jos coaja..nici eu nu o dau jos,nu le spal(daca sunt f.murdare le fac un dush scurt,nu baie) ci doar le sterg bine si le rup coditele care merg la omleta/supa/etc..
Apoi regula 2 cu 4 ,adicatelea 2 linguri ulei de masline si 4 linguri sos de soia,intr-o tigaie de fonta.Cu lamelele in sus sa nu pierzi sucul lor.
Sarat,piparat la final pt ca si sosul de soia are.Usturoi,patrunjel.Nu ai sa crezi ce aroma dezvolta sosul de soia din ciuperci de cultura.
Personal,le prefer pe cele maro.

@deltaic-esti "ingrozitor" cu sursele tale perpetue,mor de pofta,anul asta n-am papat scrumbie proaspata,doar sarata@afumata(din Basarabia)-te rog pune in congelator cateva scrumbii NECURATATE(dichis,altfel se ingalbenesc si se oxideaza carnea).Le rascumpar sau licitez daca vrei moncher...
Apropos...maine ma vad cu Edi...confratele nostru sibian ma "face praf" de fiecare data cu ceea ce prepara pornind de la dulceata pana la mezeluri alese din vitel si purcel.

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 04 Iun 2015, 20:41

Acu’ vreo 2 ani , primesc o instintare de la posta ca am un colet si o scrisoare din Scotia!?
Scenarii , ganduri , o noapte nedormita , ce naiba sa fie ? De la cine ? O mostenire fabuloasa de pe urma vreunei rubedenii nestiute ? Un castel ? O distilerie de whisky ? Ma framant si nu-mi gasesc linistea , nu am nicio idée ce poate fi .
Misterul se elucideaza odata cu ziua pierduta la posta alaturi de milioanele de pensionari si cetateni impasibili(probabil invatati cu situatia)care formeaza cozi interminabile . Ma imbarbatez in gand , eu am un colet inedit si tot efortul ,cu siguranta , merita . Nu mai am rabdare…, ajung in fata ghiseului , o tanti cu fata neutra imi intinde un formular . Il gresesc de doua ori , nerabdarea creste , pana la urma completez conform cu…, nu stiu cu ce , nu mai conteaza , tanti postarita cu un ochi critic il verifica , scoate un “mda” si pleaca dupa colet si scrisoare . O vena de la tampla imi pulseaza violent , vine coletu’. Semnez , primesc un pachet micut si , termurand ies din cladire . Rup cu violenta ambalajul si…nu ma mai pot opri din ras . Am primit seria a doua de DVD-uri cu “Shaun the sheep “(desene animate englezesti , foarte bune) si o scrisoare de la niste amici din Elvetia , ei mi-au comandat desenele animate si imi ureaza numai de bine .

Ieri patesc la fel . Coletul misterios vine de la Cluj . Treaba cu mostenirea cade(nu trimiti mosteniri cu Fancurier-ul) , nu stiu insa despre ce este vorba . Ma cunosc cu baietasul de la Fan si ma duc sa ridic coletul , nu mai astept pana cand ajunge el in zona mea . Primesc un pachet destul de voluminous de la un amic din Cluj . Las totul balta si ma duc acasa sa vad ce minunatie este in interior. Imi ia vreo 20 de minute sa tai/desfac ambalajul . Ma apuca toti dracii . In interior sunt doua galetuse in care sunt cam 2,5 kg de icre de pastrav ,congelate (inca). Nu prea stiu cum sa prepar icrele de pastrav . O galetusa ajunge rapid in congelator si cealalta ramane la dezghetat . Pun sare neiodata peste icre si le amestec energic . Sper ca am procedat corect .Ma bate gandul sa le tin in saramura concentrata , sa le scurg si apoi sa intre la consum .Merg foarte bine cu paine prajita si unt usor topit. Azi am facut omleta prezentata de “nuke”la pag. 53 si am adaptat-o la icrele de pastrav(era cu icre de somon),a iesit minunata si cu astea .Sunt un pic cam tari , cam cauciucate dar , gustoase . Inca studiez problema .
Sa nu uit ! Am in derulare inca o sarja de scrumbie dupa reteta “pensionarului”…ce pot sa mai spun…

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 06 Iun 2015, 09:37

deltaic scrie: Am in derulare inca o sarja de scrumbie dupa reteta “pensionarului”…ce pot sa mai spun…
Spune ca esti ingrozitor!
Intelege ca sunt oameni pofticiosi ca si tine care nu au acces la scrumbie proaspata de Dunare din simplul motiv ca sunt "departe"...pe care sa o prepare cum doresc..etc,etc..
Iar de cele sarate/afumate(de la magazinile rusesti din tara noastra,ce ironie pt noi ca romani) ajungi sa te saturi...
Gata!Fac ce face Homer(singurul care nu....)!

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 07 Iun 2015, 16:00

...e inca prohibitie... prin urmare mi s-a facut o POFTA de aripioare picante :wallbash:
vreo 1,5 kg, asa sa fie :lol:
sunt puse la marinada, 2 retete, sa vad care e mai piscacioasa.
peste vreo ora si juma, bag ceva poze sa vedeti ce a iesit :P

Scrie răspuns