Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
ghenadie,ai prezentat o reteta de crap servita in Delta Dunarii
eu am specificat:este prohibitie
va place sa postati in aparatorii acelor meleaguri unice,va ambalati cand vedeti pozele altora in plina prohibitie dar cand este vb de voi..."pas"
eu asta am vrut sa subliniez
daca este deplasat...este parerea ta
treaba cu cherhanalele o stiam de la liviu
el a specificat ca sunt controale drastice in Delta si ca sunt inchise unitatile de primire peste
eu am specificat:este prohibitie
va place sa postati in aparatorii acelor meleaguri unice,va ambalati cand vedeti pozele altora in plina prohibitie dar cand este vb de voi..."pas"
eu asta am vrut sa subliniez
daca este deplasat...este parerea ta
treaba cu cherhanalele o stiam de la liviu
el a specificat ca sunt controale drastice in Delta si ca sunt inchise unitatile de primire peste
-
- utilizator constant
- Mesaje: 160
- Membru din: 28 Ian 2013, 15:17
- Localitate: Timisoara-Bucuresti
Re: Gastronomie si alte dichisuri
99, de fapt tu esti cam retard, te bagi absolut in toate topicurile aiurea. IN ABSOLUT TOATE! Are dreptate nemernic ca esti mai prost ca tactu.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Forumul asta o mai fi avand moderatori?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
In Mila 23 , Gorgova , Matita etc. cherhanalele sunt inchise , exceptie fac (asa am inteles) cele din zonele de scrumbie si sub un control strict primesc doar scrumbie (un an foarte slab ). Multi cunoscuti de-ai mei din delta s-au ales cu cate un dosar penal sau cu sculele confiscate . Din punctul meu de vedere este un an de exceptie in lupta cu braconajul. Chiar acum am vorbit cu amici din diverse locatii din delta si mi-au confirmat impresia .Ghenadie scrie:PS cherhanalele sunt deschise
Acum sa revenim la subiectul topicului si sa ramanem la subiect. Nu va mai certati atata , mai bine pregatiti coctailul prezentat si inchinati un pahar unul pentru celalalt .
>>>Sapphire Martini:
8 cl gin ; 2 cl. blue Curacao ; gheata ; 2 cirese confiate( pt. decor). Se agita in shaker gheata si licorile , se toarna strecurat in pahar coctail si de decoreaza cu ciresele confiate.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Pastrav curcubeu la gratar, in folie de aluminiu...
Fenomenal
picture hosting
how to screenshot on windows
pictures upload
Fenomenal
picture hosting
how to screenshot on windows
pictures upload
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Frumoasa prezentare Sorine . Chiar acu' ma duc la niste rubedenii , la un gartar de scrumbie si niste jumari de somn(pag. 18)pe care le prepar eu. De la Sf. Gheorghe , din delta , am primit vesti ca se prinde bine scrumbie(scrumbiile care vor ajunge pe gratar de acolo sunt) . In completarea bucatelor se vor gati si niste sarmalute in foi de vita , voi redeschide discutia despre sarmalale de acest gen . Ma intereseaza variante preparate prin alte zone .
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@sorinB din SB-strashnic..un mic dichis la ciuperci,bravo,am vazut ca nu ai dat jos coaja..nici eu nu o dau jos,nu le spal(daca sunt f.murdare le fac un dush scurt,nu baie) ci doar le sterg bine si le rup coditele care merg la omleta/supa/etc..
Apoi regula 2 cu 4 ,adicatelea 2 linguri ulei de masline si 4 linguri sos de soia,intr-o tigaie de fonta.Cu lamelele in sus sa nu pierzi sucul lor.
Sarat,piparat la final pt ca si sosul de soia are.Usturoi,patrunjel.Nu ai sa crezi ce aroma dezvolta sosul de soia din ciuperci de cultura.
Personal,le prefer pe cele maro.
@deltaic-esti "ingrozitor" cu sursele tale perpetue,mor de pofta,anul asta n-am papat scrumbie proaspata,doar sarata@afumata(din Basarabia)-te rog pune in congelator cateva scrumbii NECURATATE(dichis,altfel se ingalbenesc si se oxideaza carnea).Le rascumpar sau licitez daca vrei moncher...
Apropos...maine ma vad cu Edi...confratele nostru sibian ma "face praf" de fiecare data cu ceea ce prepara pornind de la dulceata pana la mezeluri alese din vitel si purcel.
Apoi regula 2 cu 4 ,adicatelea 2 linguri ulei de masline si 4 linguri sos de soia,intr-o tigaie de fonta.Cu lamelele in sus sa nu pierzi sucul lor.
Sarat,piparat la final pt ca si sosul de soia are.Usturoi,patrunjel.Nu ai sa crezi ce aroma dezvolta sosul de soia din ciuperci de cultura.
Personal,le prefer pe cele maro.
@deltaic-esti "ingrozitor" cu sursele tale perpetue,mor de pofta,anul asta n-am papat scrumbie proaspata,doar sarata@afumata(din Basarabia)-te rog pune in congelator cateva scrumbii NECURATATE(dichis,altfel se ingalbenesc si se oxideaza carnea).Le rascumpar sau licitez daca vrei moncher...
Apropos...maine ma vad cu Edi...confratele nostru sibian ma "face praf" de fiecare data cu ceea ce prepara pornind de la dulceata pana la mezeluri alese din vitel si purcel.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Acu’ vreo 2 ani , primesc o instintare de la posta ca am un colet si o scrisoare din Scotia!?
Scenarii , ganduri , o noapte nedormita , ce naiba sa fie ? De la cine ? O mostenire fabuloasa de pe urma vreunei rubedenii nestiute ? Un castel ? O distilerie de whisky ? Ma framant si nu-mi gasesc linistea , nu am nicio idée ce poate fi .
Misterul se elucideaza odata cu ziua pierduta la posta alaturi de milioanele de pensionari si cetateni impasibili(probabil invatati cu situatia)care formeaza cozi interminabile . Ma imbarbatez in gand , eu am un colet inedit si tot efortul ,cu siguranta , merita . Nu mai am rabdare…, ajung in fata ghiseului , o tanti cu fata neutra imi intinde un formular . Il gresesc de doua ori , nerabdarea creste , pana la urma completez conform cu…, nu stiu cu ce , nu mai conteaza , tanti postarita cu un ochi critic il verifica , scoate un “mda” si pleaca dupa colet si scrisoare . O vena de la tampla imi pulseaza violent , vine coletu’. Semnez , primesc un pachet micut si , termurand ies din cladire . Rup cu violenta ambalajul si…nu ma mai pot opri din ras . Am primit seria a doua de DVD-uri cu “Shaun the sheep “(desene animate englezesti , foarte bune) si o scrisoare de la niste amici din Elvetia , ei mi-au comandat desenele animate si imi ureaza numai de bine .
Ieri patesc la fel . Coletul misterios vine de la Cluj . Treaba cu mostenirea cade(nu trimiti mosteniri cu Fancurier-ul) , nu stiu insa despre ce este vorba . Ma cunosc cu baietasul de la Fan si ma duc sa ridic coletul , nu mai astept pana cand ajunge el in zona mea . Primesc un pachet destul de voluminous de la un amic din Cluj . Las totul balta si ma duc acasa sa vad ce minunatie este in interior. Imi ia vreo 20 de minute sa tai/desfac ambalajul . Ma apuca toti dracii . In interior sunt doua galetuse in care sunt cam 2,5 kg de icre de pastrav ,congelate (inca). Nu prea stiu cum sa prepar icrele de pastrav . O galetusa ajunge rapid in congelator si cealalta ramane la dezghetat . Pun sare neiodata peste icre si le amestec energic . Sper ca am procedat corect .Ma bate gandul sa le tin in saramura concentrata , sa le scurg si apoi sa intre la consum .Merg foarte bine cu paine prajita si unt usor topit. Azi am facut omleta prezentata de “nuke”la pag. 53 si am adaptat-o la icrele de pastrav(era cu icre de somon),a iesit minunata si cu astea .Sunt un pic cam tari , cam cauciucate dar , gustoase . Inca studiez problema .
Sa nu uit ! Am in derulare inca o sarja de scrumbie dupa reteta “pensionarului”…ce pot sa mai spun…
Scenarii , ganduri , o noapte nedormita , ce naiba sa fie ? De la cine ? O mostenire fabuloasa de pe urma vreunei rubedenii nestiute ? Un castel ? O distilerie de whisky ? Ma framant si nu-mi gasesc linistea , nu am nicio idée ce poate fi .
Misterul se elucideaza odata cu ziua pierduta la posta alaturi de milioanele de pensionari si cetateni impasibili(probabil invatati cu situatia)care formeaza cozi interminabile . Ma imbarbatez in gand , eu am un colet inedit si tot efortul ,cu siguranta , merita . Nu mai am rabdare…, ajung in fata ghiseului , o tanti cu fata neutra imi intinde un formular . Il gresesc de doua ori , nerabdarea creste , pana la urma completez conform cu…, nu stiu cu ce , nu mai conteaza , tanti postarita cu un ochi critic il verifica , scoate un “mda” si pleaca dupa colet si scrisoare . O vena de la tampla imi pulseaza violent , vine coletu’. Semnez , primesc un pachet micut si , termurand ies din cladire . Rup cu violenta ambalajul si…nu ma mai pot opri din ras . Am primit seria a doua de DVD-uri cu “Shaun the sheep “(desene animate englezesti , foarte bune) si o scrisoare de la niste amici din Elvetia , ei mi-au comandat desenele animate si imi ureaza numai de bine .
Ieri patesc la fel . Coletul misterios vine de la Cluj . Treaba cu mostenirea cade(nu trimiti mosteniri cu Fancurier-ul) , nu stiu insa despre ce este vorba . Ma cunosc cu baietasul de la Fan si ma duc sa ridic coletul , nu mai astept pana cand ajunge el in zona mea . Primesc un pachet destul de voluminous de la un amic din Cluj . Las totul balta si ma duc acasa sa vad ce minunatie este in interior. Imi ia vreo 20 de minute sa tai/desfac ambalajul . Ma apuca toti dracii . In interior sunt doua galetuse in care sunt cam 2,5 kg de icre de pastrav ,congelate (inca). Nu prea stiu cum sa prepar icrele de pastrav . O galetusa ajunge rapid in congelator si cealalta ramane la dezghetat . Pun sare neiodata peste icre si le amestec energic . Sper ca am procedat corect .Ma bate gandul sa le tin in saramura concentrata , sa le scurg si apoi sa intre la consum .Merg foarte bine cu paine prajita si unt usor topit. Azi am facut omleta prezentata de “nuke”la pag. 53 si am adaptat-o la icrele de pastrav(era cu icre de somon),a iesit minunata si cu astea .Sunt un pic cam tari , cam cauciucate dar , gustoase . Inca studiez problema .
Sa nu uit ! Am in derulare inca o sarja de scrumbie dupa reteta “pensionarului”…ce pot sa mai spun…
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Spune ca esti ingrozitor!deltaic scrie: Am in derulare inca o sarja de scrumbie dupa reteta “pensionarului”…ce pot sa mai spun…
Intelege ca sunt oameni pofticiosi ca si tine care nu au acces la scrumbie proaspata de Dunare din simplul motiv ca sunt "departe"...pe care sa o prepare cum doresc..etc,etc..
Iar de cele sarate/afumate(de la magazinile rusesti din tara noastra,ce ironie pt noi ca romani) ajungi sa te saturi...
Gata!Fac ce face Homer(singurul care nu....)!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
...e inca prohibitie... prin urmare mi s-a facut o POFTA de aripioare picante
vreo 1,5 kg, asa sa fie
sunt puse la marinada, 2 retete, sa vad care e mai piscacioasa.
peste vreo ora si juma, bag ceva poze sa vedeti ce a iesit
vreo 1,5 kg, asa sa fie
sunt puse la marinada, 2 retete, sa vad care e mai piscacioasa.
peste vreo ora si juma, bag ceva poze sa vedeti ce a iesit