Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran
Mesaje: 2190
Membru din: 21 Sep 2010, 13:44
Localitate: Malu Garlei

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Adi G » 25 Ian 2014, 19:53

al naibii de buna carnea de vita uscata... sincer nu ma asteptam sa iasa asa buna... provizia ideala la pescuit :lol:
care aveti cuptoare electrice cu ventilator, va recomand din tot sufletu... la mine nici n-a durat 8-10 ore, asa cum am citit, in 3 ore a fost perfect uscata carnea...

Avatar utilizator
sorinB
veteran
veteran
Mesaje: 14613
Membru din: 25 Ian 2007, 00:06
Localitate: sibiu

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de sorinB » 25 Ian 2014, 20:18

Adi G scrie:
acum se vad? :lol:
Aproape ca le simt si mirosul... :D
Fasiile de carne sunt dintr-o anumita parte a corpului, sau nu conteaza? Pulpa, ceva?
Ai de capu meu ca am udat tastatura :lol:

Adi G
veteran
veteran
Mesaje: 2190
Membru din: 21 Sep 2010, 13:44
Localitate: Malu Garlei

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Adi G » 25 Ian 2014, 20:41

e important sa nu aiba grasime sau zgarciuri de nici un fel.... si sa fie taiata cam la juma de centimetru grosime.
hai ca am sa scriu mai amanuntit reteta, nu am cantitati exacte, io am pus asa dupa ochi, am citit vreo suta de retete si pan la urma tot cum am "stiut" io am facut... :lol:
la aproximativ 650g carne macra am pus cam asa:
2 cepe, nu prea mari
4-5 catei de usturoi
sos soia
otet, aceto balsamico (fragezeste carnea)
vreo 2 lingurite de sare mare fara iod si alte minuni
cam la fel de mult zahar brun, de trestie
fulgi de chili
piper (am uitat sa pun, dar merge foarte bine si fara :lol: )
atentie! in nici un caz ulei sau orice alte grasimi! se rancezesc aiurea.... in rest puteti sa puneti orice mirodenii va plac, in afara de grasimi de orice fel... :lol:
se arunca toate astea intr-un mixer si se face o pasta, nici prea groasa nici prea lichida... in care scaldati bine fasiile de carne, dar bine bine, sa ajunga pe fiecare milimetru patrat marinada. dupaia bagat cel mai bine intr-o punga cu zip si la frigider pentru minim 10-12 ore... dupa asta trebuie uscata carnea foarte bine cu servetel de bucatarie si agatat cumva in cuptor, sau pusa pe gratarul ala...

Avatar utilizator
sorinB
veteran
veteran
Mesaje: 14613
Membru din: 25 Ian 2007, 00:06
Localitate: sibiu

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de sorinB » 25 Ian 2014, 20:55

Of of... :bere: Oare cum ar fi si pusa putin la afumat? I-ar strica din calitati?

Adi G
veteran
veteran
Mesaje: 2190
Membru din: 21 Sep 2010, 13:44
Localitate: Malu Garlei

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Adi G » 25 Ian 2014, 20:58

dupa ce scoateti carnea din cuptor, mai trebuie lasata vreo cateva zile la frigider, sa se "odihneasca".... :lol: asta-i partea cea mai dificila... :lol: :lol: :lol:
afumatul? doamne fereste, nu ar strica deloc un fum rece.... din contra! :bere:

pensionaru
veteran
veteran
Mesaje: 593
Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de pensionaru » 26 Ian 2014, 21:50

@deltaic Multumesc mult pentru detaliile tehnice privind afumarea macroului. Acum astept sa sosesca macroul.

@Adi G Interesanta reteta ta,seamana cu o pastrama de vita si cred ca e si gustoasa.O sa sacrific un muschi file pt. ea.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 27 Ian 2014, 09:55

:?: nu am inteles daca este beef jerky cumparat si preparat cu mirodenii si tot dichisul sau este facut integral in casa din carne proaspata de vita :?: oricum arata intr-un mare fel :headbash:

Adi G
veteran
veteran
Mesaje: 2190
Membru din: 21 Sep 2010, 13:44
Localitate: Malu Garlei

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Adi G » 27 Ian 2014, 14:32

D2O scrie::?: nu am inteles daca este beef jerky cumparat si preparat cu mirodenii si tot dichisul sau este facut integral in casa din carne proaspata de vita :?: oricum arata intr-un mare fel :headbash:
facut acasa integral din carne de vita proaspata.... 8)

Avatar utilizator
edâ„¢
veteran
veteran
Mesaje: 1803
Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de edâ„¢ » 27 Ian 2014, 20:11

@deltaic belea macroul ala,asta imi aduce aminte de un lucru pe care vreau neaparat sa il gust inca o data, anghila afumata in stil lipovenesc la scorbura de salcie,ai idee pe unde gasesc asa ceva?

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 28 Ian 2014, 13:56

[/quote]anghila afumata in stil lipovenesc la scorbura de salcie[/quote]
Singura anghila afumata de care eu am habar e la ...nemti.Incearc-o si p-aia,odata.
Si o mica intrebare...anghila din tara papata de tine era din zona Enisala-Razelm?Sau Siutghiol?

Scrie răspuns