Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
al naibii de buna carnea de vita uscata... sincer nu ma asteptam sa iasa asa buna... provizia ideala la pescuit
care aveti cuptoare electrice cu ventilator, va recomand din tot sufletu... la mine nici n-a durat 8-10 ore, asa cum am citit, in 3 ore a fost perfect uscata carnea...
care aveti cuptoare electrice cu ventilator, va recomand din tot sufletu... la mine nici n-a durat 8-10 ore, asa cum am citit, in 3 ore a fost perfect uscata carnea...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Aproape ca le simt si mirosul...Adi G scrie:
acum se vad?
Fasiile de carne sunt dintr-o anumita parte a corpului, sau nu conteaza? Pulpa, ceva?
Ai de capu meu ca am udat tastatura
Re: Gastronomie si alte dichisuri
e important sa nu aiba grasime sau zgarciuri de nici un fel.... si sa fie taiata cam la juma de centimetru grosime.
hai ca am sa scriu mai amanuntit reteta, nu am cantitati exacte, io am pus asa dupa ochi, am citit vreo suta de retete si pan la urma tot cum am "stiut" io am facut...
la aproximativ 650g carne macra am pus cam asa:
2 cepe, nu prea mari
4-5 catei de usturoi
sos soia
otet, aceto balsamico (fragezeste carnea)
vreo 2 lingurite de sare mare fara iod si alte minuni
cam la fel de mult zahar brun, de trestie
fulgi de chili
piper (am uitat sa pun, dar merge foarte bine si fara )
atentie! in nici un caz ulei sau orice alte grasimi! se rancezesc aiurea.... in rest puteti sa puneti orice mirodenii va plac, in afara de grasimi de orice fel...
se arunca toate astea intr-un mixer si se face o pasta, nici prea groasa nici prea lichida... in care scaldati bine fasiile de carne, dar bine bine, sa ajunga pe fiecare milimetru patrat marinada. dupaia bagat cel mai bine intr-o punga cu zip si la frigider pentru minim 10-12 ore... dupa asta trebuie uscata carnea foarte bine cu servetel de bucatarie si agatat cumva in cuptor, sau pusa pe gratarul ala...
hai ca am sa scriu mai amanuntit reteta, nu am cantitati exacte, io am pus asa dupa ochi, am citit vreo suta de retete si pan la urma tot cum am "stiut" io am facut...
la aproximativ 650g carne macra am pus cam asa:
2 cepe, nu prea mari
4-5 catei de usturoi
sos soia
otet, aceto balsamico (fragezeste carnea)
vreo 2 lingurite de sare mare fara iod si alte minuni
cam la fel de mult zahar brun, de trestie
fulgi de chili
piper (am uitat sa pun, dar merge foarte bine si fara )
atentie! in nici un caz ulei sau orice alte grasimi! se rancezesc aiurea.... in rest puteti sa puneti orice mirodenii va plac, in afara de grasimi de orice fel...
se arunca toate astea intr-un mixer si se face o pasta, nici prea groasa nici prea lichida... in care scaldati bine fasiile de carne, dar bine bine, sa ajunga pe fiecare milimetru patrat marinada. dupaia bagat cel mai bine intr-o punga cu zip si la frigider pentru minim 10-12 ore... dupa asta trebuie uscata carnea foarte bine cu servetel de bucatarie si agatat cumva in cuptor, sau pusa pe gratarul ala...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Of of... Oare cum ar fi si pusa putin la afumat? I-ar strica din calitati?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
dupa ce scoateti carnea din cuptor, mai trebuie lasata vreo cateva zile la frigider, sa se "odihneasca".... asta-i partea cea mai dificila...
afumatul? doamne fereste, nu ar strica deloc un fum rece.... din contra!
afumatul? doamne fereste, nu ar strica deloc un fum rece.... din contra!
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@deltaic Multumesc mult pentru detaliile tehnice privind afumarea macroului. Acum astept sa sosesca macroul.
@Adi G Interesanta reteta ta,seamana cu o pastrama de vita si cred ca e si gustoasa.O sa sacrific un muschi file pt. ea.
@Adi G Interesanta reteta ta,seamana cu o pastrama de vita si cred ca e si gustoasa.O sa sacrific un muschi file pt. ea.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
nu am inteles daca este beef jerky cumparat si preparat cu mirodenii si tot dichisul sau este facut integral in casa din carne proaspata de vita oricum arata intr-un mare fel
Re: Gastronomie si alte dichisuri
facut acasa integral din carne de vita proaspata....D2O scrie: nu am inteles daca este beef jerky cumparat si preparat cu mirodenii si tot dichisul sau este facut integral in casa din carne proaspata de vita oricum arata intr-un mare fel
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@deltaic belea macroul ala,asta imi aduce aminte de un lucru pe care vreau neaparat sa il gust inca o data, anghila afumata in stil lipovenesc la scorbura de salcie,ai idee pe unde gasesc asa ceva?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
[/quote]anghila afumata in stil lipovenesc la scorbura de salcie[/quote]
Singura anghila afumata de care eu am habar e la ...nemti.Incearc-o si p-aia,odata.
Si o mica intrebare...anghila din tara papata de tine era din zona Enisala-Razelm?Sau Siutghiol?
Singura anghila afumata de care eu am habar e la ...nemti.Incearc-o si p-aia,odata.
Si o mica intrebare...anghila din tara papata de tine era din zona Enisala-Razelm?Sau Siutghiol?