Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
o reteta de melci , eventual cu ciuperci stie careva?
am tot facut pe vremuri ca o tocana cu legume samd, dar parca as incerca si ceva mai fandosit
am tot facut pe vremuri ca o tocana cu legume samd, dar parca as incerca si ceva mai fandosit
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
- semlecangheorghe
- veteran
- Mesaje: 9544
- Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
- Localitate: Arad
Re: Gastronomie si alte dichisuri
nuke scrie:Am si eu o rugaminte....muta-ti retetele la rubrica "bancuri".semlecangheorghe scrie: Sper ca n-am pus mult piper in reteta..
Si zi-mi cum cei din Arad fac shaoarma-lai,in centru.La aceiasi rubrica de "bancuri".
Am si io una..vezi-ti de treaba ta..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Eu ii gatesc foarte simplu:intr-o tigaie pun ulei de masline(merge si de floarea soarelui) si doi catei de usturoi zdrobiti pt gust.Cand s-a incins uleiul pun cipercile taiate felii(de preferinta hribi,daca nu ciuperci de cultura),se asezoneaza cu sare si piper,iar cand sunt aproape facute ciupercile se adauga melcii care in prealabil au fost fierti si curatati.Peste merge o ploaie de patrunjel verde tocat sau coriandru.MuskMd scrie:o reteta de melci , eventual cu ciuperci stie careva?
am tot facut pe vremuri ca o tocana cu legume samd, dar parca as incerca si ceva mai fandosit
Aceasta reteta o mai fac si cu paste prospete facute in casa adica faimosii taitei care dupa ce i-am fiert si scurs le dau drumul in tigaie peste melci si ciuperci sii mai las cam doua minute.In acest caz verdeata dupa.
Acum cu ceva ani in urma la iesire din Racaciuni spre Bacau era cineva care crestea melci sii comercializa.O mai exista?
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
nop , omul a inchis ferma din cate am aflat...
se mai gasesc la metro , iar la primavara, daca nu trage strapul sau cleanul ....
se mai gasesc la metro , iar la primavara, daca nu trage strapul sau cleanul ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
- johnnybravo
- Moderator
- Mesaje: 2686
- Membru din: 02 Oct 2006, 15:07
- Localitate: Timisoara
- Contact:
-
- utilizator constant
- Mesaje: 256
- Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
- Localitate: Bucuresti
Re: Gastronomie si alte dichisuri
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
…deci,da ! Asa incepe orice comentariu inteligent...
Sa o iau pe rand:
>multumesc “gsteph”! Abuzez de bunavointa ta si te rog sa-mi mai postezi niste poze zilele astea;
>despre reteta “pensionarului”,deocamdata este greu de comentat,oricum a fost buna si se cere o repetare. Vad ca nu se mai gaseste macrou proaspat pe nicaieri. La degustare,am invitat si un vechi prieten,asa…sa aiba cine sa ma laude. Amandoi am concluzionat ca o tuica fiarta(vreo 3) se potriveste de minune,chiar si o slanina,hai si niste icrisoare,ba chiar si ceva sorici(pastrat cu sfintenie de la Craciun),nu putea lipsi o salata de fasole si nici pateul de casa cu castraveciori acri,maruntiti si inglobati in pasta. Tocmai terminasem de afumat muschiuletii (inca o data merci “eda”si “bibane”)si a trebuit sa prezint produsul.Fiind atatea bucate la un loc si servite dupa ce tuica a estompat intr-o oarecare masura gustul, este greu de apreciat si savurat cu acuratete un preparat nou. Zilele aste caut macrou proaspat si,daca gasesc, repet reteta.I-am laudat-o si lui Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)si o incearca si el;
>in poza postata de “gsteph”, sunt 61 buc. macrou+1 scrumbie. Pestii sunt la zvantat dupa ce au stat 4 zile cu sare,coriandru si dafin,intr-o cutie de lemn,in beci,la rece;
>mynu_cs< am gasit reteta care,cred eu ca s-ar potrivi la clean.A nu se confunda cu plachia,desi se aseamana. Pe un pat de ceapa taiata marunt si asezata intr-o cratita,se asterne un strat de rosii taiate felii rotunde cu grosimea cam de 1 cm. La foc potrivit se lasa sa fiarba pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc,se adauga ulei,1 pahar de vin,sare,piper si rozmarin(optional),4 felii de lamaie taiate tot la un cm.grosime si se aseaza pestele deasupra. Se tine la cuptor pana la rumenire,stropind din cand in cand pestele cu zeama din cratita. Am citit reteta intr-o carte veche de pescuit si am gatit-o de 2 ori de-a lungul timpului. Prima data am preparat asa un mare clenoi prins pe Cerna pe la inceputul anilor ’90 ,cand prinderea exemplarelor capitale nu era ceva iesit din comun;
>nuke<, nici acum nu am aflat de unde au cumparat macroul.Cel cu achizitia este plecat de atunci prin Parang si Cibin la niste filmari si nimeni nu a reusit sa mai dea de el.
Sa o iau pe rand:
>multumesc “gsteph”! Abuzez de bunavointa ta si te rog sa-mi mai postezi niste poze zilele astea;
>despre reteta “pensionarului”,deocamdata este greu de comentat,oricum a fost buna si se cere o repetare. Vad ca nu se mai gaseste macrou proaspat pe nicaieri. La degustare,am invitat si un vechi prieten,asa…sa aiba cine sa ma laude. Amandoi am concluzionat ca o tuica fiarta(vreo 3) se potriveste de minune,chiar si o slanina,hai si niste icrisoare,ba chiar si ceva sorici(pastrat cu sfintenie de la Craciun),nu putea lipsi o salata de fasole si nici pateul de casa cu castraveciori acri,maruntiti si inglobati in pasta. Tocmai terminasem de afumat muschiuletii (inca o data merci “eda”si “bibane”)si a trebuit sa prezint produsul.Fiind atatea bucate la un loc si servite dupa ce tuica a estompat intr-o oarecare masura gustul, este greu de apreciat si savurat cu acuratete un preparat nou. Zilele aste caut macrou proaspat si,daca gasesc, repet reteta.I-am laudat-o si lui Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)si o incearca si el;
>in poza postata de “gsteph”, sunt 61 buc. macrou+1 scrumbie. Pestii sunt la zvantat dupa ce au stat 4 zile cu sare,coriandru si dafin,intr-o cutie de lemn,in beci,la rece;
>mynu_cs< am gasit reteta care,cred eu ca s-ar potrivi la clean.A nu se confunda cu plachia,desi se aseamana. Pe un pat de ceapa taiata marunt si asezata intr-o cratita,se asterne un strat de rosii taiate felii rotunde cu grosimea cam de 1 cm. La foc potrivit se lasa sa fiarba pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc,se adauga ulei,1 pahar de vin,sare,piper si rozmarin(optional),4 felii de lamaie taiate tot la un cm.grosime si se aseaza pestele deasupra. Se tine la cuptor pana la rumenire,stropind din cand in cand pestele cu zeama din cratita. Am citit reteta intr-o carte veche de pescuit si am gatit-o de 2 ori de-a lungul timpului. Prima data am preparat asa un mare clenoi prins pe Cerna pe la inceputul anilor ’90 ,cand prinderea exemplarelor capitale nu era ceva iesit din comun;
>nuke<, nici acum nu am aflat de unde au cumparat macroul.Cel cu achizitia este plecat de atunci prin Parang si Cibin la niste filmari si nimeni nu a reusit sa mai dea de el.
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@deltaic
Arata nemaipomenit macroul pus la zvantat si cred ca afumat e o nebunie.Eu pana acum am afumat tot felul de "porcarii" si "gainarii",mai putin peste.Sambata mai am de afumat o sarja de "carnati la satar"(o reteta nemaipomenita cu care i-am dat pe spate pe amicii mei si acum sunt la adoua tura de productie)si dupa asta sa fac si niste macrou afumat caci imi ploua in gura mai ceva ca la boxerul vecinului.
As dori cateva detalii tehnice daca se poate maestre:cat timp sa stea in afumatoare,fumul cald ori rece si daca e bun lemnul de cires la peste.
Arata nemaipomenit macroul pus la zvantat si cred ca afumat e o nebunie.Eu pana acum am afumat tot felul de "porcarii" si "gainarii",mai putin peste.Sambata mai am de afumat o sarja de "carnati la satar"(o reteta nemaipomenita cu care i-am dat pe spate pe amicii mei si acum sunt la adoua tura de productie)si dupa asta sa fac si niste macrou afumat caci imi ploua in gura mai ceva ca la boxerul vecinului.
As dori cateva detalii tehnice daca se poate maestre:cat timp sa stea in afumatoare,fumul cald ori rece si daca e bun lemnul de cires la peste.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
operatiunea carne de vita uscata...
sunt al naibii de curios cum iese. deocamdata am bagat carnea la marinat, maine la cuptor cu ea... 8-10 ore, la vreo 50-60°...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
tine-o in soareAdi G scrie: 8-10 ore, la vreo 50-60°...