Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
La multi ani! tuturor colegilor de forum si toate cele bune in noul an. Inspirandu-ma din foarte multe retete de aici de pe forum,o sa postez si eu o reteta simpla luata de pe net si probata cu succes:macrou marinat.
Eu am facut reteta cu macrou prospat dar cineva din tara a facut si cu macrou congelat si a iesit ok. Aceasta reteta se face in trei etape:
-macroul se taie rondele de 2cm grosime si se aseaza intr-o cratita,un strat de peste,un strat de sare gronjoasa si se lasa 24h la frigider acoperit vasul ermetic;
-dupa cele 24h se scoate si se clateste pestele cu apa rece,se scurge bine,dupa care se aseaza din nou in cratita si se acopera cu otet de cea mai buna calitate,de preferat de 5-6° si se mai da 24h la frigider bine acoperit;
-cand sau implinit cele 24h se scoate pestele si se clateste cu apa rece,se scurge bine,se aseaza din nou in cratita si se acopera cu ulei de floarea soarelui si se mai da 24h la frrigider.
Dupa cele 24h se poate consuma asa cum este iar daca ati facut cantitate mai mare se poate pastra in borcane inchise ermetic intr-un spatiu racoros.Eu am pus in borcane un rand de ceapa scalone taiata rondele,morcov taiat rondele si un rand de peste pana ce l-am umplut si am completat cu uleiul ramas.Va spun cu mana pe inima ca am incercat de-a lungul anilor cam toate retetele de peste marinat dar asta e singura care a iesit castigatoare.
http://www.petitchef.ro/retete/macrou-m ... fid-622140
Asta a fost sursa de inspiratie.
Eu am facut reteta cu macrou prospat dar cineva din tara a facut si cu macrou congelat si a iesit ok. Aceasta reteta se face in trei etape:
-macroul se taie rondele de 2cm grosime si se aseaza intr-o cratita,un strat de peste,un strat de sare gronjoasa si se lasa 24h la frigider acoperit vasul ermetic;
-dupa cele 24h se scoate si se clateste pestele cu apa rece,se scurge bine,dupa care se aseaza din nou in cratita si se acopera cu otet de cea mai buna calitate,de preferat de 5-6° si se mai da 24h la frigider bine acoperit;
-cand sau implinit cele 24h se scoate pestele si se clateste cu apa rece,se scurge bine,se aseaza din nou in cratita si se acopera cu ulei de floarea soarelui si se mai da 24h la frrigider.
Dupa cele 24h se poate consuma asa cum este iar daca ati facut cantitate mai mare se poate pastra in borcane inchise ermetic intr-un spatiu racoros.Eu am pus in borcane un rand de ceapa scalone taiata rondele,morcov taiat rondele si un rand de peste pana ce l-am umplut si am completat cu uleiul ramas.Va spun cu mana pe inima ca am incercat de-a lungul anilor cam toate retetele de peste marinat dar asta e singura care a iesit castigatoare.
http://www.petitchef.ro/retete/macrou-m ... fid-622140
Asta a fost sursa de inspiratie.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@pensionaru...La multi ani si sa ne fie bine la toti.Multumim pt reteta..insa care este ceapa scalone?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
la multi ani ! tare reteta pensionarului,o incerc dar mai intai sa aflam ce-i cu ceapa!
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Scuze ca am numit-o in graiul de pe aici.Nu stiu nici eu exact cum se numeste dar pe la emisiunile de gastronomie se traduce salota. Se poate folosi orice fel de ceapa numai sa fie un pic dulceaga (caci ceapa pe care o gasesc eu prin magazinele de pe aici fierbe mai greu decat carnea).Tipul asta de marinata merge la speciile de pesti grasi.Eu am probat si cu o specie de ton mic (cam la 1kg bucata) pe care l-am gasit intr-o pescarie si a iesit o minunatie. Acum in functie de ce pesti gasesc in comert as vrea sa vad cum iese cu hering(de asta nu prea am vazut pe aici)si cu sardina. O seara faina si toate cele bune!
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Stie cineva o reteta buna de salam de casa?
Multumesc.
Multumesc.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@pensionaru-tre'sa fie ceapa esalota,hasme,etc....ceapa mica rosie si dulce deci..multumim.
@sorin-am incercat si eu in Marginime sa "culeg" o reteta.
Nici "morti" nu au dat-o.
Pana la urma, m-am multumit si ma multumesc cu salamurile facute de specialistul din Gura Riului.
@sorin-am incercat si eu in Marginime sa "culeg" o reteta.
Nici "morti" nu au dat-o.
Pana la urma, m-am multumit si ma multumesc cu salamurile facute de specialistul din Gura Riului.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
sorine incearca la talmaciu,pe acolo facea cineva salam,duceai carnea si iti luai salamu o sa intreb exact cum se numeste respectivu si un nr de tel dar asta numai sapt viitoare cand ma intorc....
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Pai chiar te rog Edi, daca nu uiti, si un pret...edâ„¢ scrie:sorine incearca la talmaciu,pe acolo facea cineva salam,duceai carnea si iti luai salamu o sa intreb exact cum se numeste respectivu si un nr de tel dar asta numai sapt viitoare cand ma intorc....
Mai e cineva prin Miercurea dar e tot plecat din tara.
Mersi, numa' bine
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Spre surprinderea unora nu am mancat niciodata clean.. ) si as vrea sa aduc vre-o 2 bucati acasa la primavara sa gust..
imi puteti recomanda o reteta?
imi puteti recomanda o reteta?
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
Re: Gastronomie si alte dichisuri
eu am incercat o singura data. si gata
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...