Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Dupa cum a spus si bogdan82 cred ca cea mai practica metoda este fezandarea carnii la frigider. Cine sta la curte si are conditii poate sa incerce si traditionala metoda prin agatarea orataniei de limba sau de penele din coada. Lasata la rece cateva zile pana ce se rupe limba ori se smulg penele din coada atunci e semn ca e gata de preparare. Asta cu atarnatul afara nu mi-a iesit nici o data ca stateam la bloc.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
am decis sa va fac totusi cunostintza cu bucataria germana.... LABSKAUS, o mancare traditzionala nord-germana si/sau engleza, o mancare de marinar, simpla si foarte hranitoare... care isi are originile din vremea cand scorbutul nu era ceva iesit din comun... arata dezgustator, dar este foarte buna la gust, iar cei ce vor incerca retzeta asta, au sa ma pomeneasca... numai de bine, sper...
una conserva - corned beef (de obicei 340g)
750g - cartofi (fara coaja)
vreo 3 castravetzi muratzi in otzet
2 cepe - nici prea mari nici prea mici
sfecla rosie, murata
sare
piper
ienibahar
ulei sau grasime de prajit
se fierb cartofii in apa cu sare, ca pentru piure.
cat fierb cartofii, se caleste ceapa taiata solzisori, dupa care se adauga corned beef-ul taiat sau sfaramat marunt si se inabuseste la foc potrivit, in cratitza acoperita, vreo 3-4 minute. se adauga castravetzii muratzi si cateva felii de sfecla murata, taiate in cubuletze marunte + un pic de zeama de la castravetzi si se mai lasa vreo 10 minute la inabusit, cu capac. sare, piper si ienibahar, dupa gust.
se strivesc cartofii, dar nu asa de fin ca piureul, se adauga prajeala de corned beef cu ceapa si se amesteca bine...
se serveste fierbinte, musai cu oua ochiuri pe deasupra! optzional pe langa, hering marinat si castravetzi muratzi....
pofta buna!
una conserva - corned beef (de obicei 340g)
750g - cartofi (fara coaja)
vreo 3 castravetzi muratzi in otzet
2 cepe - nici prea mari nici prea mici
sfecla rosie, murata
sare
piper
ienibahar
ulei sau grasime de prajit
se fierb cartofii in apa cu sare, ca pentru piure.
cat fierb cartofii, se caleste ceapa taiata solzisori, dupa care se adauga corned beef-ul taiat sau sfaramat marunt si se inabuseste la foc potrivit, in cratitza acoperita, vreo 3-4 minute. se adauga castravetzii muratzi si cateva felii de sfecla murata, taiate in cubuletze marunte + un pic de zeama de la castravetzi si se mai lasa vreo 10 minute la inabusit, cu capac. sare, piper si ienibahar, dupa gust.
se strivesc cartofii, dar nu asa de fin ca piureul, se adauga prajeala de corned beef cu ceapa si se amesteca bine...
se serveste fierbinte, musai cu oua ochiuri pe deasupra! optzional pe langa, hering marinat si castravetzi muratzi....
pofta buna!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
/\ /\ /\
Si analizele ce ziceau? :headbash:
Si analizele ce ziceau? :headbash:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Dumnezeule mare !!! Pare total nesanatoasa,imi place ! Dupa incheierea postului o incerc neaparat. Vai musafirilor,daca s-or nimeri prin zona.
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Foarte faina Adi. La cat colesterol am adunat ma multumesc sa o savurez din priviri.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
nu stiu ce avetzi cu colesterolul... doar oul prajit e o bomba. corned beef este carne de vita macra. restul is legume si peste... nu cred ca-i chiar asa de groaznic...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@ Adi G
Reteta asta imi aminteste de perioada scolii cand cheltuiam banii de mancare si improvizam din ce se gasea prin frigider si debara
Asa am descoperit omleta cu macaroane (carbonara studenteasca ) si alte ciudatenii
Reteta asta imi aminteste de perioada scolii cand cheltuiam banii de mancare si improvizam din ce se gasea prin frigider si debara
Asa am descoperit omleta cu macaroane (carbonara studenteasca ) si alte ciudatenii
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
Re: Gastronomie si alte dichisuri
daaaa.... cunosc.... prea bine! dar retzeta asta nu-i ciudata.... am alte retzete intr-adevar ciudate, da am zis sa nu va sperii...luci_t scrie:@ Adi G
Reteta asta imi aminteste de perioada scolii cand cheltuiam banii de mancare si improvizam din ce se gasea prin frigider si debara
Asa am descoperit omleta cu macaroane (carbonara studenteasca ) si alte ciudatenii
ce zici de fasole verde cu pere si sunca?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
sau supa de sange de porc???
Re: Gastronomie si alte dichisuri
La mancarurile cu sange spun pas. am auzit de ciorba de sange, dar nu as putea incerca asa cevaAdi G scrie:sau supa de sange de porc???
Ai incercat pere cu branza tare (gran padana)? Sau prosciutto cu pepene galben? Unii italieni adora combinatiile. Pepenele cu sunca a ajuns sa-mi placa
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k