Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran
Mesaje: 4144
Membru din: 15 Mar 2006, 21:05

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de SVF » 05 Dec 2013, 17:34

Gogol scrie:E buna combinatia de chiftele de peste cu tzatziki?
Tzatziki e reteta clasica sau ceva mai special?
Reteta de tzatziki e aia clasica,chiftelele sunt facute din bibi ,dupa reteta de stiuca :lol: Si da ,merg bine impreuna.

Avatar utilizator
Gogol
veteran
veteran
Mesaje: 2573
Membru din: 30 Apr 2011, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Gogol » 05 Dec 2013, 17:35

OK, mersi!

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 05 Dec 2013, 17:40

>SVF< arata intr-un mare fel !
Acu' m-am dezlegat la un rac(3 kg) si plachia pozata,sper sa supravietuiesc pana maine.

SVF
veteran
veteran
Mesaje: 4144
Membru din: 15 Mar 2006, 21:05

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de SVF » 05 Dec 2013, 18:01

mersi ;)

apropo,ceva reteta mai speciala din shaloo?

Adi G
veteran
veteran
Mesaje: 2190
Membru din: 21 Sep 2010, 13:44
Localitate: Malu Garlei

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Adi G » 05 Dec 2013, 18:21

SVF scrie:mersi ;)

apropo,ceva reteta mai speciala din shaloo?
filetul intreg sau bucatzele, in aluat de bere... si prajit in ulei mult. :wink: cu tzatziki sau mujdei de usturoi cu maioneza, sau pur si simplu cu putzin otzet... si cartofi prajitzi..... o nebunie... :lol:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 06 Dec 2013, 21:01

Tocmai am devorat o prajala de peste,absolut senzationala. Micutul,marginalizatu',ignoratu' OBLETE,ofera festine de vis.Este adevarat ca pana ajungi sa-i mananci trebuie si curatati...Un aligote de Vaslui,sincer,sec si taricel(12,5*),a desavarsit masa.

T.Adrian
veteran
veteran
Mesaje: 1282
Membru din: 13 Ian 2010, 23:27
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de T.Adrian » 09 Dec 2013, 10:56

Am promis ca revin cu detalii legate de fazan, asa ca iata-l.
L-am tinut 24 de ore la bait din vin rosu demidulce, ulei de masline, f putin ulei de susan, ierburi de Provence, zeama de lamaie, sare si piper.

Inainte sa il bag la cuptor l-am tinut cateva ore la temperatura camerei pentru echilibrarea temperaturii. L-am tinut la 180 de grade 1.5 ore (acoperit cu staniol) dupa care inca 30-40 de minute liber.
La cuptor a stat in zeama de la bait si o cana mare de zeama de legume, alaturi de un pat de morcovi, usturoi, ceapa si cartofi.

Ca si concluzie, cred ca putea iesi mai reusit dar sunt multumit de rezultat tinand cont ca a fost prima data cand am pus mana pe asa ceva.
Ca si gust, nu a iesit uscat deci placut ca si textura, dar totusi cam aromat, probabil de la ierburi si vin. Ma gandesc ca ar fi fost mai bine sa pun vinul doar la gatit.

Imagine

Imagine
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

pensionaru
veteran
veteran
Mesaje: 593
Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de pensionaru » 10 Dec 2013, 20:26

Arata excelent ce ai creat.Parca simt si mirosul imbietor. :respekt: O intrebare de la un vanator batran:lai lasat la fezandat?
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

T.Adrian
veteran
veteran
Mesaje: 1282
Membru din: 13 Ian 2010, 23:27
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de T.Adrian » 11 Dec 2013, 15:30

O, ma bucur ca avem vanatori batrani printre noi :respekt: sunt sigur ca sunt multe "secrete" pe care le poti impartasi cu noi legate in special de carnea de vanat.
Acum, daca prin fezandat te referi la lasatul pasarii nejumulite in vant timp de cateva zile, nu am facut asta ca nu am avut posibilitatea.
Ce am facut eu a fost sa il tin la frigider 24 de ore in sos si ierburi.
Bine ori ba, feedbackul primit in legatura cu gustul a fost pozitiv :D
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Avatar utilizator
bogdan82
veteran
veteran
Mesaje: 1445
Membru din: 14 Oct 2009, 15:17

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de bogdan82 » 11 Dec 2013, 16:32

Lasa-l la fezandat ... nu e musai sa-l lasi afara, il poti fezanda si la frigider ... eu il tin minim o sapt in frigider.

Carnea fezandata e mai frageda, se gateste mai repede si pe ea se „aseaza” condimentele mult mai bine(ma refer la gust).

Daca iti place mult gustul clasic de „vanat” nu-l fezanda.

Scrie răspuns