Reteta de tzatziki e aia clasica,chiftelele sunt facute din bibi ,dupa reteta de stiuca Si da ,merg bine impreuna.Gogol scrie:E buna combinatia de chiftele de peste cu tzatziki?
Tzatziki e reteta clasica sau ceva mai special?
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Re: Gastronomie si alte dichisuri
OK, mersi!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>SVF< arata intr-un mare fel !
Acu' m-am dezlegat la un rac(3 kg) si plachia pozata,sper sa supravietuiesc pana maine.
Acu' m-am dezlegat la un rac(3 kg) si plachia pozata,sper sa supravietuiesc pana maine.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
mersi
apropo,ceva reteta mai speciala din shaloo?
apropo,ceva reteta mai speciala din shaloo?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
filetul intreg sau bucatzele, in aluat de bere... si prajit in ulei mult. cu tzatziki sau mujdei de usturoi cu maioneza, sau pur si simplu cu putzin otzet... si cartofi prajitzi..... o nebunie...SVF scrie:mersi
apropo,ceva reteta mai speciala din shaloo?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Tocmai am devorat o prajala de peste,absolut senzationala. Micutul,marginalizatu',ignoratu' OBLETE,ofera festine de vis.Este adevarat ca pana ajungi sa-i mananci trebuie si curatati...Un aligote de Vaslui,sincer,sec si taricel(12,5*),a desavarsit masa.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Am promis ca revin cu detalii legate de fazan, asa ca iata-l.
L-am tinut 24 de ore la bait din vin rosu demidulce, ulei de masline, f putin ulei de susan, ierburi de Provence, zeama de lamaie, sare si piper.
Inainte sa il bag la cuptor l-am tinut cateva ore la temperatura camerei pentru echilibrarea temperaturii. L-am tinut la 180 de grade 1.5 ore (acoperit cu staniol) dupa care inca 30-40 de minute liber.
La cuptor a stat in zeama de la bait si o cana mare de zeama de legume, alaturi de un pat de morcovi, usturoi, ceapa si cartofi.
Ca si concluzie, cred ca putea iesi mai reusit dar sunt multumit de rezultat tinand cont ca a fost prima data cand am pus mana pe asa ceva.
Ca si gust, nu a iesit uscat deci placut ca si textura, dar totusi cam aromat, probabil de la ierburi si vin. Ma gandesc ca ar fi fost mai bine sa pun vinul doar la gatit.
L-am tinut 24 de ore la bait din vin rosu demidulce, ulei de masline, f putin ulei de susan, ierburi de Provence, zeama de lamaie, sare si piper.
Inainte sa il bag la cuptor l-am tinut cateva ore la temperatura camerei pentru echilibrarea temperaturii. L-am tinut la 180 de grade 1.5 ore (acoperit cu staniol) dupa care inca 30-40 de minute liber.
La cuptor a stat in zeama de la bait si o cana mare de zeama de legume, alaturi de un pat de morcovi, usturoi, ceapa si cartofi.
Ca si concluzie, cred ca putea iesi mai reusit dar sunt multumit de rezultat tinand cont ca a fost prima data cand am pus mana pe asa ceva.
Ca si gust, nu a iesit uscat deci placut ca si textura, dar totusi cam aromat, probabil de la ierburi si vin. Ma gandesc ca ar fi fost mai bine sa pun vinul doar la gatit.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Arata excelent ce ai creat.Parca simt si mirosul imbietor. O intrebare de la un vanator batran:lai lasat la fezandat?
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
O, ma bucur ca avem vanatori batrani printre noi sunt sigur ca sunt multe "secrete" pe care le poti impartasi cu noi legate in special de carnea de vanat.
Acum, daca prin fezandat te referi la lasatul pasarii nejumulite in vant timp de cateva zile, nu am facut asta ca nu am avut posibilitatea.
Ce am facut eu a fost sa il tin la frigider 24 de ore in sos si ierburi.
Bine ori ba, feedbackul primit in legatura cu gustul a fost pozitiv
Acum, daca prin fezandat te referi la lasatul pasarii nejumulite in vant timp de cateva zile, nu am facut asta ca nu am avut posibilitatea.
Ce am facut eu a fost sa il tin la frigider 24 de ore in sos si ierburi.
Bine ori ba, feedbackul primit in legatura cu gustul a fost pozitiv
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Lasa-l la fezandat ... nu e musai sa-l lasi afara, il poti fezanda si la frigider ... eu il tin minim o sapt in frigider.
Carnea fezandata e mai frageda, se gateste mai repede si pe ea se „aseaza” condimentele mult mai bine(ma refer la gust).
Daca iti place mult gustul clasic de „vanat” nu-l fezanda.
Carnea fezandata e mai frageda, se gateste mai repede si pe ea se „aseaza” condimentele mult mai bine(ma refer la gust).
Daca iti place mult gustul clasic de „vanat” nu-l fezanda.