Animalul suprem - Omul

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Re: Animalul suprem - Omul

Mesaj de Adi G » 26 Iul 2013, 21:05

geppetto scrie:Nici macar ucisul din placere nu ne este caracteristic doar noua. Lupul si cainele, orca, delfinii, cimpanzeii, elefantii sunt cateva exemple de animale care ucid alte animale fara sa le manance. Adicatelea omoara pentru distractie. :roll:
de cimpanzei stiam si io... :lol: :lol: :lol: da parca tot nu ne intrec... :lol: :lol: :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 26 Iul 2013, 21:07

Normal ca nu ne intrec. Odata cu puterea noastra vine aproape la fel de multa iresponsabilitate.

AdarMarian
junior
junior

Mesaj de AdarMarian » 27 Iul 2013, 14:24

geppetto scrie: Dar pana la a ajunge la concluziile filmului ca suferinta animalelor e la fel de importanta ca cea a oamenilor zic eu ca-i cale lunga. Sau sa vorbesti de holocaustul gainilor si sa contesti progresele medicale datorate experimentelor pe animale.
...sau cum ii sade aluia care se indigneaza literar pe vreun forum, militeaza pentru drepturile animalelor, dar in acelasi timp n-are greturi cand se ghiftuieste cu carne din supermarket? In definitiv nu exista porci care sa creasca pe raft, nici vaci care se transeaza singure si nici pui care sa-si ambaleze pieptii dezosati in tavite.
Sa blamam casapii ori sa le multumim ca ne scutesc de efortul asta?
Imagine

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 27 Iul 2013, 14:40

Nu stiu daca v-ati uitat pe documentar,dar am ramas scarbit de cum aratau porcii aceia cu tumori imense si alte boli la vedere!
Oare si acestia ajung pe raftul de carne proaspata?? :censored:
Aici chiar vad o problema extrem de serioasa, acea carne sa ajunga intr-un salam sau altceva, este chiar scarbos si periculos :!:
Problema este la producatorii mari, care nu au timp-chef-interes sa faca o selectie care sa opreasca dezvoltarea acestor probleme :shock:

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 28 Iul 2013, 22:53

geppetto scrie:Nici macar ucisul din placere nu ne este caracteristic doar noua. Lupul si cainele, orca, delfinii, cimpanzeii, elefantii sunt cateva exemple de animale care ucid alte animale fara sa le manance. Adicatelea omoara pentru distractie. :roll:
Aici nu cred ca ai dreptate! La animale este instinct; nici macar orcile si delfinii nu pot fi exemplificate aici, desi nivelul lor de inteligenta este inalt; dar inca nu s-a dovedit ca ar fi capabile sa rationeze! Asta este diferenta! Exista si o asemanare: placerea omului de a ucide este instinctuala; la fel ca la animale. In schimb la om orice insinct este filtrat si cenzurat de ratiune

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 29 Iul 2013, 18:55

Mamiferele mai sus menționate (în afară de elefant) sunt învățate să vâneze de când sunt pui. Cum ar fi un instinct ucisul pentru distracție daca nici măcar ucisul pentru hrana nu e instinctiv?
Mă îndoiesc că există o plăcere instinctuală de a ucide. Probabil există un instinct pentru competiție sau un instinct pentru confort. Instincte care le-ar putea conduce pe unele animale la suprimarea altora din afara speciei lor sau chiar din ea.
Rațiunea ne ajută să fim pescari, vânatori, fermieri, profesori etc. mai eficienți, nicidecum rațiunea ar putea fi responsabilă pentru mila față de bietele animale delicioase.

Crezi că poți face un clasament al imaginilor următoare de la cea mai ușor de suportat la cea mai răscolitoare?

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Cât de mult crezi că ți-ai folosit rațiunea și cât instinctul?

Uită-te la clipuri și gândește-te cât de raționale sunt animalele astea:

https://www.youtube.com/watch?v=gnnnnfcT1XU
https://www.youtube.com/watch?v=1D4GCCiMw_E
https://www.youtube.com/watch?v=T3pXhU5vzas

Mila ține de instinct. Nu simpatizez cu astia care au făcut documentarul taman din cauza asta, că oricine vine să mă convingă de ceva și apeleaza la metode din astea perfide (îmi arată mâna oloagă, popi, cruci, țâțe, buci si cer bani) nu apelează la rațiune ci la instinct. În cazul crucilor și popilor la pseudo-rațiune.

Deci privind prin filtrul rațiunii putem fi doar mai eficienți, nu mai miloși.
Și daca ar fi așa, n-ar fi cel puțin o parte din morala și tot ce numim "compasiune" izvorâte din instinct si ceea ce numim "uman" poate fi la fel de bine "animalic" sau "natural"?

După cum prevestea marele prooroc Adi G, tot la filosofie de birt am ajuns.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 29 Iul 2013, 19:31

geppetto scrie:După cum prevestea marele prooroc Adi G, tot la filosofie de birt am ajuns.
mwahahahahahaaaaa.... auzi la iel... :lol: :lol: :lol: "am ajuns" :lol: de parca am fi venit din alta parte.... da tu chiar crezi ca topicul asta a fost vreodata altceva decat "filozofie de birt"???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 29 Iul 2013, 21:01

geppetto scrie:Bun.

Problema e atat de simpla ca trebuie sa fii un cretin sa militezi pentru drepturile animalelor daunatoare.

ce ai vrut sa spui cu asta ?
in rest ,intresant punct de vedere.
mai putin treaba cu circul si cu zoo. merge pe la gradinita ca aia-i segmentul de interes al respectivelor institutii.
bun si punctul 6.4
cum ai aflat ? :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 29 Iul 2013, 21:07

faina broasca. se mananca ? :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Adi G
veteran