Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
D_ali
veteran
veteran
Mesaje: 1814
Membru din: 31 Dec 2009, 15:49
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D_ali » 23 Apr 2012, 15:33

nuke scrie:@T.Adrian-timpul de fierbere al crevetilor mi se pare mare.Pt ca dupa 4 minute,in mod normal, se "cauciucheaza"....Poate ii pui semi decongelatzi?
...corect as spune, am sesizat si eu acest aspect...

T.Adrian
veteran
veteran
Mesaje: 1282
Membru din: 13 Ian 2010, 23:27
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de T.Adrian » 23 Apr 2012, 20:08

corect...mi s-a parut mie ca ceva nu era chiar perfect :oops: multumesc de corectura.
cand gresesc, macar recunosc :D
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Avatar utilizator
D_ali
veteran
veteran
Mesaje: 1814
Membru din: 31 Dec 2009, 15:49
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D_ali » 23 Apr 2012, 20:26

Noah, si eu am "gresit-o":) , dar intotdeuna e loc de mai bine, nu? :)

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 23 Apr 2012, 22:48

Nu m-am putut abtine si am facut o escala ieri la restaurantul"Nicoresti"(daca se considera reclama sa fie sters mesajul),leaganul civilizatiei bucurestene,cum imi place mie sa-i zic,am mancat 2 portii de hamsi si o ceafa de porc. Bine...fie si o ciorba de burta si niste icre...hai sa marturisesc complet si niste salata de vinete si sorici.

Adriane!, uite-te si tu ce asistenta exigenta avem,ai grija ce scrii ! Eu sunt "ingrozit"si voi fi foarte atent la ce scriu pe viitor.Maine incerc reteta ta.

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 25 Apr 2012, 10:39

@T.Adrian-nu te supara,oricine care are ceva "ganditor" intre urechi,nu critica de dragul de a critica.
E normal ca la o transcriere de reteta sa mai apara si sincope.
Varul meu a fiert vreo 3 ore,fructe de mare,pt impresionarea logodnicii.
Normal.
A aruncat tot cauciucul rezultat.

@all- Toata stima pt cei care au postat retete din "camara" proprie.

danstiucaru
veteran
veteran
Mesaje: 1481
Membru din: 20 Apr 2009, 14:39

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de danstiucaru » 25 Apr 2012, 14:30

aaa,deci scoicile daca de lerbi 3h se transforma in cauciuc?????
pai atuncea ma duc sami iau o anvelopa o fierb 3h poate se face scoici :D
pun si un pumn de husturoi

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 25 Apr 2012, 15:39

Sa concluzionam....dichisul fructelelor de mare.
De obicei, punga (in RO=congelata) contine calamari,creveti,scoici,caracatita si bucati de peste.
Ordinea,de adaugat in paste,sos,tocana,orez,etc,cand fierbe toata treaba,PE RAND,daca le-am avea proaspete ar fi:
1.peste(plec de la 4 min)
2.caracatita
3.scoici
4.crevete(2-3minute pana la stingere focului)
5.calamar(30 sec pana la stingere).

Acum,ca tot ne-am starnit iata cea mai simpla reteta de calamar la gratar.
-se roaga prietenul deltaic,constructor fiind, de a ne gasi/da o caramida "plina",una din anii 1921-1944,grea rau de tot..
D-alaltea gasim si noi..
Se spala caramida bine,se usuca bine si se inveleste in foaie de aluminiu.
-se ia calamarul de la hipermarket(in Ro),gata curatat.
Nu inele,numai cel intreg,ca un ardei kapia ,insa curatat bine,fara tentacule,etc..
-se cresteaza fin pe toata suprafata lui, cu un cutit ascutit ca si cum am desena un...gard de sarma
-se unge calamarul cu un amestec de ulei de masline,sare de mare,suc de lamaie si piper macinat fin..
-se pune pe gratarul de fonta bine incins
-se adauga imediat caramida deasupra(multam deltaic!) ca sa preseze cotarla,pardon calamarul,30 sec pe fiecare parte
Vin alb,rece,sec,lamaie,sos de maioneza,aioli,untisor,salata verde,etc..

k_pasaris
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 1
Membru din: 25 Apr 2012, 17:05

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de k_pasaris » 25 Apr 2012, 17:13

:) :mrgreen:

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 25 Apr 2012, 19:20

am mai invatat ceva ! sa traiesti nuke ! ajung la concluzia ca mi-am irosit o multime de ani :wallbash: .credeam ca stiu cate ceva despre gatit. :headbash:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 25 Apr 2012, 19:44

Lucrez la niste consolidari de case mai vechi si am caramizi din: 1893,1933,1945. Prioritate la alegere are "nuke"ca el a adus subiectul in actualitate. Stoc limitat din fiecare lot aprox. 10-12 mc.(rezultati din modificarile cerute de beneficiari). Reteta lui Adrian,ca de obicei,buna,cu ajustarile de rigoare. Acum gatesc muschiulet umplut.Am stat o zi intreaga printre caramizile mentionate si desi nu prea aveam chef de gatit,la cererea "fanilor"(sotia si copiii) si sa nu-mi matuiesc aureola,am acceptat sa ma apuc de treaba.Revin cu amanunte.

Scrie răspuns