Amenajare balta
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Amenajare balta
Salutare la toti membri.Am cumparat acum trei ani un teren cu o balta de aproximativ doua hectare.O fosta balastiera care la momentul cumpararii era o groapa de gunoi, fiind la marginea unei localitati.Am reusit sa fac ecologizarea zonei din jurul baltii cu ajutorul unui buldoexcavator ( a durat aproape 2 luni sa car tonele de gunoi ).Problema e ca jumatate din balta are adancimea intre doi si patru metri iar cealalta jumatate pana la un metru.Localnicii imi spuneau ca pe vremuri zona cu apa mica era uscata si acolo se aruncau gunoaiele, inclusiv fieratanii, sobe, biciclete, etc...Nu stiu cum as putea sa curat zona respectiva.Cupa excavatorului nu ajunge decat la o mica distanta de la mal.Ar fi pacat sa nu se poata pescui in zona aceea.Peste este si acum.Se pescuieste la liber.Am considerat ca nu are rost sa impun o taxa pana nu aranjez balta si pana nu o populez.Din pacate "pescarii" in loc sa aprecieze acest lucru, continua sa lase gunoaiele pe mal sau sa-si arunce peturile si borcanele in apa.Din pacate nu cred ca as putea goli balta deoarece fiind o fosta balastiera, nivelul apei este la nivelul panzei freatice din zona.As fi recunoscator daca m-ar putea ajuta cineva cu sfaturi.
- Hentzone
- utilizator constant
Teoretic ii simplu... du-te la o balastiera si incearca sa faci rost de-o draglina cu tot cu "shofer" si le spui pur si simplu cam ce vrei sa-ti faca si adancimea pana la care sa sape si ei stiu cum sa faca chestia asta (printr-o serie de diguri pe care va fi asezata draglina care pe masura ce inainteaza cu sapatul le vor scoate si pe acelea) stiu ei... k doar cu asta se ocupa... mai ales k esti din arad si mureshul ii aproape... (si poti sa nici nu platesti nimic deoarece cred k vor valorifica ei balastrul pe care-l scot de acolo... schimb pe schimb) 

Go fishing, what else...
Un amic a inchiriat o draglina pe senile pentru o balta din apropierea Bucurestiului. Pentru 30 zile l-a costat 10000RON + motorina. In cele 30 de zile a excavat un canal lat de vreo 15m si lung de vreo 400m. Presupun ca tarifele din zona Arad sunt mai joase decat in Bucuresti + este criza financiara si ... toti lucreaza mai ieftin.
Multzumesc pentru sfaturi.M-am gandit si eu la treaba cu draglina.Langa mine la cateva sute de metri am un vecin italian care si-a facut balastiera.Ne desparte doar un gard.Am tot vorbit cu el dar e mincinos.Deci trebuie sa caut sa aduc de mai departe.M-am gandit initzial sa las sa se acopere de stuf zona cu apa mica dar e pacat ca raman cu un hectar de luciu de apa, din doua.
Amenajare balta
Deocamdata nu am avansat.Zilele urmatoare ma duc sa fac din nou curatenie si sa pun alte indicatoare cu scaldatul interzis.Cele vechi au fost distruse iar pescarii care pescuiesc gratis deocamdata, lasa tot felul de gunoaie in zona baltii.Se prinde caras frumos la 700-800 grame.M-am gandit ca daca am luat balta si nu am populat inca,sa las la liber pana o sa populez cu conditia sa se pastreze curatenia.M-a costat o mica avere sa transform o groapa de gunoi intr-o balta de pescuit.Din pacate pescarii din zona nu apreciaza asta.Au fost obisnuiti ca era terenul nimanui.Daca interzic accesul in zona, o sa faca cine stie ce magarii.Pana la anul nu pot sa pun paznic.Am inceput o alta investitie pe care sper sa o finalizez in doua luni.Apoi urmeaza balta.Deocamdata pescuit la liber...daca te intereseaza.
amenajare balta
va rog contactati-ma pentru draglina.am o draglina foarte potrivita ptr balta despre care vorbiti.
STEFANESCU.MIHAIL
0744554093.
STEFANESCU.MIHAIL
0744554093.
-
- utilizator nou
salutare
buna ziua , mai aveti nevoi de draglina?, daca da puteti sa ma contactati la numarul de telefon 0741013419