Salut,
Ma-m decis acu cateva luni sa ma duc in spania iar data pentru care am cumparat biletele se apropie vertiginos. Dupa putine sapaturi am aflat ca in fiecare regiune (sau cum s-ar numii pe la ei) iti trebuie alt permis. Asta nu ar fi o problema sa zicem, o mare parte a hartiilor pot fi rezolvate prin internet. Insa cei de acolo zic ca ar fi f frumos daca am avea un permis care este valabil si la ei (si ma gandesc ca si in alte tari) - un fel de permis international, universal etc.
Bun, acuma discutia nu este care sunt criteriile pentru care primesti permisul la noi, ci mai degraba ce documente-mi trebuie sau cine este abilitat la noi sa - mi dea un permis care este acceptat de autoritatile spaniole (unde de altfel recent a fost demis ministrul de externe ca-ci pescuia fara permis - deci conditiile vad ca-s la fel ca la noi;(
Ne-ar usura foarte mult obtinerea permiselor locale, spaniole daca a-si putea sa aflu cum obtin un permis international (si de la cine) aici in papura voda land.
Mersi
J
pS Cei de la AVPS local au jurat ca in Ungaria numai cu permisul lor poti pescui (ma rog daca te duci de aici) insa ...
permis international - din ro pentru pescuit de ex Spania
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu exista permis international de pescuit si nici nu va exista prea curand.
Permisul de pescuit nu are in comun cu permisul de conducere decat cuvantul "permis".
Un permis de conducere sau de navigatie presupune faptul ca detinatorul lui a dat un examen si a fost considerat apt.
Permisul de pescuit inseamna numai ca ai platit bani statului sau provinciei sau asociatiei care ti l-a delivrat si iti da dreptul sa pescuiesti pe apele gerate de ei.
Deci ce le pasa spaniolilor ca tu ai platit bani AGVPS-ului ? Castiga ei ceva din chestia asta ?
Permisul de pescuit nu are in comun cu permisul de conducere decat cuvantul "permis".
Un permis de conducere sau de navigatie presupune faptul ca detinatorul lui a dat un examen si a fost considerat apt.
Permisul de pescuit inseamna numai ca ai platit bani statului sau provinciei sau asociatiei care ti l-a delivrat si iti da dreptul sa pescuiesti pe apele gerate de ei.
Deci ce le pasa spaniolilor ca tu ai platit bani AGVPS-ului ? Castiga ei ceva din chestia asta ?
[quote="tudor"]Nu exista permis international de pescuit si nici nu va exista prea curand.
Absolut, insa in unele tari obtinerea permisului de pescuit presupune pe langa achitarea taxei si un examen nu neaparat de de nivelul permisului de conducere (care stim cu totzii ca este una f. grea
dar una de cunoasterea speciilor si a legislatiei cu privire la activitatea prestata - pescuitul sportiv. Ceva asemanator cu permisul de vanatoare. In fine, pagina unde am gasit info este
http://www.go-fishing-spain.com/Engl/Re ... alucia.htm
si zice ca trebuie sa ai un permis valabil in tara ta, altfel te supun unui examen (care n-ar fi rau insa tine 40 de zile).
Deci sa inteleg ca orice permis e OK.
Mersi
Absolut, insa in unele tari obtinerea permisului de pescuit presupune pe langa achitarea taxei si un examen nu neaparat de de nivelul permisului de conducere (care stim cu totzii ca este una f. grea

http://www.go-fishing-spain.com/Engl/Re ... alucia.htm
si zice ca trebuie sa ai un permis valabil in tara ta, altfel te supun unui examen (care n-ar fi rau insa tine 40 de zile).
Deci sa inteleg ca orice permis e OK.
Mersi
Chestia cu supusul la un examen e prima oara cand o vad.
Pescuiesc in Spania de zeci de ani si nu mi s-a cerut nici odata alceva decat permisul local si, eventual, pasaportul sau cartea de identitate doar ca sa verifice daca permisul este chiar al meu.
Sau o fi valabila treaba asta doar in Andaluzia ?

Pescuiesc in Spania de zeci de ani si nu mi s-a cerut nici odata alceva decat permisul local si, eventual, pasaportul sau cartea de identitate doar ca sa verifice daca permisul este chiar al meu.
Sau o fi valabila treaba asta doar in Andaluzia ?