Rog info

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
feugen
veteran
veteran

Rog info

Mesaj de feugen » 07 Feb 2009, 18:25

Va rog sa-mi spuneti daca stiti cu ce pret se vinde familia (2 masculi si 1 femela) de reproducarori de crap rasa Galitian (ÅŸui fara solzi).
Rasa este cea din poza urmatoare: http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/ ... g/1/rec/3/

P.S. Stiu ca este un forum de rapitori, insa pe cel de crap... nu ma simt bine acolo.

crapu.huby
junior
junior

Mesaj de crapu.huby » 07 Feb 2009, 20:44

maestre carapu tau este de fapt popular numit carapul oglinda iar reproducatori nu prea vinde nimeni dar gasesti puiet la cefa, galati saunucet

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 08 Feb 2009, 06:42

Mie mi-a cerut cineva 600 euro pe o familie si mi se pare mult + ca sunt in anul 4 de viata, deci la prima depreducere. Puiet de asa ceva stiu de unde se pot achizitiona. Cei de la Nucet au rasa Ineu care este mult mai lat decat asta Galitianul.

adiko_im
junior
junior

Mesaj de adiko_im » 08 Feb 2009, 17:55

eu zic sa ai grija cu reproducerea "golasilor" (crapilor oglinda), ca rata de supravietuire dintre doi "oglinda" nu e mai mare de 25% si aia cu malformatii. aceasta specie se obtine prin incrucisare cu crapul normal, nicidecum intre ei...

crapu.huby
junior
junior

Mesaj de crapu.huby » 08 Feb 2009, 18:42

corect cu procentul de supravietuire datorita genei letale pe care o are crapu oglinda trebuie imperechiat cu crapul comun ..... nu inteleg totusi de ce vrei reproducatori cand nu ai nicio garantie ca o sa reusesti sa obti puiet din 3-4 pesti

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 08 Feb 2009, 18:59

Intrebarea a fost pusa... nu prea cinstit din partea mea. Eu am asa ceva de vanzare si nu stiu care este pretul pentru o familie. Doar am auzit de cei 600 euro. Mi-ar conveni sa dau o familie cu banii astia (mi-as plati o buna parte din datorii cu 3 familii). Nu stiu sa fac o evaluare corecta a pretului deoarece nu am posibilitatea sa compar. Nimeni nu vinde asa ceva.

Istoria pestilor este...
am cumparat predezvoltati numai Galitian. Am vazut parintii si... evident puii. Acum puii sunt "adolescenti" vara a 4-a.

Dintre toti puii cumparati (si nu au fost putini) doar cativa au avut malformatii (aproape lipsa cozii sau corp stramb) si un procent de pana in 5% cu mai multi solzi decat trebuia, insa acelasi format oval. Interesant este ca cei care au avut solzi in plus fata de desenul normal... acestia nu erau dispusi haotic, ci pot spune ca era al draq de asemanator intre ei (aglomerare inspre coada).

Inca o data imi cer scuze pentru modul "dupa coltz" in care am pus problema.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 21 Mar 2009, 18:20

Pe la Fermele piscicole se mai gasesc din cind in cind de vinzare exemplare de 7-12 kg cu 13 lei / kg .
La pescarii de pe clisura Dunarii poti sa cumperi si la jumatate de pret.

Scrie răspuns