Pescuit la Iazurile, jud Tulcea

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdan_br
junior
junior

Pescuit la Iazurile, jud Tulcea

Mesaj de bogdan_br » 27 Noi 2008, 14:46

In urma cu doua saptamani, fiind detasat cu serviciul la Tulcea, am avut ocazia sa vad niste locuri foarte ''promitatoare'' de stiuca. Este vorba de canalele din zona Iazurile - Valea Nucarilor, care comunica cu canalul Lipoveni si apoi cu lacul Razelm. Fiind sambata pe la pranz, erau ceva pescari, dar nimeni nu prinsese nimic. Apa era neagra, perfecta pentru stiuca, dar extrem de limpede. Intrand in vorba cu un localnic, mi-a spus ca stiuca este mofturoasa in acea zona, deoarece migreaza dupa pestii prada, cand in Lipoveni sau Razelm, cand in sens invers. Tot el mi-a spus ca anul trecut si acum doi ani s-au prins exemplare de 7-8 kg :?: :shock: . Daca sunt tulceni pe forum, care au pescuit la stiuca in acele locuri, as dori sa aflu mai multe amanunte. Multumiri anticipat si fire zbuciumate.

CipU
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CipU » 27 Noi 2008, 16:16

Eu am pescuit pe canalul lipovenilor acum catva timp .parca 2003
am prins doua zile foarte multa stiuca - dar mici.cu toate ca dupa miscarile din apa cred ca erau si mai mari.
am vorbit cu localnicii si s-au mirat ca este stiuca in canal.Am fost si un an mai tarziu , nu am insistat mult dar nu am mai prins nici una.Am tras aceeasi concluzie ca este in trecere de la canalul dunavat catre razelm sau invers si daca este acolo atunci o prinzi

leoionut
junior
junior

Mesaj de leoionut » 02 Dec 2008, 14:10

Sper sa nu te dezamagesc, dar in zona de care povestesti stiuca este ceva de domeniul trecutului. Accidental se mai poate prinde stiuca, dar nu foarte mare max 2 Kg. din ce stiu pescarii de acolo pescuiesc mai mult la pestisor viu.

butic
junior
junior

Mesaj de butic » 02 Dec 2008, 16:21

Poate ai ceva poze sa ne scaldam si noi ochiu :wink:
Important e sa fi acolo!!!

bogdan_br
junior
junior

Mesaj de bogdan_br » 04 Dec 2008, 11:25

leoionut scrie:Sper sa nu te dezamagesc, dar in zona de care povestesti stiuca este ceva de domeniul trecutului. Accidental se mai poate prinde stiuca, dar nu foarte mare max 2 Kg. din ce stiu pescarii de acolo pescuiesc mai mult la pestisor viu.
Asa este, toti pescuiau numai la pestisor viu, dar nimeni nu prindea nimic. Am inteles ca multe din acele canale sunt si foarte plasuite...

djcriss
utilizator nou
utilizator nou

Stiuca

Mesaj de djcriss » 13 Mar 2011, 03:33

Am pescuit acolo pana acum un an jumate,era locul meu de relaxare. Din pacate s-a concesionat, o anumita persoana (tigan,jigodie ce este) pe o anumita perioada de timp si nu mai ai voie sa pescuiesti prin acele canale doar daca dai un milion lei vechi pe zi, atat m-i s-a cerut tariful. Vreau sa va zic ca am mai fost o data pe acolo,n-am putut sa intru cu masina pe diguri pentru ca au inchis,au spart digul in anumite locuri de acces,etc iar ce am vazut....am ramas fara cuvinte. Vintire si plase peste tot,mai ales vintirele erau in numai f mare. Am incercat in mai multe locuri cu undita si nimic,deci nici nu mi-a mai tras, pacat.

Acuma revin in trecut si revin la subiect: Stiuca am prins o singura data,marlitza, si nu o sa o uit niciodata, pt ca am prins-o la o bucata mai mare de paine (miez),initial aveam bucatele mici dar rosioara ma dispera,si am pus la prosteala o bucata mai mare si mam trezit cu o stiuculitza mica :)). De cate ori am fost in acea zona la pescuit,o zi prindeam numai caras si lin, alta data numai guvid si ghibort, alta data numai biban si rosioara, etc,dar niciodata amestecat :), ciudat, probabil cum prindeam bancul de pesti.

Tare as vrea sa mai fie Ceausescu o zi presedinte si sa-i impuste pe toti care distrug natura

Scrie răspuns