Cazare Delta.. dar.. eu vreau sa pescuiesc

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 04 Iul 2008, 10:47

Cu cortul am stat chiar pe malul Dunarii, la canalul ala de unde vin/pleaca toata vapoarele. Dar era vanzoleala acolo, deranj mare cu vapoarele insa eram si tineri (acum vreo 10 ani) si noi aveam grija fetelor care erau cu noi mai mult decat a pescuitului.

Intre timp am mai imbatranit si nu stiu acum unde se poate campa si pescui in conditii bune (a se citi, sa speram la ceva mai mult decat un caras de rasa).

O sa trebuiasca sa cumpar cort si sapand pe net, am gasit niste informatii utile pe care tin sa vi le impartasesc si voua.

http://forum.softpedia.com/lofiversion/ ... 90520.html

Citez:
Ce parametri trebuie sa urmaresti atunci cand vrei sa cumperi un cort:

Impermeabilitate material exterior >1500mm aceasta inseamna ca rezista la o coloana de apa de 1.5 metri Cu cat mai mult cu atat mai bine. O valoare buna poate fi 4 000 mm. Un indice mic, de exemplu 800 mm inseamna ca orice ploaie ajunge in cort, nu ramana afara
Impermeabilitate folie podea >3000mm. O valoare buna poate fi 10 000mm
Material interior: poliester respirant este cel mai bun. Ca meterial poti gasi si nailon
Bete cele din duraluminiu sunt de preferat celor din fibra de sticla. Duraluminiu este mai rezistent, cortul va fi mai "tzapan" si daca se rupe se pot repara. Inconveninte: duraluminiul este PUTIN mai greu si ceva mai scump. 7000 Series Aluminium DAC Featherlite inseamna aluminiu iar Durawarp inseamna fibra de sticla.
Grosimea tesaturii: cu cat mai mult cu atat mai bine. Cu cat acest indice este mai mare, cu atat cortul isi va pastra mai bine caracteristicile initiale in timp 190T este o valoare buna
pe undeva am gasit urmatorul citat
printed poliester not nylon:
75D Polyester is 10-20% stronger than 70D nylon, and has 30% longer life under UV exposure.
150D Polyester is 50% stronger than 70D nylon, and has 200% longer life under UV exposure.
Materialul din care este facut cortul: nailonul este transparent pentru ultravioletele. Te poti alege cu arsuri solare stand in cort. Tu zici ca esti protejat in cort, pentru ca in cort este umbra, dar ultraviolete lucreza incet si sigur. Poliesterul este mai greu, dar NU este transparent pentru radiatia ultraviloeta. Nailonul in schimb este mai usor decat poliesterul. Eu as recomanda NUMAI corturile din poliester.

Inaltimea cortului: corturile scunde sunt in general de folosit la munte, intrucat rezista mai bine la vant.
Suprafata bazei cortului: sa fie suficient de incapatoare pentru oameni + BAGAJE (asta daca nu ai masina, daca ai masina iti lasi bagajele in masina)
Culoarea cortului dupa preferinte.
Greutate daca ai masina nu conteaza, poate avea si 2 camere si hol,. Daca nu ai masina, limiteaza-te la 3,5 sau MAXIM 4,5 kg.
Forma cortului: Cele de tip tunel rezinta bine la vant, dar nu tuturor le par a fi confortabile. Cele de tip iglu sunt pe placul majoritatii.
Nu conteaza ce mashina ai, conteaza ce lanseta ai :)))

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 07 Iul 2008, 07:37

Draga cofrate ,DELTA inseamna 90%,cort si toate cele.In primul rind o zi o petreci pe drum.Singurul brat la care ai relativ acces cu masina este Sf.Gheorghe.Din Murighiol si pina in Dunavat sunt 12 km pe dig.Oriunde poti coborii si face tabara .Pe marginea digului sunt niste stilpi de inalta tensiune,pe partea dreapta numerotati.Indreptul nr 67 este o zona care tine peste.Eu de obicei ma campez in aval de o tabara .In general si aiurea singurul urs de care trebuie sati fie frica este asa cum bine a spus cineva OMUL :!: :!:

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 07 Iul 2008, 11:06

Vad ca sunteti mai multi care spuneti acelasi lucru.

Voi vorbiti de faptul ca va fura noaptea pestele localnicii sau sculele ... sau va referiti ca va da in cap cineva?

Daca mergem 2 masini, 4 barbati.. ar trebui sa stam cu frica?
:shock:

Claudiu.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 07 Iul 2008, 13:37

Merg in DELTA de 38 de ani ,de la 89 numai pe Sf.Gh. nu mi sa intimplat nimic,dar "sa nu spui niciodata,niciodata".In ultimi ani sa mai intimplat furturi{vezi pe alte saituri].Am prieteni care au lansete la Istambul dar din cauza crapilor.In urma cu 4-5 ani o barca nelegata bine a luat-o DUNAREA.Eram pe bucla la 40 ,era dimineata, inebuniti{in ea erau scule de o garsoniera}vorba unui prieten,+motor,am gasito la 19 inainte de iesirea canalului.Am prieteni multii, lipoveni,o familie careia imi place sa le spun "mama si tata"toti imi spun ca in Delta nu se fura :!: :!: DAR :!: :?: Asa ca fugi si "sa aiba ochiul cit maslina". Ma campez dupa o tabara nu de frica sau pentru siguranta ,dar de multe ori poti trece Dunarea cu picioru de cita nada sa aruncat :idea:

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 07 Iul 2008, 13:42

Didel si nu mergi si anul asta ?
:) Prietenii tai nu ofera si cazare?

Eu sunt mai novice dar entuziasmul e mare. Poate facem un camping impreuna, niciodata nu se stie.

Principalele lucruri de care ma feresc acum sunt: hotzii, delta si .. betzivii :D

Nu beau si nu suport sa se duca lumea cica "la peste" cu damigeana de tarie.

Claudiu.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 07 Iul 2008, 13:58

La noi in trupa {imi ...rid cu lacrimi} inaintea unei plecari se face un "summit articolul 1si 2 tarie vin {mina 2 calitatea 1} La familia unde ma duc imi las doar masina ,ei te pot caza dar esti cam departe de "locul faptei" daca vrei iti pot da nr. telefon. Nu uita daca nu tia spus nimeni programul:1 05 08 salau ,avat ,alea,alea ,jiguri@co, 08 -20 el 22-05 somn de care vrei .Multi nu considera asta vacanta ,eu ,da din tot sufletul.Mam cam hodorogit probleme,sunt multe,dar :)

brunetul
utilizator nou
utilizator nou

gura portitei

Mesaj de brunetul » 07 Iul 2008, 15:38

Am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute. Ce parere aveti de Gura Portitei? Anul trecut am fost pe SG dar anul acesta nu stiu ce sa fac. Am tot auzit de Gura Portitei dar nu stiu daca se prinde peste si daca e liniste prin aceste locuri ca nu vreau sa madu in concediu si sa vin mai nervos decat am plecat. Vreu un pescuit linistit 8) si sa prind si peste. Astept raspunsurile voastre :shock:

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 07 Iul 2008, 19:46

La GP,este frumos.Intr-o parte mare intr-o parte lacul.Conditile de cazare bune, campare la fel.Dar locuri de pescuit foarte putine ,si cam departe ,daca nu ai macar, o pneumatica. Dupa mine nota 6.Dar gusturile nu se discuta..

brunetul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de brunetul » 07 Iul 2008, 20:05

Multumesc foarte mult. M-ai pus putin pe ganduri :(

claudiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de claudiu » 07 Iul 2008, 20:14

Eu mi-aduc aminte ca pescuiam cand eram mai mic in comuna Maliuc, sat Gorgova (sper sa fi zis bine).

Stateam la o casa batraneasca de unde se vedea pe geam vaporul trecand prin fatza. Pescuiam la 1km in aval, fix in Dunare, sub niste plopi.
Ce frumos mai putea sa fie.

Pacat ca ghidul meu care cunostea cazare etc. e cam batran. Iar fostele noastre gazde... sanse mari sa nu mai fie printre noi.

Imi aduc aminte de mosul care ne intreba "mai aveti rachiu de-aceala bun?" (se referea la spirt medicinal pe care il bea direct din sticla).

Nu stiu cum mai sunt locurile acum.

Claudiu.

Scrie răspuns