pescuitul la coregon (sik) in Suedia si pescuitul iarna

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ioanignat
junior
junior

pescuitul la coregon (sik) in Suedia si pescuitul iarna

Mesaj de ioanignat » 09 Dec 2006, 22:10

Stie cineva daca a ajuns coregonul in zona Stockholmului anul asta?
In mod normal ar fi trebuit sa fie in zona in perioada asta doar ca eu inca nu am reusit sa-l prind dupa vre-o 3 tentative.
Sa fie oare de vina caldura neobisnuita pt. perioada aceasta si sa nu fi migrat inca?

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 10 Dec 2006, 11:59

posibil ca pestii sa-si inceapa migratia functie de temperatura apei,nu dupa calendar.cred :roll:
am inteles ca si perioada de reproducere se poate oarecum adapta dupa conditii/temperaturile de la an la an.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ioanignat
junior
junior

Mesaj de ioanignat » 15 Dec 2006, 00:27

E ceva ciudat la mijloc, ieri noapte am stat cu rimele in balta vre-o 4ore fara nici o muscatura. Si nu doar coregon sau salau dar nici macar un biban amarit. Si nu mai zic de vobler...cred ca l-am invatzat sa si inoate si nu s-a agatzat nici macar de vre-o planta :(

Florin-A
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Florin-A » 11 Iul 2007, 10:55

Domnule Ignat daca aveti bunavointa si timpul necesar v-as stresa cu citeva intrebarii:crede-ti ca exista scobar in swe ? Ce fel de peste exista prin balti (da, balti am vazut acestea ,formate intr-o padure reg.Östergötland)ma refer aici in afara de stiuca, biban,( mört)etc.Fir intins!

Florin-A
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Florin-A » 17 Iul 2007, 14:55

Se pare ca sinteti in concediu:) poate cind va intoarceti imi puteti da si mie niste lamuriri cu privire la pescuit in general in swe.Asta numai in cazul in care se poate daca nu e ok mai privesc si eu :shock:

ioanignat
junior
junior

Mesaj de ioanignat » 21 Iul 2007, 02:04

NU am avut inca nici curiozitatea si nici timpul nescesar sa incerc ceva baltzi de prin zona. Poate e si dintr-o comoditate care mi-o ofera pescuitul din barca.

Spre rusinea mea nu am pescuit decit in arhipelag iar pestele din zona respectiva probabil il stiti la fel de bine ca si mine. Deci nu as putea sa va respund decait evaziv. In cazul in care o sa aflu mai mult decit stiu o postez cu siguranta.

Imi cer scuze pt. intarzierea cu care va raspund. Fir intins!

Florin-A
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Florin-A » 21 Iul 2007, 12:25

Va multumesc pt raspuns, sint la inceput cu tot ce inseamna pescuit aici si am vazut ca se difera mult fata de ce am pescuit eu in Romania.Am sa incerc si aceste balti cit de curind.P.S A-ti auzit cumva sa existe scobar in Suedia si daca da pe unde ?? Fir intins!

ioanignat
junior
junior

Mesaj de ioanignat » 22 Iul 2007, 13:24

pestii din ordinul crapilor sunt mai putin raspindite in nord. Nu au temperaturi prielnice de viatza. Ceva altzi pesti din aceiasi familie am mai auzit a se pescui dar nici nu am auzit vorbindu-se de scobar (noskarp pe suedeza).

Florin-A
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Florin-A » 22 Iul 2007, 13:40

Mersi dau o fuga repede mai incolo sa intreb daca exista noskarp in Mötalaström.Sincer sa fiu nu stiam cum i-i spune si cam greu de gasit intradevar,dar este si un tabel cu pesti existenti si am sa fac o verificare:).Mersi inca odata si fir intins!!

Scrie răspuns