intrebare

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

nemeti_k
utilizator nou
utilizator nou

intrebare

Mesaj de nemeti_k » 27 Noi 2010, 18:33

buna. am contactat si eu din fericire acest virus al muscaritului si am cateva nedumeriri :

daca leaderul se rupe si el este conic trebuie inlocuit ?
daca firul este plutitor si vrei sa pescuiesti cu ninfe sau ude leaderul trebuie sa fie schimbat?
nodul la carlig cum il fac
mustele care se gasesc in comert merita banii sau este in brasov cineva cine face la comanda
nu va suparati si nu fiti sarcastici pt ca asa e la inceput mai ales la un stil asa de complicat pana il deprinzi

hasu ma
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de hasu ma » 27 Noi 2010, 19:38

Depinde unde s-a rupt. Daca s-a rupt inspre partea subtire poti sa-l prelungesti cu un mono cat iti convine. Exact lungimea o stabilesti in timpul lansarilor.

Depinde cum vrei sa pescuiesti la nimfe si la ce vrei sa dai. Daca dai ceheste trebuie sa prelungesti cu mono astfel incat tot firul de musca sa iti fie pe mulineta iar restul mono de 0.2 cu un tipet de 0.1 - 0.12. de 0.5 m lungime.

Nu stiu sa-ti rapsund la intrebarea cu mustele din comert. Daca mustele sunt legate de legatori consacrati ar trebui sa mearga. Cel mai bine e sa incepi sa iti legi singur mustele - o s ai activitate si in extrasezon
:D

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 27 Noi 2010, 20:10

tocmai de curind am auzit cu toti de un legator conscrat care cica vinde seturi de muste toate numa una si una adica unicaturi cu sidiu si alte cele care chipurile le gasesti la arows... , dar colegu... hasu ma ... nu cre sa referit la ala :D

cit despre nod... , cre ca e vorba despre noduri... , caci in functie de paternul mustei si stilul abordat el difera

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 27 Noi 2010, 20:15

eu stiam ca e cineva in brasov , care face la comanda, acu nu stiu pe unde umbla si daca mai e in brasov, dar cred ca te pot pune in contact cu pers respectiva :)

hasu ma
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de hasu ma » 27 Noi 2010, 20:35

Nuuu! Nu ma refeream la ala in nici un caz!

Cred ca mustele respectivului nu sunt recomandate incepatorilor. Asta bineinteles pt binele lor - nu din alte motive :D

La pescuit la musca dupa oblete iti trebuie de la 25 de ani de experienta in sus.

In ceea ce priveste nodurile

http://globalflyfisher.com/fishbetter/knots/

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 27 Noi 2010, 23:29

Cea mai rapida metoda de invatare la pescuitul la musca este sa iesi cu unu care stie cate ceva deja.
In modul asta scapi de ceva batai serioase de cap
:lol:

nemeti_k
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de nemeti_k » 28 Noi 2010, 10:27

va multumesc ca sunteti rabdatori si cu cei noi si se vede ca muscaritul este alta familie, alta categorie
daca este cineva din bv care are timp si de mine astept un bip

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 28 Noi 2010, 15:59

Pentru spinning a aparut cineva , cind ai lansat aceeasi invitatie cu ceva timp in urma?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 29 Noi 2010, 09:05

@nemeti_k
Daca vrei sa inveti pescuit practic... dute pe malul garlei si cauta pescariiii si invata de la ei ..."fura " de la ei (miscari, trucuri... nu echipament :lol: ) .... pe net nu prea ai sanse ... ca idee, ce sa cauti... poti gasi filme pe youtube sa ai habar, ce si cum ...
Bafta

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 29 Noi 2010, 09:11

sau poate ca ai sanse dar e mult mai greu ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Scrie răspuns