sebi
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
sebi
salutare tuturor! ma poate ajuta cineva? pe zi ce trece ma atrage tot mai mult pescuitul la musca. ma poate ajuta cineva, pt inceput, cu sfaturi in ce priveste achizitionarea echipamentului ? multumesc anticipat
-
- utilizator nou
sebi
din pacate nu stiu nimic despre acest stil de pescuit. nu stiu cu ce sa incep. la achizitionarea unui bat la ce sa fiu atent si etc
- bushmaster
- utilizator constant
Stii macar aproximativ la ce si cam pe unde vrei vrei sa dai cu musca?
Citeste putzin mai intai
http://www.pescarul.com/flyfishing/lans ... iciala.htm
Citeste putzin mai intai

http://www.pescarul.com/flyfishing/lans ... iciala.htm
-
- utilizator nou
sebi
bushmaster atit stiu ca pescuitul la musca e cel mai elegant stil de pescuit. sint din satu mare, iar la noi este un riu destul de frumos, Tur, in care gasesti mai orice, dar si clean f frumos. este si somesul. intrebarea ar fi urmatorrea: la acest stil de pescuit ce se poate prinde? nici nu stiu cite intrebari as putea sa-ti pun. pt ca as putea scrie 2 zile. pe net am tot urmarit unele pagini de acest gen, dar sa-ti spun sincer ma cam imbata de cap
la musca poti prinde chiar si crap,de altfel aproape toate speciile de pesti existente,pe langa un rau care tine clean cu ei iti poti face scoala,cel mai indicat pt inceput ti-ar fi un bat "universal"adica,de lungime 9ft(2.70cm)si clasa 4-5,un snur de aceiasi clasa u batul si o mulineta decenta,leadere si muste gasesti de asemenea de vanzare.
-
- utilizator nou
sebi
mersi mult buntaro! cam ce mi-ai recomanda pt inceput (marca batului si asa mai departe) binenteles si preturile sa fie rezonabile. si unde le-as putea gasi (poate la comanda)
- bushmaster
- utilizator constant
In general potzi sa prinzi cam orice peste rapitor cu musca, de la clean, pastrav, avat, pina la stiuca in special primavara si vara cind se incalzesc apele. Eu am inceput cu o lanseta de clasa 5/6 cu actziune parabolica, fir Weight Forward, floating clasa 5 si o mulineta de cacao. Batzul si firul sunt cele mai importante la fly mulineta nu trebuie sa fie cine stie ce scula, mai ales la inceput, avind in vedere ca drillul si frana le executzi cu mana. Cumpara un batz bun (eu atzi recomand AFTMA#5/6 pentru inceput), o mulineta oarecare si incearca sa faci rost de un fir vechi, folosit cu care sa potzi exersa pe uscat pina la primavara. Muste nu-tzi trebuie deocamdata dar daca vrei sa incepi sa-tzi cumperi incepe cu muste uscate, alea ude au deseori greutatzi de metal pe ele (ca sa se poata scufunda) si ca incepator risti sa lovesti batzul cu ele si sa-l "ciupesti", se poate rupe mai tarziu in locurile alea.
-
- utilizator nou
sebi
mersi f mult bushmaster ! am sa le caut (batul si firul) si am sa le comand. daca mai ai ceva sfaturi (pt un incepator ca mine, cit de multe) am sa le accept cu placere