bat fly pentru micro voblere .

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 13 Oct 2008, 13:35

mamba : betele de musca au inele simple (sarma) fara porcelan ! daca folosesti mono cu ele, poti lansa dar nu mai departe cat cu un bat de spin insa firul mono o sa le taie in inele la recuperare ! nu vad nici o eficienta ... daca folosesti mulineta normala nu mai poti folosi fir de musca , si in orice caz cu fir de musca fara "zbicuire" nu poti lansa ...
n-am incercat nici odata ce vrei tu si nu o sa incerc , insa u o scula de clasa mare sigur poti lansa si un wobler daaaar aia nu mai e muscarit nici spining :)

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Oct 2008, 13:46

l-am vazut odata pe unu' la TV pescuind in ocean cu scule de musca, dar in capat era pus un vobler serios de vreo 10 cm poate chiar mai mare. la recuperare tinea batul cumva sub brat si recupera rapid cu ambele maini :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

danr2
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de danr2 » 13 Oct 2008, 14:07

Adi_ ma indoiesc ca ala dadea cu vobler de 10 cm... dar se da si cu linguri cu scule de musca , si cu voblelere mici ( senior parca se cheama asta cel mai des intilnit de mine ) si cu rima ... cu de toate se da... si se cheama ca pescuitul este vast ! :lol:

in norvegia se da si cu rima si cu musca in acelasi timp... am vazut la citiva... musca in capatul liderului si musca de gradina in capatul firului de musca

ca in cazul asta nu prea inteleg io de ce musai vobler... cind se pot face muste cu barbeta ca la vobler... pe aici erau intr-o perioada pe toate drumurile ( daca nu vrei sa le lestezi caci cam tot acolo ajungi... ) , sint si tot felul de conuri de mesing si plastic care fac care mai de care zgomot si una alta...

posibilitati sint jdemii... de asta zic... de ce musai o varianta ?

http://www.seniorivaappu.fi/varikartta.htm

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Oct 2008, 14:16

emisiunea era pe Discovery, nu mai stiu cum se numea, iar tipul respectiv era ghidul, un negru slabanog :lol:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 14 Oct 2008, 14:23

@blackmamba,

Pentru ca o vreme am fost si eu obsedat de ce vrei tu iti scriu ce concluzii am tras eu.
Parerea mea este ca nu arunci mai departeca cu un bat de fly , ci chiar te incurci la lansare de microvobler, punand o mulineta de spin in locul celei de musca .
Insa , poti incerca cu bete care sa se incarce cu greutati mici si sa fie si cat mai lungi.
Si ma gandesc ca ai putea sa-ti faci un bat pe blank de fly.:idea:
Itimai trebuie mulineta cu tambur cu diametru lat si fir subtire.
Asta pentru ca vrei sa arunci vobler asa de mic.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 14 Oct 2008, 16:58

danr2 scrie:
Tavi scrie: Nu stiu insa cum il recuperzi cu mulineta de fly :roll: tre sa mai si evolueze vobleru ala, nu?
Sa nu-mi zici ca pui shooting head pe mulineta de spin...
Trecand peste asta, eu ma intreb:
Esti sigur ca daca lansezi vobleru ala acolo prinzi?
Tavi firul de musca daca l-ai recupera dupa fiecare lansare pe mulinetea ai fi nevoit sa-l scoti iar pt urmatoarea lansare :lol: , daca de viteza e vorba... se poate "mulina" in colaci mari printre degete indeajuns de rapid cu o mina... dar daca vrei poti incerca cu ambele doua... bagi joarda subsoara sau intre chishoare si alegro :lol:

blackmamba scrie:Daca ajung cu voblerul unde vreau eu, sigur prind .
Voblerul este foarte prinzator ,vara si la o anumita ora .
Cei mai multi avati cu el i-am prins, cel mai mare de 2,5kg .
Problema ca cei mari stau mai departe .
acu ramine de aflat ora iexacta cind trage avatul :lol:
Sigur poti trage voblerul cu firul de musca chiar mai rapid decat cu o mulineta de spin daca asta se doreste :wink: :)

de asemenea poti lansa voblerele foarte usoare mult mai departe decat cu o lanseta de spin...cu conditia sa folosesti firul de musca si nu mulineta de spin...pt ca o lanseta de spin chiar daca se incarca bine cu voblerul respectiv usor are o limita data de greutatea acestuia ....pe cand cu fly-ul lansezi snurul si nu prin greutatea nalucii :wink:

problema e ca asa cum a spus dumitru exista streemere care le poti reliza in toate felurile posibile si nu ai nevoie de vobler daca ajungi sa folosesti fly-ul :!:

am inteles insa ca omul doreste doar sa folos un bat fly la spining...daca chiar nu gasesti un spin ultralight care sa te multumeasca poti incerca un blanck de fly dar montat pt spin...(inele mandrina de spin) :wink:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 16 Oct 2008, 15:49

Multumesc pentru raspunsuri, dar nu am inteles prea bine care ar fi avatajele unui bat de fly .

Cineva spunea ,ca lanseurile sunt posibile datorita greutati snurului dar eu cred ca mai este si altceva la mijloc pentru ca altfel si cu un bat de spin UL mai lung cu mulineta de fly si snur s-ar putea lansa la fel de bine muste sau streamere.

Pana la urma cred ca imi iau un bat de fly si vad eu ce si cum .

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 16 Oct 2008, 17:22

blackmamba scrie:Multumesc pentru raspunsuri, dar nu am inteles prea bine care ar fi avatajele unui bat de fly .

Cineva spunea ,ca lanseurile sunt posibile datorita greutati snurului dar eu cred ca mai este si altceva la mijloc pentru ca altfel si cu un bat de spin UL mai lung cu mulineta de fly si snur s-ar putea lansa la fel de bine muste sau streamere.
Adica cum? Totul e diferit! Curba de efort e diferita, pozitionarea inelelor e diferita, forma inelelor, pozitionare mulinetei, tot!
Daca te arunca banii afara din casa ia-ti ce bat vrei, dar eu zic sa mergi la magazin cu mulineta si voblerul in buzunar si sa iei betele la incercat si sa vezi ce distanta lansezi. Asta inainte de a da banul! Iar in prealabil sa incerci cu betele de acasa.
Evident, cu lanseta de musca, cu mulineta de musca, cu snur de musca, cu o mana priceputa in lansare, voblerul tau poate sa mearga la peste 40 m, ceea ce nu va face nici un echipament de spinning cu un fir suficient de gros pentru avatii aia. Dar secretul nu e numai in lanseta, asa ca degeaba cumperi lanseta daca nu ai toate elementele.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 06 Noi 2008, 19:39

pentru microvoblere foloseste un bat ultra usor. Nu prea poti lansa un vobler cu un bat de fly pentru simplul motiv ca un bat de fly nu e facut sa arunge lucruri grele. Transportul nalucii e facuta de fir. La betele de spinning, firul nu are greutate, naluca e grea si ea se lanseaza prin catapultare

rough boy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rough boy » 07 Noi 2008, 09:37

Nu prea poti lansa un vobler cu un bat de fly pentru simplul motiv ca un bat de fly nu e facut sa arunge lucruri grele.
Nu cred ca trebuie generalizat, depinde acum ce lungime are batzul ala de fly si ce actiune si ce clasa si multe altele. La urma urmei si un bat de fly tot o anumita greutate e facut sa arunce.

PS: Life's too short to not xxx ugly rods! :wink: :lol:
I Fought The Law

Scrie răspuns