Rubrica reparatii echipamente pescuit

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Sorin
Moderator
Moderator
Mesaje: 4694
Membru din: 17 Mai 2004, 10:39
Localitate: Bucuresti

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de Sorin » 19 Apr 2019, 09:32

razvan cristescu scrie:
19 Apr 2019, 09:25
Eu cred ca daca pui saibe pe axul drivegearului sub capac impingi dantura drivegearului spre pinion imbucand dintii si mai mult
erau puse in partea cealalta ....pe butuc dar inspre sideplate-ul opus manivelei ....
de aici nedumerirea
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de tdum » 19 Apr 2019, 14:28

Domnilor, de la ultima postare şi până în acest moment, am avut două ,,paciente" care mi-au reţinut atenţia mai mult decât am apreciat iniţial şi veţi vedea despre ce a fost vorba. Mai întâi însă, vă voi răspunde la întrebări şi mă bucur dacă topicul devine interactiv.


sosoktm scrie:
18 Apr 2019, 18:43
Usor usor, cu ajutorul domnului Tdum, am capatat incredere sa fac singur anumite operatiuni de intretinere. Pe langa “ce” am aflat si “de ce”. Multumesc!
Cu multă plăcere, acesta fiind şi scopul pentru care am iniţiat acest topic. M-ar bucura nespus să fie cât mai multe astfel de feedbackuri.


razvan cristescu scrie:
19 Apr 2019, 09:04
D le Tdum,imi puteti spune ce vaselina utilizati? Observ ca e albastruie si sunt curios ce este,pt ca am si eu o vaselina de aceeasi culoare Daiwa rotanium grease.Va multumesc!
În acest moment, folosesc ,,Penn Precision Reel Grase" Nu recomand nimănui să folosească în mulinetele de spinning această vaselină cu dedicaţie declarată de producător, pentru pinioane, axe, sisteme de frânare, etc. fiindcă nu am putut să obţin cu ea rezultate bune în ,,formula" livrată de producător. Eu îmi customizez vaselinele aşa cum am mai spus în mai multe rânduri şi le fac probele pe care le-am descris amănunţit, cu teste specializate pentru fiecare proprietate în parte. Vă rog să căutaţi în urmă postarea, fiindcă era complexă şi interesantă, şi sincer, nu am timp ca s-o caut sau s-o reeditez în acest moment. Dacă cineva ştie exact locaţia acelei postări, ar fi util s-o recomande. Mulţumesc.


Sorin scrie:
19 Apr 2019, 08:41
tdum
ce rost aveau cele 3 saibe puse pe butucul drive gearului ?
era la o mulineta daiwa certate de mai sus
asa le-ai gasit
dar de ce sa le fi pus cineva acolo ?
sa pui acolo saiba nu face altceva decat sa distanteze drive gearul de pinion
adica dintii calca unul pe altul mai spre varf
deci maraie ....
Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit
Nu aveau nici un rost. N-am înţeles de ce a ales cel care servisase mulineta anterior să pună acele trei şaibe acolo, fiindcă mulineta avea angrenajele încă bune şi risca doar să le strice...

Aşa cum aţi văzut în alte postări, la mulinetele cu uzuri, am introdus şaibe pe butucul din dreapta doar în situaţia în care am dorit ca pinioanele să nu se apropie şi să genereze ,,temutul" ronţăit. E o soluţie care dă rezultate doar la pinioanele uzate, între care au apărut jocuri ca urmare a pierderilor de substanţă de pe suprafaţa danturii. Această limitare, va menţine pinionul conducător, împins spre şaibele distanţiere şi prin acestea, spre rulmentul din capac, exact la distanţa la care era când era nou, iar pinionul va fi obligat să ruleze numai pe călcătura iniţială şi cu ronţărit redus sau inexistent. Această operaţiune se face cu asumarea unor jocuri, care pot fi mai puţin deranjante decât ronţăitul.

Voi redacta acum postarea următoare cu ultimele noutăţi, sărind peste subiectele despre care s-a mai discutat în acest topic.

TDum. Rew.

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de tdum » 19 Apr 2019, 16:07

Prima dintre ele: Daiwa Tournament Z2000C.


Firul bobinat puţin spre buza tamburului şi cu un mic spaţiu în partea de jos. S-a rezolvat altfel decât prin montarea de şaibe sub tambur. Veţi vedea cum. Aşa era iniţial:
Imagine

Şi la această mulinetă, cineva a sărit etapa cu gesarea arcului din aripa de rotor, aşa cum am spus nu demult că se mai întâmplă. Pe curba aceea pe care o face arcul sunt frecări importante!
Imagine

Atenţie la şuruburi. Nu trebuie inversate, nici dacă par la fel. La această mulinetă, există chiar diferenţe. Dacă se încurcă şurubul de jos şi se monteză unul mai lung se rupe pârghia de comandă ON/OFF antiretur:
Imagine

Doar ansamblul wormshaftului putea murdări aşa vaselina din această mulinetă:
Imagine

Pinionul are încă acoperirea neagră de protecţie în stare bună:
Imagine

Are doi rulmenţi cu bile pe rotor, iar cel din proximitatea angrenajului este şi el capsulat. Lucru foarte util. Astfel vaselina de pe angrenaje nu va trece printre bile şi nu va contamina si vicia antireturul. Ca o paranteză, Exisul 2018 monococă are bile la vedere în acest loc...
Imagine

Axul ,,vierme" a avut joc de-a lungul său şi producea păcăneli la schimbarea sensului de oscilaţie.
Iată mai jos unde am ales să introduc o şaibă, ca să ,,împuşc doi iepuri cu un foc". Să dispară şi jocul şi să se corecteze şi depănarea firului. Axul tamburului va fi împins mai sus:
Imagine

Se observă dovada că butucul a patinat în interiorul cămăşii rulmentului de pe dreapta. Problema se rezolvă cu un strat fin de vopsea pe interiorul cămăşii:
Imagine

La montaj, trebuie acordată atenţie şi ungerii celor doi suporţi antitorsiune de tip patină, dar şi nervurii de pe capac care menţine racordul de antitorsiune/oscilaţie în poziţia de lucru.
Imagine

Şaibele înălţătoare de sub tambur au şi rol în franare. Cea de deasupra trebuie să fie cea mai groasă dintre ele, ca să reiste mai bine apăsării generate de tambur:
Imagine

Cam atât, restul sunt chestiuni care au mai fost discutate şi ca atare le-am ,,sărit"




A doua mulinetă E tot Daiwa Tournament, dar ZX 2500 (de la Cabelas).

Iată ce se vede dintr-o privire. Firul înfăşurat rău, ceea ce are legătură cu poziţia pickupului şi implicit a galetului şi se vede şi factul că ,,ciocul buronului de setare ON/OFF aproape atinge ornamentul nichelat, ceea ce confirmă că şi la această mulinetă se manifestă ceea ce nu demult v-am adus la cunoştinţă, îndoirea axului de comandă a setării antireturului, sub acţiunea unui arc prea tare, viciu de fabricaţie...
Imagine

Acest tip de manivelă echipa mulinete similare, cu aceasta, ca Exceler, TD Sol, CaldiaX, Tierra, Etc. Sunt absolut sigur că mulţi dintre dv. au fost sau sunt deranjaţi de jocul pe care aceste manivele îl capătă în zona ştiftului pe care se pliază articulaţia. De aceea vă prezint o metodă simplă de reparaţie, care nu necesită materiale iar rezultatul e mai durabil decât varianta de fabrică pe care o consider tot viciu de fabricaţie/concepţie.

Se scoate ştiftul, folosind un cionan şi un cui (de ex.). Se poate observa uşor că orificiul din axul rotund a devenit oval şi de aici jocul:
Imagine

Se bate cu ciocanul pe nicovală capătul axului, pănă capătă patru laturi. Vom avea nevoie de două din cele patru laturi. Totodată, prin această operaţiune, se va micşora automat orificiul care era lărgit/ovalizat:
Imagine

Se strânge în menghină articulaţia de aluminiu a braţului, până de dobândeşte o deformare plastică în care doar forţat să putem introduce axul cu capătul pătrat:
Imagine

Se remontează şi se nituieşte axul la capete. Rezultatul... Flendereală zero!
Imagine

Am bucşat articulaţia care a fost reparată cu o bucşă pe care am confecţionat-o din grafit. Metoda am descris-o amănunţit de mai multe ori şi o cunoaşteţi. Ceea ce adaug, e o vedere care arată planul de separaţie între cele două piese şi faptul că ele sunt la nivel acum, ceea ce va rezolva problema depănării firulul:
Imagine

Da, axul pe care l-am bănuit era deformat. Ca să oprim deformarea strângem arcul. În acest caz, i-am modificat deschiderea cu 0,5mm. Suficient.
Imagine

Un alt viciu de producţie l-am observat la pinionul de oscilaţie, care flenderea pe butuc, deşi avea rulment în el. Dovada am găsit-o şi pe corpul mulinetei, unde frecase pinionul în timp ce se rotea:
Imagine

Am inserat între pinion şi carcasă un distanţier de 0,13mm, care a rezolvat ambele efecte şi a fost perfect:
Imagine

Am descărcat şi reâncărcat firul şi totul a fost perfect. Pickupul stă ca la o mulinetă nouă. Acum mulineta se mişcă la superlativ şi dă senzaţia de putere.
Imagine
Au mai fost şi alte operaţiuni, dar sunt pt. dv. de acum o rutină şi nu le-am mai pomenit.

Fiindcă utilizatorul acestei mulinete o merită, i-am rezervat şi o surpriză plăcută. I-am instalat în această mulinetă după metode proprii şi pe care deja vi le-am prezentat de mai multe ori în trecut, funcţia ,,rotor drag" cu care producătorul nu a prevăzut acest tip de Daiwe.

Acestea sunt informaţiile.

TDum. Rew.

schumi
veteran
veteran
Mesaje: 1147
Membru din: 20 Iul 2009, 12:07
Localitate: Brasov

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de schumi » 20 Apr 2019, 07:50

razvan cristescu scrie:
19 Apr 2019, 09:04
D le Tdum,imi puteti spune ce vaselina utilizati? Observ ca e albastruie si sunt curios ce este,pt ca am si eu o vaselina de aceeasi culoare Daiwa rotanium grease.Va multumesc!
În acest moment, folosesc ,,Penn Precision Reel Grase" Nu recomand nimănui să folosească în mulinetele de spinning această vaselină cu dedicaţie declarată de producător, pentru pinioane, axe, sisteme de frânare, etc. fiindcă nu am putut să obţin cu ea rezultate bune în ,,formula" livrată de producător. Eu îmi customizez vaselinele aşa cum am mai spus în mai multe rânduri şi le fac probele pe care le-am descris amănunţit, cu teste specializate pentru fiecare proprietate în parte. Vă rog să căutaţi în urmă postarea, fiindcă era complexă şi interesantă, şi sincer, nu am timp ca s-o caut sau s-o reeditez în acest moment. Dacă cineva ştie exact locaţia acelei postări, ar fi util s-o recomande. Mulţumesc.



Am cautat eu postarea, dar nu am dat de ea. Am gasit in schimb niste teste, poate ajuta.....


tdum scrie:
21 Noi 2017, 16:10
Spartacus scrie:later edit: Quantum Hot Sauce sau Permalub de la Shimano?
Oricare dintre ele, dar, pentru piesele rotorului (arc, parghii, etc. exclus galet) as folosi ceva mai vascos decat cele doua.

Se pot face si cateva teste pentru comparatia a doua vaseline care au aproximativ aceeasi vascozitate la temperatura camerei:

1) Testul la cald. Se pune cate o mica mostra din fiecare intr-o lingura de bucatarie, pe lateralele lingurii (nu pe varf, nu pe partea cu coada), deci in interiorul lingurii, pe stanga si pe dreapta. Se incalzeste mijlocul lingurii cu o bricheta sau o lumanare. Prima care se topeste si se scurge in centrul lingurii, a pierdut.

2) Testul la rece. Se pune o mostra din fiecare pe o farfurioara si se pun la congelator. Dupa ce s-au racit bine se verifica rigiditatea. Cea care e mai moale, castiga.

3) Testul la frictiune. Se ia o bucata de hartie de fax sau de casa de marcat (cu pigment termosensibil) si se traseaza pa hartie, cate o dara cu fiecare din cele doua vaseline. Folosind apoi un obiect neted (manerul de metal al unui cutit) facem 10-20 de miscari dute-vino pe fiecare dara de unsoare, incercand sa pastram aceeasi apasare. Cea care se innegreste mai tare, aceea a pierdut proba, fiindca a permis o frecare mai mare, innegrind hartia.

4) Testul de aderenta. Se iau doua pahare identice cu fundul plat si se ung uniform pe acesta, fiecare, cu cate un tip de vaselina din cele doua. Se fixeaza apoi intre cele doua suprafete unse, o coala de hartie. La separarea paharelor, hartia va ramane pe unul din pahare. Aceea cu care a fost uns paharul care a retinut hartia, e vaselina mai aderenta.

Si ar mai fi cateva teste comparative, dar acestea 4 sunt edificatoare pt. cei care vor sa experimenteze.

Rew.

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de tdum » 21 Apr 2019, 19:08

schumi scrie:
20 Apr 2019, 07:50
Am cautat eu postarea, dar nu am dat de ea. Am gasit in schimb niste teste, poate ajuta.....
Va multumesc pt. bunavointa de a cauta pentru noi stimate domn.

Din ceea ce imi amintesc despre acea postare (careia nu ii stim localizarea) discutam in ea despre un ,,upgrade" pe care imi place sa il aplic vaselinelor care nu ma multumesc pe deplin, astfel, prefer sa le mixez cu ulei de transmisie (ulei auto de cutie de viteze) fiindca se incorporeaza foarte bine in masa veselinei, de care nu se mai separa si astfel, se obtine un agent de gresare omogen care are o aderenta mai mare la suprafetele pe care se aplica, iar vascozitatea sa imbunatatita, lasa o libertate de miscare mai mare pieselor mici si scad fortele necesare punerii in miscare a componentelor mecanice in lucrarile de mecanica fina.

,,Formula chimica" a uleiului de transmisie, este gandita astfel incat acesta sa faca fata unor solicitari imense in cutiile de viteze, intr-o plaja extrema de temperaturi -30.....+60 de grade sau mai mult, la ambele extreme. Deci, pentru nevoile din mulinete e mai mult decat suficient zic eu. Mixul acesta de vaselina si ulei, il folosesc de multi ani in mulinete si nu a dat efecte adverse, ma multumeste pe deplin si nu am rezerve sa il recomand.

TDum. Rew.

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de tdum » 22 Apr 2019, 20:08

Stimati colegi de forum, astazi m-am ocupat de doua mulinete de la Shimano, ambele din ci4 si mi-am dat seama ca desi am discutat cu dv. de multe ori despre reducerea jocurilor axului ,,vierme" sau ale cursorului, nu am adus in discutie o alta sursa de jocuri frecventa in sistemul wormshaft al mulinetelor cu corp din ci4.

La mulinetele din acest material, wormshaftul este inchis in coada mulinetei cu o placa prinsa cu un ,,holz"surub. Acesta are insa pasul mare si daca axul vierme nu este inchis cu distantierele care sa-i anuleze jocurile longitudinale, atunci, acest ax, bate in placa care il inchide, la fel ca un ,,berbec" la fiecare schimbare de sens de oscilatie si incet incet, acel holzsurub se destrange, favorizat fiind de pasul filetului.

Sa vedem despre ce este vorba la modul concret, iar la finalul postarii mele, va voi adresa o intrebare, la care eu nu ii cunosc raspunsul, legata de cea de-a doua mulineta.

Prima, este Shimano Rarenium SFA 3000 ci4 si am gandit o metoda care sa va indice cam care ar fi jocul care ar trebui sa va puna ,,in garda" si sa faceti o sumara verificare inainte de a se defecta grav scumpa dv. mulineta.

Am introdus pe axul tamburului un simering:
Imagine

Apoi am tras de ax inspre exterior si am facut alta poza. Se vede diferenta de pozitie a simeringului care s-a departat vizibil de angrenaj odata cu axul si desemneaza un joc nefiresc de mare, de aproape 3mm:
Imagine

Trecand la demontarea mulinetei, am surprins o poza care sugereaza neglijenta celui care a deschis anterior piulita rotorului si folosing o cheie nepotrivita, a avariat cele doua suporturi pentru surubul de siguranta al piulitei. Deci, trebuie intotdeauna sa luam in mana instrumentul potrivit pentru operatiunea pe care o efectuam in acel moment:
Imagine

Iata mai jos problema. Lera de 0,60mm intra lejer sub placa care inchide axul ,,vierme"
Imagine

Am strans de proba surubul si desi placa s-a lipit de corp, axul avea in continuare joc. Intotdeauna cand am gasit surubul acela destrans, era vorba si de un joc in prealabil al axului si de aici am facut legatura, pe care anterior am impartasit-o si cu dv.

A urmat demontarea capacului si eliminarea bucsei la cererea utilizatorului mulinetei (desi personal nu cred ca e un castig palpabil) si totodata identificarea saibei si distantierului de grosimi potrivite care sa nu mai permita nici un joc axului, ci doar rotirea:
Imagine

Am trecut apoi la verificarea jocurilor cursorului care circula prin canalele axului ,,vierme" si am identificat 3 jocuri:
1) Jocul pe laterale al axului cursorului in interiorul bucsei.
2) Jocul bucsei in locas.
3) Jocul cursorului cu tot cu bucsa, de-a lungul in locas. (in profunzime)

Jocul bucsei in locas s-a rezolvat ca de obicei, cu un strat de vopsea pe exteriorul bucsei si dupa o uscare partiala, introducerea presata a bucsei cu tot cu cursor in locas.
Jocul in profunzime, s-a rezolvat cu o saiba distantier din plastic (cea rosie). Concomitent cu aceasta operatiune, s-a rezolvat aproape integral si jocul de la punctul 1, fiindca virful conic al axului cursorului s-a potrivit in micul orificiu din centrul distantierului aditional (rosu) iar marginile acestui distantier s-au potrivit pe peretii locasului bucsei/cursorului. Iata:
Imagine

Am facut toate verificarile de rigoare, am uns totul si am montat mulineta. Am intentionat sa fac poze utilizand aceeasi modalitate de punere in evidenta a jocurilor axului tamburului dupa corectiile aplicate, insa jocurile erau atat de mici, incat nu existau diferente semnificative intre poza cu axul impins si cea cu axul tras. Practic a ramas doar un joc infim dar necesar intre grosimea cursorului si latimea canalului pe care il strabate. Mai bine decat din fabrica!



Cea de-a doua mulineta, este Exence C3000HGM ci4+, cu joc mare al axului tamburului si la care se auzeau zgomote la trecerea cursorului prin macazurile axului ,,vierme". Aceeasi comparatie. O rondela de vasrnis (marcata cu rosu) introdusa pe ax si impinsa pana in angrenaj:
Imagine

Apoi diferenta... Axul tras in afara:
Imagine

Aceeasi problema, doar ca la aceasta mulineta, intra deja lera de 0,9mm!!!
Imagine

Am procedat la strangerea surubului si identificarea saibei distantier de grosime potrivita pentru a anula total jocul axului ,,vierme" spre a nu mai ciocani in capac si sa produca desfiletarea surubului.

Ca si la mulineta anterioara a fost necesara anularea jocului dintre bucsa cursorului si locasul bucsei, cu diferenta ca la aceasta mulineta, cursorul nu avea joc in profunzimea locasului.

Sar si la aceasta mulineta descrierea restului operatiunilor pe care le-am mai executat si nu le-am mai pomenit, fiindca nu mai prezinta interes intrucat s-a mai discutat de ele in mai multe randuri in postarile anterioare.

Fiindca mulineta a fost folosita foarte putin, mi-am permis si sa reduc jocurile dintre pinionul conducator si cel condus, ca sa elimin doua jocuri, un clampanit in planul de rotatie al manivelei (inainte/inapoi) care desemna un mic joc intre dinti, respectiv un mic joc inauntru/inafara al axului manivelei cu tot cu butucul pinionului in care era infiletata.

Reducerea celor doua jocuri s-a facut fara riscul aparitiei vreunui rontait ulterior, fiindca nu exista inca amprenta de rodaj si a fost realizata prin inlocuirea unei saibe-distantier de 0,03mm cu una de 0,06mm. In rest, toate verificarile ok, unsa si montata la loc, se misca fara zgomote si e una din cele mai silentioase mulinete de la shimano pe care le-am invartit.

Iata acum intrebarea, al carei raspuns nu il cunosc (il pot doar intui):

Cum este posibil ca o mulineta de marimea 3000, cu un raport de recuperare (pe care l-am numarat) de 6:1, sa fie echipata cu o manivela cu un brat de numai 45mm ??? aceasta e mulineta.
Imagine

Imi imaginez o senzatie neplacuta oferita de tractarea unei naluci portante cu o manivela atat de scurta si o mulineta atat de rapida. Ceva nu e in regula si intuiesc doar ca nu e echipata cu manivela originala. Astept asadar un raspuns edificator din partea dv. Multumesc.

TDum Rew.

Avatar utilizator
Spring
veteran
veteran
Mesaje: 835
Membru din: 04 Aug 2011, 23:30

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de Spring » 22 Apr 2019, 20:22

E un maner custom care îl văd potrivit la mulinete din clasa 1000/2000.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

Avatar utilizator
Sorin
Moderator
Moderator
Mesaje: 4694
Membru din: 17 Mai 2004, 10:39
Localitate: Bucuresti

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de Sorin » 23 Apr 2019, 09:44

din poze pare o manivela custom, mai scurta
Oricum, marimea C3000 din cate stiu inseamna de fapt o mulineta de 2500 cu un tambur mai adanc. Nu e nici macar mai mare in diametru, doar mai adanc cu capacitate mai mare de stocare a firului.
a pune o manivela mai scurta la un raport de recuperare mare inseamna de fapt sa faca mulineta si mai rapida, dar cu pretul pierderii de putere
la jigging, merge ....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Avatar utilizator
tdum
veteran
veteran
Mesaje: 1288
Membru din: 30 Ian 2016, 22:34
Localitate: Reşiţa

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de tdum » 23 Apr 2019, 16:41

Vă mulţumesc pentru răspunsuri stimaţi colegi. Posesorul acestei mulinete spune că a schimbat doar knobul şi că a luat mulineta pentru că scria pe cutia ei că are un raport de recuperare de 4,6:1.
Şi cu asta ,,m-a băgat în ceaţă" de tot. Pe talpa ei scrie HGM cum se vede şi în poza de mai sus, ceea ce eu am înţeles că ar însemna Hight Gear Mecanism şi nu era deloc în contradicţie cu raportul real de 6:1, pe care l-am numărat la mână. Fix 6 ture de rotor la o tură de manivelă.

Am căutat acum puţin pe internet, atât cât mă pricep şi am găsit asta:
https://www.amazon.com/Shimano-EXSENCE- ... B0097L9ISS
E specificat raportul de 6:1, iar apreciind din ochi se vede că e o manivelă mult mai lungă.

Probabil cel care i-a vândut-o, a schimbat în prealabil şi manivela şi cutia...

Vă mulţumesc încă odată.

TDum Rew.

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Rubrica reparatii echipamente pescuit

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Apr 2019, 22:30

Cel care a umblat inainte in mulineta a pierdut doua saibe mici si importante. Una in capatul wormshaftului (acolo unde intra lera) si cealalta la cursor acolo unde ati pus o saiba rosie.

In alta ordine de idei , eu am o ultegra ci4+ si functioneaza foarte bine cu jocurile acelea cu tot. Toate mulinetel Shimano au acel joc la ax. Evident ca acolo unde lipsesc saibele minuscule acel joc este accentuat. Sunt foarte mici acele saibe, este foarte probabil ca cineva sa le piarda daca nu stie , si daca nu are grija cand umbla in mulineta.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns