DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
Poate mai aflu si eu ceva nou!
Eu inca nu am finalizat primele voblere, chiar daca am trecut prin toate etapele cu voblere diferite:
- am 4 care asteapta barbeta, decorarea, protectia si carligele. Sunt din lemn de tei, echilibrate cu bilute de plumb si deocamdata am vazut ca stau bine in apa. Nu stiu inca cum o sa se miste .
- la un vobler am schimbat barbeta (era prea mica si se scufunda putin). a fost o incercare reusita a si prins doi cleni.
- nu am gasit voblere in culorile dorite si am redecorat cateva (asta am facut-o zilele astea, inca nu le-am incercat).
- am 4 care asteapta barbeta, decorarea, protectia si carligele. Sunt din lemn de tei, echilibrate cu bilute de plumb si deocamdata am vazut ca stau bine in apa. Nu stiu inca cum o sa se miste .
- la un vobler am schimbat barbeta (era prea mica si se scufunda putin). a fost o incercare reusita a si prins doi cleni.
- nu am gasit voblere in culorile dorite si am redecorat cateva (asta am facut-o zilele astea, inca nu le-am incercat).
Barbete poti sa-ti faci din sticle de cola ed 2L pt k sunt ceva mai groase.
In functie de lipici o sa ramana acolo pe viata sau o sa pice dupa cateva partide pescuite sanatos.
Eu inca n-am gasit lipiciul bun, asa ca inca imi mai pica. Nu e asta o asa mare problema, pt k se fac usor si relativ repede. Inca ma mai gandesc ce material as mai putea folosi, dar inca nu mi-a picat fisa(pt voblerele astea de talie mai mica--clean, avat, biban).
De ce nu le termini! Vre-un impediment?
In functie de lipici o sa ramana acolo pe viata sau o sa pice dupa cateva partide pescuite sanatos.
Eu inca n-am gasit lipiciul bun, asa ca inca imi mai pica. Nu e asta o asa mare problema, pt k se fac usor si relativ repede. Inca ma mai gandesc ce material as mai putea folosi, dar inca nu mi-a picat fisa(pt voblerele astea de talie mai mica--clean, avat, biban).
De ce nu le termini! Vre-un impediment?
Eu fac barbetele din plastic de la cutiile casetelor audio. Sunt chiar de grosimea celor originale ale lui Rapala. Pina acum au fost eficiente. Le lipesc cu adezivi epoxidici (din doua componente), am incercat si cu Bison si e OK. Lipiciurile Epoxi sunt bune pentru ca pina se intaresc mai pot sa modelez putin "imbinarea" sa arate bine.
-
- utilizator constant
Se taie foarte bine cu o panza de bomfaier. Cand le fac drepte folosesc si eu, dar cel mai se fac di cutiile cilindrice pentru CD-uri. Au o usoara concavitate care le ajuta in evolutie.
Dupa taiere le finisezi cu smirghel fin.
Si eu folosesc un adeziv BISON, transparent, pe care scrie ca este rezistent la apa. Inca nu mi s-a dezlipit.
Dupa taiere le finisezi cu smirghel fin.
Si eu folosesc un adeziv BISON, transparent, pe care scrie ca este rezistent la apa. Inca nu mi s-a dezlipit.
- trombonezu
- utilizator constant