fir spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
fir spinning
Am si eu o intrebare.Sunt nou in pescuitul laspinning,tocmai mi-am achizitionat lanseta si mulineta,dar nu ma pot hotara in privinta firului....Textil sau mono?am citit in alte postari ca textilul e prea rigid.daca mono,atunci care mi l-ati recomanda(cat mai invizibil)va multumesc si fir intins!
-
- utilizator nou
Incep si eu ca altii....s-a mai discutat si para-discutat despre acest lucru.....gasesti o multime de pareri la alte topicuri....depinde si la ce pescuiesti.....eu as folosi textil cu inaintas fluorocarbon cand pescuiesc la rapitor; la clean parca as fi tentat sa dau cu fire mono mai subtiri dar daca apa are agatatori atunci tot textil cu fluoro inaintas....
da,
la clean si avat nu e indicat firul fluo,foloseste mono cat mai putin vizibil,transparent sau cu o tenta usoara de maro-gri,de 0,14-0,16 pe ape super limpezi la clean si 0,18-0,22 la clean si avat,in conditii obisnuite,de transparenta.
la stiuca poti da tot cu mono dar mai gros 0,25-0,30 sau cu textil.
la clean si avat nu e indicat firul fluo,foloseste mono cat mai putin vizibil,transparent sau cu o tenta usoara de maro-gri,de 0,14-0,16 pe ape super limpezi la clean si 0,18-0,22 la clean si avat,in conditii obisnuite,de transparenta.
Multumesc mult de indicatii.Cristi E scrie:da,
La stiuca ce leader sa folosesc?neaparat struna metalica?
la stiuca pune struna dar cat mai maleabila sa fie,pt a nu strica jocul nalucii,poti da si cu pike mono cum zicea Tavi pe post de struna,dar cam trebuie schimbat dupa cateva capturi.
e pacat sa dai fara struna mai ales ca iti taie firul obisnuit sau textilul si de cele mai multe ori nu supravietuiesc nici stiucile plecate cu lingura in gat mai ales cele mici.
e pacat sa dai fara struna mai ales ca iti taie firul obisnuit sau textilul si de cele mai multe ori nu supravietuiesc nici stiucile plecate cu lingura in gat mai ales cele mici.