Sal. Pres ca partea in engleza ai luat-o de pe net...
Bazat pe ce ai scris, sa inteleg ca esti incepator, relativ...
De aliexpres nu comentez, ca nu are rost

Un sfat f prietenesc, nu cumpara produse bazat pe ce citesti pe net, in special la americanii care pescuiesc la bass din barca. Dar dc nu ai de ales, fa niste cautari mai profunde si citeste printre randuri.
Da, am vazut ca Zillionul este ultima moda. Dar asta nu il face mai bun ca Bantamul nou, e doar un mare hype, ca orice decand haul si darlaul

.
De cand am deschis postul, am mai gasit info, am mai pescuit cu diverse modele si cumparat cateva jucarii noi.
Urmatoarele sunt in special pt voblere care nu se arunca bine, usoare, etc...restul tipurilor: metalice, jiguri, etc, nu sunt probleme mari. Tamburul reglat in zero.
Concluzia a ramas aceeasi:
Daca te infigi in lanseu agresiv, atunci Shimano SVS este cea mai potrivita. Cu cat mai multi pini cu atat mai bine, in sensul ca reglajul se face mai bine, nu toti inchisi...In mare incepand de la modele de prin 2000 pana in prezent, e similar: juma in interior, juma afara(care are

).
La toate modele noi sunt problemute, in sensul ca sunt mult mai senzitive la melteni.
Eu spre deosebire de omul englezoi de sus, am pescuit cu atat cu Bantamul nou, cat si cu Metaniumul 20 mgl de Europa 150(JDM are cred 70, iar model 23 are 100). Iar rezultatele mele confirma ce se zice pe net de Metanium: este extrem de sensibil la reglaje, la alrgerea lansetei si la lanseuri fortate cu chestii usoare. Arunca extrem de departe cu tehnica/lanseta potrivita.
Bantamul in schimb, este o BIJUTERIE. Nu iti trebuie dc, magnetic, etc. Poti arunca ca un ghiolban, cu orice lanseta, nu faci peruci. Distantele nu se compara cu Met, dar setat pe 3interior, 3 exterior, am reusit sa arunc orice de la voblere la jiguri, intre 5gr si 45gr(asta am avut, dar duce mult mai mult) fara sa modific nimic. Evident cand facem fine tuning, performantele cresteau

.
La Daiwa, lucrurile stau diferit. La modele vechi ce am avut/trecut prin mana(zillion sv tw si alpha sv105 parca) am avut probleme la lanseurile in forta, in special alphasul.
Dar la astea noi lucrurile stau nitel diferit, in sensul bun.
Am fost sa aleg intre o tatula tw si prorex pe sv tw. Reglaje de la 20 in jos, pana ce faceam peruci. Naluca o guma de 10cm/11gr fara jig. Tensiunea in tamburi este mai mare, am incercat in zero, dar tot cadeau destul de usor...
Tatula se infrana f tare, distanta avand de suferit. Mai pe la 10 era decenta fara peruci.
Prorexul pe sv pe 20, direct in copac(era noapte

), deci mai departe decat Tatula pe 10.
La 10 distantele se apropiau de Bantam. Concluzie:am luat prorexul sa am ceva, pana cand imi iau altele...

Zilele urmatoare, m-am jucat cu ea pe un nrx+ 854C JWR(da stiu, nu tocmai potrivita

), in aceleasi conditii ca Bantamul pe PA 1610M si evident distantele au fost mai mici, dar nu cu mult. Pt ca vroiam sa testez si Loomisul am iesit la un pod cu apa mai adanca si curent, plus vant extrem de puternic din laterala. Am aruncat de la 7gr la 35gr plus gume, total 46gr. Cum ma asteptam, nu au fost probleme la jig cu muli. De la 30gr in sus facea un zgomot mai puternic

. Iar lanseta, data 3/4oz adik 21gr, duce de pe mal 35-40gr plus guma normala, aruncat la 90% max. Din barca probabil puteti merge mult mai mult.