A venit iarna si a inceput iar nebunia cu castul

.Am luat o Poison Adrena 1660M Versatile si chiar imi place. Din pacate e mult mai puternica decat zic ei, dar asta e alta problema
.Problema este una simpla si presupun ca e valabila pt toti:
Lansarea mai in forta si la distanta, FARA SA FAC PERUCI si evident sa zboare nalucile!!!
Si mai exact, ma refer strict la jerkbaituri gen Rapala shadow rap(parca
) care sunt in jur de 12cm si 12 gr...Mai pe romaneste, volum mare, greutate mica...
Stiu sa lansez si da inteleg cum functioneaza si cum ajuta lanseta, etc....
Ce caut este o mulineta de cast evident care ma poate ajuta, in situatia descrisa mai sus.
Din ce am avut, mi-a placut Metanium 2016 cel mai mult, dar tot mai scapa ocazional, o naluca scumpa la orizont
.Din barca/kayak nu e bai, dar de pe mal este...
Nu mentionez Daiwa, pt ca nu se impaca stilul meu cu magnetii lor.
De aceea raman modele Metanium 15, 24 si Antares 16, 21 in variantele DC.
Iar dupa experienta de azi, includ si variantele non DC, Metanium 20, 23 si Antares.
Nu includ variantele dc md sau exsence, pt ca sunt grele. Vreau doar made in Japan
.Cum nu mai am nimic pt poison, am imprumutat un Bantam si un Curado dc, sa le testez pe lansete.
Ieri Bantamul cu 0.16 jx8, a fost ok, a mai facut cateva marunte, dar nimic rau. Cum trec de pe dial de la 3 la 2, la revedere. Am testat cu 2,3,4 deschise, la fel. Deci am ramas pe 3 in interior, 3 afara. Azi am pus un fir mai gros, un 0.22 fox rage si surpriza, nu a facut peruci mai deloc, inferent cat am fortat. Distanta a scazut vreun metru. Deci overall in comp cu Met 16, face mai putine probleme, dar parca distanta e mai mica nitel. Un alt detaliu, 0.16 de ieri nu era full, azi tamburul a fost plin, posibil si asta sa fi influentat lipsa de peruci...
Dupa Bantam am pus Curado ul DC...aparent are dc4, total diferit de restul. L-am pus pe 4, de inceput. Fara surprize, dar distanta la jumate. Mentionez ca am inceput cu o guma de 15cm si vreo 25gr, deci nu ar fi trebuit sa fie probleme...
Dupa l-am pus de 3 si distanta a crescut, dar si perucile indiferent cum lansam, flocosa firul, simteam cum lucra dc, dar prindea bucle multe, etc..
Dupa pe 2, aceeasi distanta, dar mai putine probleme.
Iar pe 1, peruca cat Casa Scantei, rupt fir, guma papa...
Am legat iar o alta guma de 12 gr si vreo 10cm. Am inceput din nou 4,3,2, fara 1

. 3 si 2 similar distanta, dar de data asta simteam cum pe 2 se umflau spirele, dar dc lucra. Am ramas pe 3. Morala posestii este ca dc4 asta e un kaka.Si aici intrebarea, ce cumpar, cum sunt Met id5 sau 4x8 de la Antares? Care e diferenta, pe apa? Vreo sansa sa nu faca vreuna peruci fata de var non-dc, dar sa arunce mai departe? Are rost diferenta de pret de la non-dc la dc?
-Important, pt jerkbaituri(vezi sus), cu fir textil(max 0.20), lansari mai in forta... Ca greutati/naluci generale, de la 10gr in sus pana in 30(35gr), jerkuri, crankuri, jiguri, vibeuri...imi griji doar de 12gr jerkuri, posibil niste deep crankuri 15gr...
Sunt deschis la sfaturi, sugestii, etc...
Si pt comentatorii clasici, va rog sa va abtineti!! Dc nu aveti ceva de contribuit...ms
A da, muli vor fi luate din Japan(stiu ca sunt dif la spool ul Metaniumului 20...)

.
) am vazut ca se degradeaza extrem de repede.