Proprietari lansete Graphiteleader
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Proprietari lansete Graphiteleader
Asa cum ai zis...Depinde de loc, de pescar,etc.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Cred ca stric din obișnuita. Te obișnuiești cu flexul vârfului și când încerci altceva pare mai ciudat. Silverado e impecabilă, foarte foarte senzitivă, crisp dar m-am obișnuit cu astea mai scurte la jig. Silverado aia e lanseta de rig-uri pentru pescuitul plăticii negre. Într-adevăr poate ca de pe mal e mai potrivită.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Seria Evergreen Salty Sensation Superior, e mai senzitiva ca Silverado Prototype (de fapt e cea mai senzitiva lanseta pe care am pescuit-o), conicitate mai pronuntata si mai rigida ca Silverado Prototype, dar as pescui la salau doar cu cel mai puternic din serie (cea pana in 30gr), restul, desi sunt rigide au varful prea subtire si e cam complicat cu teapa in distanta.
- andreisavin
- veteran
Salut, nu prea am pescuit americane, dar am avut ocazia sa dau cateva maini cu un 852...mi s-a parut la fel din punct de vedere senzitivitate...Avantajul prototype e ca transmite perfect structura fundului fata de alte blankuri care transmit agresiv, dar nu te ajuta sa intelegi structurile.johnnybravo scrie: ↑01 Oct 2024, 15:51Poti face o comparatie intre Silverado Prototype si G.Loomis NRX sau Kistler Z-bone?andreisavin scrie: ↑27 Ian 2022, 12:57Este cel mai senzitiv, asa e...dar diferentele nu sunt atat de mari cat sa justifice pretul dublu. Eu am facut achizitia din curiozitate si moft.Nu o regret, dar v-am expus parerea mea sincera, ca sa stiti la ce sa va asteptati.stoica stefan scrie: ↑27 Ian 2022, 11:36Andreisavin, si totusi ai spus ca prototype-ul este cel mai senzitiv bat pe care l-ai pescuit...
Din punctul meu de vedere, senzitivitatea este o perceptie subiectiva si greu cuatificabila.
La primul silverado pe care l-am avut(742) am modificat tot(reinelare completa si schimbare mandrina de 2 ori, pentru cac prima nu imi pica bine pe mana). Evident ca s-a simtit o imbunatatire, dar cum o cuantifici?Cat la suta e mai buna?Cum calculezi? Am bagat in ea aproape 2000 de lei peste pretul de achizitie de 1700 lei. A meritat?Pentru mine da, poate pentru altcineva nu ar fi meritat Cel mai castigat a fost poate cel care a cumparat-o de la mine. Are cont aici si isi poate exprima parerea.
Inca o data repet, fiecare percepe in felul lui...Silverado este o lanseta foarte corecta pentru pretul ei, dar nu va asteptati sa prinda pesti singura.Apoi depinde si cu ce o compari, incercati sa o comparati cu ceva in aceeasi gama de pret si cu aceleasi specificatii. Eu am avut ocazia sa o compar cu un T-Russel(nu mai stiu daca era data pana in 10 sau 14g) si imi pareau cam la fel...colegul care avea T-Russel zicea ca ii pare mai senzitiva a lui(aici conteaza si cat de obisnuit esti cu lanseta), deci totul este subiectiv. Nu va mai pierdeti vremea cu comparatii, mergeti si puneti mana pe ele in magazin sau la amici si cumparati in consecinta.
PS: Eu cand am luat prima Silverado nu am avut unde sa o testez in prealabil, am luat-o orbeste...eu consider ca am avut noroc.
-
- veteran
Dc tot suntem la subiect, am o intrebare pt cei care au pus mana pe ele:
Am pus mana pe silverado 23, dar nu pe modelul anterior.
A avut cineva din ambele, acelasi model(ca putere, lungime,etc) ca sa vada diferentele...
Intreb pt ca am gasit modelul vechi la un pret extrem d bun. Pe mine ma intereseaza 2-11gr, dar nu are nici o importanta ce ati folosit..ms
Am pus mana pe silverado 23, dar nu pe modelul anterior.
A avut cineva din ambele, acelasi model(ca putere, lungime,etc) ca sa vada diferentele...
Intreb pt ca am gasit modelul vechi la un pret extrem d bun. Pe mine ma intereseaza 2-11gr, dar nu are nici o importanta ce ati folosit..ms
Silverado are 4 generatii, primul model GSIS, seria UX blankuri inferioare (produse in China), apoi GSILPS Prototype si cel produs in "23. GSILS, care e facut tot cu T1100G dar lipseste M40X . Am avut primul model si acum am 2 Prototype. Am fost in 2 magazine pentru a scutura modelul "23, dar nu era niciuna la raft. Si eu as fi curios de ce tinuta are, comparativ cu Prototype. E clar totusi ca Prototype e modelul de top. Am observat la alti doi producatori ca dupa seria Prototype au scos lansete inferioare, cel putin judecand dupa pret.
Ar putea sa ne lamureasca cineva de la Totalfishing (daca intra pe aici). Am constatat ca a mai intrebat un coleg care ar fi diferentele, dar se pare ca nu a avut nimeni curiozitatea sa le compare.
Ar putea sa ne lamureasca cineva de la Totalfishing (daca intra pe aici). Am constatat ca a mai intrebat un coleg care ar fi diferentele, dar se pare ca nu a avut nimeni curiozitatea sa le compare.
-
- veteran
Off mai Titule, nu citesti nimic din ce am scris...
Intrebam de modelul vechi de silverado, in comparatie cu cel nou 23, pe care am pus mana...
Am scris in primul post luuung, dif intre silv23 si proto...
Silv23 este mai rapid(mai fast decat proto), revenire mai rapida, intra in rez putere mai repede. Pers consider ca este un jigger mai bun...
Proto este ceva mai moale pe varf, mai progresiv. Va amortiza socurile mai bine, in special dc vrei sa fol si niste voblerase cu ancorite mai mici. Este genul de bat care l-as lua, dc vreau ceva mai allaround.
Diferentele nu sunt uriase, dar sunt suficient de clare
Restul de dif estetice, minore...
Si se simte si dif la materialul blankului. Intr-o exprimare mai de cacao, silv23 se simte cu peretii mai subtiri, diam blank mai mare si rezonanta mai mare, taper ceva mai agresiv. Proto taper blank nu atat de agresiv, diam o idee mai mic, pereti mai grosi...
Asemanarile/diferentele sunt valabile si pentru:
Daiwa prorex ags fast spin si steez lightning
Shimi exsence genos dark force 87L+ si echivalentul lui Infinity.
Si ca tot intrebi, dc ar fi sa aleg o lanseta de jig mal distanta
, ar fi shimi dark force. Este geniala!!!
Una barca/mal pt pescuit mai tehnic: steez lightning.
Mal dist mai scurte(cu varf tubular) silver 23 var 20gr.
Si ca tot zicea cineva de americane(si mie imi place robustetea si taperul agresiv) va dau un exemplu NRX+.
Are un amic vreo 12 si mai aduce cate una sa o pun langa steez. Concluzia: 4-0 pt steez
. Am vrut initial nrx+, dar dat timpului lung d asteptare, am luat steezurile. Si dupa 4 nrx+, nu regret o clipa. 902 este mort, nu cumparati asa ceva.
Dar dc vreti pt barca, Dunare, atunci da nrx uri sunt mai potrivite.
Iar din americane, nfc consider ca ar fi mai srnzitiv.
Atentie la nrx+, cu recoilurile!!! Nu cumparati dc folositi leadere lungi, rigide si groase. Baga textilul intre spire. 4 din 5 ori. Odata ce am scurtat leaderu gros, nu a mai fost problema. Si apoi am testat cu un mono mai subtire si moale dar lung(1.5m) cum il avea el initial. A fost mai bine, dat tot se mai agata de rahaturile de recoiluri...
Si tot la ce a scris cineva sus, ref la lanseta x este mai sensibila. La nivelul asta, diferentele sunt extrem de mici. Nu totul se rezuma la lanseta. Personal consider ca sens vine de la firul textil, procentul cel mai mare. Mulineta deasemenea consider ca joaca un rol important.
Ca exemplu:
Pana azi am folosit aproape zilnic steezu cu stella si jx8 expedition...
Azi am pus un luvias cu jx8 grand pe steez. Diferenta enorma!!!
Dar astea sunt evident opiniile mele
O seara buna si nu uitati de modelul vechi silverado
, dc puteti ajuta...
Intrebam de modelul vechi de silverado, in comparatie cu cel nou 23, pe care am pus mana...
Am scris in primul post luuung, dif intre silv23 si proto...
Silv23 este mai rapid(mai fast decat proto), revenire mai rapida, intra in rez putere mai repede. Pers consider ca este un jigger mai bun...
Proto este ceva mai moale pe varf, mai progresiv. Va amortiza socurile mai bine, in special dc vrei sa fol si niste voblerase cu ancorite mai mici. Este genul de bat care l-as lua, dc vreau ceva mai allaround.
Diferentele nu sunt uriase, dar sunt suficient de clare

Restul de dif estetice, minore...
Si se simte si dif la materialul blankului. Intr-o exprimare mai de cacao, silv23 se simte cu peretii mai subtiri, diam blank mai mare si rezonanta mai mare, taper ceva mai agresiv. Proto taper blank nu atat de agresiv, diam o idee mai mic, pereti mai grosi...
Asemanarile/diferentele sunt valabile si pentru:
Daiwa prorex ags fast spin si steez lightning
Shimi exsence genos dark force 87L+ si echivalentul lui Infinity.
Si ca tot intrebi, dc ar fi sa aleg o lanseta de jig mal distanta

Una barca/mal pt pescuit mai tehnic: steez lightning.
Mal dist mai scurte(cu varf tubular) silver 23 var 20gr.
Si ca tot zicea cineva de americane(si mie imi place robustetea si taperul agresiv) va dau un exemplu NRX+.
Are un amic vreo 12 si mai aduce cate una sa o pun langa steez. Concluzia: 4-0 pt steez

Dar dc vreti pt barca, Dunare, atunci da nrx uri sunt mai potrivite.
Iar din americane, nfc consider ca ar fi mai srnzitiv.
Atentie la nrx+, cu recoilurile!!! Nu cumparati dc folositi leadere lungi, rigide si groase. Baga textilul intre spire. 4 din 5 ori. Odata ce am scurtat leaderu gros, nu a mai fost problema. Si apoi am testat cu un mono mai subtire si moale dar lung(1.5m) cum il avea el initial. A fost mai bine, dat tot se mai agata de rahaturile de recoiluri...
Si tot la ce a scris cineva sus, ref la lanseta x este mai sensibila. La nivelul asta, diferentele sunt extrem de mici. Nu totul se rezuma la lanseta. Personal consider ca sens vine de la firul textil, procentul cel mai mare. Mulineta deasemenea consider ca joaca un rol important.
Ca exemplu:
Pana azi am folosit aproape zilnic steezu cu stella si jx8 expedition...
Azi am pus un luvias cu jx8 grand pe steez. Diferenta enorma!!!
Dar astea sunt evident opiniile mele

O seara buna si nu uitati de modelul vechi silverado

Ca regulă generală, lansete americane sau japoneze de bass sau de apă sărată, nu toate sunt potrivite la jig cum pescuim noi. In gama de putere light pana la medium sunt potrivite modelele de finesse, shaky și dropshot la alea de bass și cele de rig de la modelele sw cum e Silverado. Din gamele mh- H sunt modelele mag bass unele, bottom contact, punch jig, T&C și creature. La alea de sw seabass. Mai sunt și pentru alte aplicații care merg dar sunt excepții.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
@RaduDaniel
M-ai linistit, daca modelul "23 e mai rigid si asa cum era de asteptat, mai subtire in pereti, prefer sa pescuiesc cu Prototype la jig. Chestie de gusturi, de asta am renuntat si la Evergreen Salty Sensation Superior...erau prea rigide pentru gusturile mele. Primul model de Silverado nu e la fel de senzitiv ca Prototype (e diferenta mare), ca tinuta e cam pe acolo (o idee mai lenta pe revenire) si nu are aceeasi rezerva de putere ca Prototype. Mentionez ca nu le-am pescuit in paralel, dar le-am pescuit suficient timp pentru a-mi face o parere.
M-ai linistit, daca modelul "23 e mai rigid si asa cum era de asteptat, mai subtire in pereti, prefer sa pescuiesc cu Prototype la jig. Chestie de gusturi, de asta am renuntat si la Evergreen Salty Sensation Superior...erau prea rigide pentru gusturile mele. Primul model de Silverado nu e la fel de senzitiv ca Prototype (e diferenta mare), ca tinuta e cam pe acolo (o idee mai lenta pe revenire) si nu are aceeasi rezerva de putere ca Prototype. Mentionez ca nu le-am pescuit in paralel, dar le-am pescuit suficient timp pentru a-mi face o parere.