shimano exage 3000 sfd
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
shimano exage 3000 sfd
Bună ziua ! Ce părere aveți despre această mulineta? Ar putea fi un "all around " (avat,stiuca,șalău)?Vă mulțumesc!
Re: shimano exage 3000 sfd
Linistit poti sa o cumperi, la banii aceia e cea mai buna alegeresteffanell scrie:Bună ziua ! Ce părere aveți despre această mulineta? Ar putea fi un "all around " (avat,stiuca,șalău)?Vă mulțumesc!

http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 34012.html
E ok! O am si eu, e foarte ok.
Un zauber de 2000 la care iei unul sau 2 tamburi de rezerva s-ar putea sa te tina mai mult, ieri le-am invartit in magazin si zauberul e mai solida decat exage dar si mai grea.
- stefanflorin
- veteran
e foarte bun Zauber, insa si mai ok e http://www.totalfishing.ro/mulineta-spr ... 41246.html, dar la angrenaje si Exage sta foarte bine, chiar daca nu are carcasa de metal, si are avantajul tamburului metalic de rezerva, pe care Zauber nu-l are.
Urasc atarnatorii!
pt. steffanell:
Salut. Ce cred ca trebuie sa mai stii despre s.e. 3000 sfd :
Manivela dubla are un neajuns. Bratul manivelei este mai scurt pe fiecare din cele doua ramuri decat la manivelele uni. Rezulta un deficit de putere. Portgaletul este din plastic, desi are aspect metalic. Daca firul ajunge pe el, se taie destul de usor. Pickupul este destul de sensibil. La transport se poate deforma destul de usor ansa pickupului si apar frecari pe articulatii care fac sa nu se mai inchida complet. Mecanismul intern necesita intretinere destul de frecventa, mai ales in zona patinei pe care culiseaza racordul de oscilatie (piesa care racordeaza axul tamburului cu pinionul de oscilatie cu stift excentric) Am vazut uzura atat de mare pe aceasta patina, incat a permis excentricului sa iasa afara din canal si sa blocheze mulineta. Interesant este si faptul ca atat Catana, Nexavce cat si Exage au in interior preechipare (canal, ghidaj si gaura pt. surub) pentru instalarea unui suport la torsiune (o placa cu doua gauri si un surub) suplimentar si necesar dar acesta nu este instalat. Am confectionat si instalat aceasta placuta de ghidare si puterea si fiabilitatea mulinetei a crescut mult. Exage nu are rulmentii capsulati comparativ cu nexave, de aceea pot patrunde mai usor impuritati si apa in interior printre bilele rulmentului. Cam atat. Una peste alta, este o mulineta buna cand este noua (si daca are parte de intretinere des, si ulterior). Eu unul as opta insa mai degraba pe Ryobi Ecusima sau Spro Passion. Fiabilitate asemanatoare si bani mai putini. Numai bine. Rew.
Manivela dubla are un neajuns. Bratul manivelei este mai scurt pe fiecare din cele doua ramuri decat la manivelele uni. Rezulta un deficit de putere. Portgaletul este din plastic, desi are aspect metalic. Daca firul ajunge pe el, se taie destul de usor. Pickupul este destul de sensibil. La transport se poate deforma destul de usor ansa pickupului si apar frecari pe articulatii care fac sa nu se mai inchida complet. Mecanismul intern necesita intretinere destul de frecventa, mai ales in zona patinei pe care culiseaza racordul de oscilatie (piesa care racordeaza axul tamburului cu pinionul de oscilatie cu stift excentric) Am vazut uzura atat de mare pe aceasta patina, incat a permis excentricului sa iasa afara din canal si sa blocheze mulineta. Interesant este si faptul ca atat Catana, Nexavce cat si Exage au in interior preechipare (canal, ghidaj si gaura pt. surub) pentru instalarea unui suport la torsiune (o placa cu doua gauri si un surub) suplimentar si necesar dar acesta nu este instalat. Am confectionat si instalat aceasta placuta de ghidare si puterea si fiabilitatea mulinetei a crescut mult. Exage nu are rulmentii capsulati comparativ cu nexave, de aceea pot patrunde mai usor impuritati si apa in interior printre bilele rulmentului. Cam atat. Una peste alta, este o mulineta buna cand este noua (si daca are parte de intretinere des, si ulterior). Eu unul as opta insa mai degraba pe Ryobi Ecusima sau Spro Passion. Fiabilitate asemanatoare si bani mai putini. Numai bine. Rew.
- George1985
- veteran
Spro Passion as alege si eu de aici.
Mulineta ok pt banii ei.
Sau poti sa compari si cu asta si sa vezi ce ti se potriveste.
http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... 54435.html
Mulineta ok pt banii ei.
Sau poti sa compari si cu asta si sa vezi ce ti se potriveste.
http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... 54435.html
3000 SFD nu are manivela dublatdum scrie:pt. steffanell:
Manivela dubla are un neajuns. Bratul manivelei este mai scurt pe fiecare din cele doua ramuri decat la manivelele uni. Rezulta un deficit de putere.

Scuze va rog. Colegul sorinB are dreptate. La comentariul anterior eram cu gandul la exage sfb, ori in discutie era sfd, deci nu se aplica in totalitate observatiile enuntate de mine. Inca o data scuze. Multumesc. Rew.
-
- utilizator nou
Ar fi mai bun Zauber decât Exage?