Recomandare molineta spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator nou
Recomandare molineta spinning
Buna...va rog sa-mi recomandati niste molinete pt spinning (buget 50-100€). Eu am gasit niste modele si astept sugestiile voastrre.
1) Tica dyna spin gh3000
2) Tica stunna gn 3000
3) Daiwa procaster 2500A
4)Okuma helios gold 3000FD
5) Trabucco magnex 3000
6) Trabucco airblade 3000
7)Spro red arc 10300
8)Ryobi zauber 3000L.
Din cate am inteles ultimele 2 sunt in proportie de 95℅ identice dar sunt sceptic in privinta materialului din care sunt facute angrenajele...La shimano exage 3000 am renuntat deoarece am inteles ca au probleme cu saibele de la galet si apar zgomote in interior dupa cateva utilizari...Mentionez ca pestele tinta este stiuca si de obicei ies la pescuit cam de 2 ori pe saptamana:D
Astept parerile voastre dar si recomandari de alte mulinete daca este cazul...stima
1) Tica dyna spin gh3000
2) Tica stunna gn 3000
3) Daiwa procaster 2500A
4)Okuma helios gold 3000FD
5) Trabucco magnex 3000
6) Trabucco airblade 3000
7)Spro red arc 10300
8)Ryobi zauber 3000L.
Din cate am inteles ultimele 2 sunt in proportie de 95℅ identice dar sunt sceptic in privinta materialului din care sunt facute angrenajele...La shimano exage 3000 am renuntat deoarece am inteles ca au probleme cu saibele de la galet si apar zgomote in interior dupa cateva utilizari...Mentionez ca pestele tinta este stiuca si de obicei ies la pescuit cam de 2 ori pe saptamana:D
Astept parerile voastre dar si recomandari de alte mulinete daca este cazul...stima
Re: Recomandare molineta spinning
Dintre cele enumerate de tine as merge pe Redarc. Sau Zauber. Sunt cam acelasi lucru.
in 100 E mai bun ca Zauber/Redarc nu stiu nimic.. poate doar second. La banii astia poti gasi ceva mai bun, insa la mana a doua.
in 100 E mai bun ca Zauber/Redarc nu stiu nimic.. poate doar second. La banii astia poti gasi ceva mai bun, insa la mana a doua.

- George1985
- veteran
Daca folosesti rotative mari sau naluci cu vibratie puternica zauber nu as lua in consideratie.
Bun la jig, dar slabe ca pe partea de naluci reactive, in plus o sa ai de a face cu "peruci".
De preferat o mulineta noua de la baietii care aduc de afara la preturi ok, gen daiwa freams sau un shimano.
Okuma au lucruri bune. Un Rtx 35 e perfect.
Sau Tica spin focus.
Bun la jig, dar slabe ca pe partea de naluci reactive, in plus o sa ai de a face cu "peruci".
De preferat o mulineta noua de la baietii care aduc de afara la preturi ok, gen daiwa freams sau un shimano.
Okuma au lucruri bune. Un Rtx 35 e perfect.
Sau Tica spin focus.
-
- utilizator nou
De obicei folosesc rotative nr 4 si 5 cat si voblere...cu toate ca mai dau la jig... La ce model de shimano te referi?? La stradic?? E listat la 133 € pe un site din germania..din pacate la noi pretul este undeva la 970 lei cu reducere 

- George1985
- veteran
De la shimano as cumpara doar stella, restul nu-mi prezinta interes.
Se mai aduc mulinete noi pe la vanzari pe forum...cateaodata la preturi ok.
In principiu ai nevoie de o mulineta cu raport de 4.7(cel mai bun)-5.0/1.
La stiuca e nevoie de mulineta cu frana foarte buna, aici Daiwa face legea, care sa nu faca "peruci"(fiecare care a pescuit cu rotative pe vant stie ca mai apar daca nu ai echipament bun) aici tot Daiwa, cu anduranta buna aici Okuma la banii astia.
Daca nu ai nevoie de o mulineta mare(un 2000 e suficient), Tica TAURUS este o bijuterie!
Se mai aduc mulinete noi pe la vanzari pe forum...cateaodata la preturi ok.
In principiu ai nevoie de o mulineta cu raport de 4.7(cel mai bun)-5.0/1.
La stiuca e nevoie de mulineta cu frana foarte buna, aici Daiwa face legea, care sa nu faca "peruci"(fiecare care a pescuit cu rotative pe vant stie ca mai apar daca nu ai echipament bun) aici tot Daiwa, cu anduranta buna aici Okuma la banii astia.
Daca nu ai nevoie de o mulineta mare(un 2000 e suficient), Tica TAURUS este o bijuterie!
-
- veteran
Daca poti suplimenta un pic bugetul atunci merita sa cumperi Shimano Technium 3000 SFC. Este o mulineta solida, cu un raport de recuperare de 5:1.
Dintre mulinetele enumerate mai sus, as alege Spro Red Arc. O alta mulineta de la Spro care merita atentie este Spro Zalt Arc
Dintre mulinetele enumerate mai sus, as alege Spro Red Arc. O alta mulineta de la Spro care merita atentie este Spro Zalt Arc
Tot pe Spro Red Arc as merge si eu. Le folosesc de ceva timp si nu am avut probleme.
Eu am exage 3000 sfd am dat cu ea un sezon la stiuca dar si la feeder unde am tras cosulete si methoduri cu ea, plus voblere si Spinnerbait nu se aude nimic, nu caraie, iar galetul are rulment. Am avut grija insa de ea curatat uns galetul, tinuta in husa. Am si o daiwa freams tot de 3000 insa ce nu mi place e ca manivela are un pic de joc in corpul mulinetei, exage nu are desi costa la jumatate fata de daiwa. Spro red arc e misto l am invaryit si eu insa e greu...si freams e greut are corpul din aluminiu. O mulineta misto pare a fi noul stradic dar cel jdm cu 5.0 raport de recuperare, aluminiu, x ship etc. Eu am facut greseala de a mi lua mulinete mediocre si daca le calculez am dat pe ele mai mult decat daca as fi luat una da buna. In fine omu din greseli invata
okuma rtx pare a fi ceva misto insa eu nu ma prea impac cu materialele astea noi, vad ca shimano a revenit la metal 

-
- utilizator nou
Si mie mi-a placut shimano exage am avut ocazia sa o tin in mana era fluida nu ziceai ca are doar 5 rulmenti. Eram pregatit sa o cumpar dar vanzatorul mi-a recomandat gama tica sau Trabucco magnex motivand ca sunt mai robuste, durabile si mai ieftine decat exage (300 lei) A zis ca decat o mulineta Low-end de la o firma consacrata mai bine una din clasa mai superioara de la o firma mai putin cunoscuta... Fapt care m-a zapacit mai rau. Sunt de acord cu tine decat sa cumperi ieftin si prost mai bine investesti in ceva bun care te tine mai multe sezoane..
Eu sunt cel mai incantat de exage eu am dat 269 lei pe ea, raport calitate pret e ok, am testat o un sezon si sunt multumit. Poate am avut eu grija mai bine de ea sau poate am avut noroc de un lot bun. Tica taurus e foarte misto insa cea de 2000 e micuta parerea mea si e greuta. Shimano stradic fk cea din aluminiu pare o mulineta misto, insa daca ti o aduci tu de afara, dar sa gasesti varianta jdm cu raport 5.0. E drept ca shimano si daiwa au mult marketing si asta se traduce in costuri mai mari nu neaparat si in calitate mai buna. Conteaza si cat de mult pescuiesti, pentru partide putine nu se merita mulinete prea scumpe te tin si astea din gama 300 de lei si daca le duci 4-5 sezoane deja isi scot banii.