alegerea echipamentului pentru spinning - incepator

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
wateristu
utilizator nou
utilizator nou

alegerea echipamentului pentru spinning - incepator

Mesaj de wateristu » 24 Oct 2013, 10:44

citisem pe un post de mulinete consumabile? adica cine isi procura una la 2500, 3500ron stie ca e consumabila? sau e doar snobism? pentru ca as da si eu putin in snobism, nu stiu de ce, dar ma incanta mulinetele astea scumpe, chiar daca nu stiu ce reprezinta uleiul magnetic sau alta caracteristica de-a ei, gen concept real four, sistem digigear, infinite anti-reverse. adica e cineva care intelege toate aceste caracteristici? pentru fiecare in parte, poate sa-mi explice cineva la ce te ajuta in teren, o anume caracteristica?
de ex la aceasta mulineta
http://www.pescar-expert.ro/cumpara/mul ... -1-6012050 poate cineva sa ma lamureasca ce diferenta majora e fata de aceasta
http://www.pescar-expert.ro/cumpara/mul ... fa-5192039
pentru ca e o diferenta mare de pret, si ma gandesc ca nu e degeaba.
ce trebuie sa iau in vedere cand aleg o mulineta? ce reprezinta acel 3000s fa? sau 1110 fd? 3000 sfc .. etc etc

si acum vorbind de bete, care ar fi unu mai potrivit? luand in calcul ca doresc sa dau la stiuca si salau, si poate sa pice ceva de 5-6kg. aici aceeasi problema ca la mulinete. am vazut bete la 80 de ron si la 1100ron. bine, cele la 80 de ron nu le-am vazut, nici nu vreau sa le vad, sunt sigur ca sunt stifturi, doar ca mi-au iesit in calea ochilor cand incercam sa ma documentez pe forum. ce am pipait a fost un shimano la 330 ron si o daiwa la 1100ron?? e diferenta mare intre aceste doua bete. acum nici nu prea imi vine sa dau atatia bani pe o daiwa, tinand cont ca sunt incepator, dar din cauza ei, daca imi iau un shimano la 330ron, o sa am impresia ca mi-am luat un stift.

RAFYYY91
veteran
veteran

Re: alegerea echipamentului pentru spinning - incepator

Mesaj de RAFYYY91 » 24 Oct 2013, 11:39

e si foarte multa strategie de marketing in general la lansetele/mulinetele scumpe, toti vin cu te miri ce supertehnologii, materiale revolutionare facute din gainat de extraterestrii, design-uri diferite etc etc ca sa fie ei mai inovativi, mai "sefi" in domeniu :lol: eu sunt de parere ca mai mult conteaza persoana ce foloseste echipamentul respectiv decat echipamentul in sine, eu personal mai mult de 400-500 de lei n-as da pe mulineta+lanseta :elkgrin: acum pescuiesc cu o lanseta de 90 de lei si mulineta de 125lei si ma descurc foarte bine asa, pe viitor s-ar putea sa mai imi iau o lanseta doua poate putin mai scumpe si cam atat :twisted: cu banii pe o mulineta/lanseta foarte scumpe poti lua 2-3 mai ieftine cu care sa pescuiesti la rapitori diferiti si sa iesi mult mai castigat asa, doar ca n-o sa aiba cu 10-15g mai putin, n-o sa aiba maneru din pluta de pe corabia lui jack piratul sau inele cu insertii extrase din meteoriti :lol1: ma rog poate am fost si eu putin subiectiv avand in vedere ca n-am capitalul necesar sa ma dau la scule foarte scumpe dar totusi, cred ca e utila o moderatie si sa nu ne aruncam din prima la ce sclipeste mai tare :D

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 24 Oct 2013, 13:04

Peste si liniste sa fie, restul conteaza mai putin. :)

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 24 Oct 2013, 18:17

...si daca esti incepator de ce nu o iei cu inceputul?step by step....sa nu fii nici prea.. prea nici foarte.. foarte ,depaseste limita de 200 per lanseta si cam pe acolo si la mulineta si dupa ce aduni experienta si ai ce povesti (si poate ca o sa-ti dai seama pe parcurs ce lipseste echipamentului tau),o sa treci si la ceva mai scump daca vrei.
salaul si stiuca nu se gasesc decat pe reactive in privinta lansetei
mai incearca si sculele amicilor ca sa faci diferenta,poate te ajuta in calcule

Scrie răspuns