Baieti, in sfarsit, am nevoie de ceva pareri! :D

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

terrybill
veteran
veteran

Baieti, in sfarsit, am nevoie de ceva pareri! :D

Mesaj de terrybill » 11 Sep 2013, 11:06

:D Baieti, in sfarsit, am nevoie de ceva pareri!

Exista situatii pe ape naturale (nepopulate) in care PASTRAVII, regii apelor de la noi atat prin frumusete, cat si prin viclenie, NU TRAG LA NIMIC! Sar din apa, ii vezi, dracu stie daca muscaresc sau doar fac "bai de aer", cert e ca... nu trag, sau daca o fac, o fac in scarba si scapa dupa 2-3 scuturari din cap.
Pentru astfel de situatii, exista o momeala artificiala, in afara de musca artificiala, care sa ii faca sa muste mai hotarat? Pareri si sfaturi, dragi colegi?

Intrebarea este adresata exclusiv celor ce pescuiesc constant aceasta specie (min 5 iesiri pe sezon). Ceilalti va rog nu divagati sau bateti campii, no offence. :D

Multumesc anticipat, si... va mai dau si eu "din casa". O puteti face si aici, si prin MP. Cum va lasa sufletul :lol: .
Traieste-ti visele, nu-ti visa trairile! ;)

Radu G H
senior
senior

Re: Baieti, in sfarsit, am nevoie de ceva pareri! :D

Mesaj de Radu G H » 11 Sep 2013, 14:18

Tu dupa ce mananci un platou mare cu aperitive, o ciorba de burta ,asa, serioasa,dupa care mai bagi si un gratar in sange si vreo doua savarine plus vreo patru beri, mai vrei niste muste? No io cred ca asa-i si cu pastravu' ala al tau.
No acuma mai da si tu "ceva din casa".

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 11 Sep 2013, 14:25

cel putin teoretic, daca sare in mod frecvent si constant, fara atacuri in puiet la mal o face dupa muste ......

Intreabare e pusa usor superficial , raspunsul tot pe apa sta : doar sare sau si muscareste in pelicula ? Ce naluci ai incercat? Era ecloziune de ganganii ?
Ce apa e ? :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 11 Sep 2013, 14:31

Radu G H,

Nu prea se probeaza, ca pe hotomani nu i-am gasit niciodata PLINI! Mai mult, sa aiba TOTI hrana ca la BALAMUC, de sa nu vad eu UN atac mai k lumea? Niciodata n-am gasit baboi sau insecte mari in burta lor (vezi "ciorba de burta" si "gratare, savarine " si alte alea :D ), ci o PASTA NEAGRA, din care n-am putut distinge niciodata nimic (am presupus sau identificat ulterior ce ar fi putut fi). Aaa, mint, o data unul a regurgitat o rama.

iata un "dat din casa" - cei mai mari i-am prins la vobler. :D

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 11 Sep 2013, 14:36

De sarit, sarea de-a-m -P*LEA!
Nu parea sa muscareasca! Erau sarituri violente in sus, ca delfinii :D
Nu era ecloziune, in masa apei existau niste muste mici si negre, de max 5mm lungime. Insa trebuia sa manance SUTE DE MII ca sa se sature...
In principiu nu prea dau la musca, ci la spinning, insa... probabil ca am sa probez si mustele, in special ude si nimfe!

p.s. E O APA MAAAARE! :lol1: :twisted: de fapt, UN RAU MAAAARE! Na! :P :P

lucian_t73
junior
junior

Mesaj de lucian_t73 » 11 Sep 2013, 15:30

Salut.
Mie mi s-a intamplat sa dau o ora pe un loc unde stiam clar ca sunt pastravi mari, cu rotative mici (panther), fara nici macar un atac, urmarire, etc.. Apoi am pus un bullhead sdr si la primul lanseu am prins animalul. Dupa parerea mea, voblerele relativ mari, sau agresive in evolutie, dau rezultate cand nici nu te astepti, mai ales daca au culoare de pastrav, pentru ca pastravul mare este teritorial (e si logic sa fie asa, pt. ca intr-un rau de munte, fie el si unul mare, un pastrav de peste 40 cm nu are multe locuri suficient de adanci si largi in care sa se poata adaposti de braconieri sau alti dusmani+/- naturali). Apoi, am mai observat ca daca la primele lanseuri ataca si rateaza, si te vede in timp ce vine spre tine, e aproape imposibil sa-l determini sa atace din nou, singura solutie care a functionat (la mine) fiind schimbarea nalucii cu una mai mare si mai agresiva. Cred ca putinii pastravi mari din rauri au ajuns la dimensiuni respectabile numai datorita reticentei lor in a se hrani atunci cand simt ceva in neregula. In concluzie, voblere mari, cu pattern de fario, camuflare cat mai buna si insistat pe locurile unde stii ca sunt pastravi mari.

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 11 Sep 2013, 16:01

lucian_t73,

Banuiesc ca Bullhead SDR de 4,5cm... ca mai mare e cam mult! Am doua, am sa le incerc! Eu am luat cu bataie mai fina (lame de 4cm hand-made), insa ... cand n-a vrut, N-A VRUT! Nu m-am gandit sa-i bag ceva ce sa-l "tulbure" rau, dar, la final de show, cred ca am s-o fac! Numai asa, de-al naibii! :D

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 12 Sep 2013, 07:59

Daca apa are ceva curent incearca countdownurile de la rapala de 3 cm BSM/MN/MD...eu cu astea am prins cand nimic nu a dat rezultate!

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 12 Sep 2013, 09:09

Mersi, draqle!
Mda, asaa ceva inca n-am in trusa... deci trebuie sa ma pregatesc de achizitii! Mersi, draqle!

lucian_t73
junior
junior

Mesaj de lucian_t73 » 12 Sep 2013, 12:25

terrybill scrie:lucian_t73,

Banuiesc ca Bullhead SDR de 4,5cm... ca mai mare e cam mult! Am doua, am sa le incerc! Eu am luat cu bataie mai fina (lame de 4cm hand-made), insa ... cand n-a vrut, N-A VRUT! Nu m-am gandit sa-i bag ceva ce sa-l "tulbure" rau, dar, la final de show, cred ca am s-o fac! Numai asa, de-al naibii! :D
Numai asa, de-al naibii, poti incerca si un salmo minnow de 10, culoare TR.. sau un sting de 9, aceeasi culoare.. sau altele, ideea de baza e ca daca nu ataca de foame, e foarte probabil sa atace din instinct teritorial. Faza nashpa, la voblere de astea mari, e ca ai multe atacuri ratate. Dar mai bine un atac cu 50-50 sanse, decat niciunul..

Scrie răspuns