Naluci pentru bibani!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
lupishor
utilizator constant
utilizator constant

Naluci pentru bibani!

Mesaj de lupishor » 17 Aug 2013, 21:35

Salutare!
Azi am fost pe un lac din zona unde colcaia apa de bibani. Am dat cu rotative de tot felul dar nu am reusit sa iau nimic. Langa mine era un preten care dadea la fly si lua intruna. Ce naluci sau lingurite recomandati la prinderea bibanilor? Multumesc!
Mentionez ca pe fund este vegetatie multa si de aceea ele trebuie actionate aproape de suprafata apei.

stefanflorin
veteran
veteran

Re: Naluci pentru bibani!

Mesaj de stefanflorin » 18 Aug 2013, 08:59

pai ti-a aratat prietenul cum se prind bibocii, de ce mai intrebi?
Urasc atarnatorii!

lupishor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lupishor » 18 Aug 2013, 17:00

Cred ca nu am fost inteles. El dadea la fly iar eu le spinning, deci nu era la fel. El la ganganii eu la rotative.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 18 Aug 2013, 17:19

Diferenta e mare : tu , cu lanseta de spining nu ai sa reusesti niciodata sa lansezi "ganganii " cum arunca amicul tau cu fly-ul fara un ajutor pe fir ( de ex. bila buldo ). Exista multe plastice dedicate bibanului dar daca trebuie sa evolueze la suprafata
sant necesare jiguri de greutate f. mica ( 0,5 - 1,0 gr ) si apare iar o problema cu lansarea lor. Sant lansete cu care se pot lansa asemenea greutati ( de regula cele cu blector pe varf , ca lanseta de fider ) dar trebuie si un fir f. subtire ( mono) si o mulineta cu tambur mare si putin adanc ( ca cele de match ) . Cred ca varianta optima ar fi sa incerci cu ceva voblere de
3 - 4 cm. , floating , dar si pentru astea iti trebuie o lanseta corespunzatoare - asta gasesti mai repede.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 19 Aug 2013, 10:44

florin1948 scrie:Diferenta e mare : tu , cu lanseta de spining nu ai sa reusesti niciodata sa lansezi "ganganii " cum arunca amicul tau cu fly-ul fara un ajutor pe fir ( de ex. bila buldo ). Exista multe plastice dedicate bibanului dar daca trebuie sa evolueze la suprafata
sant necesare jiguri de greutate f. mica ( 0,5 - 1,0 gr ) si apare iar o problema cu lansarea lor. Sant lansete cu care se pot lansa asemenea greutati ( de regula cele cu blector pe varf , ca lanseta de fider ) dar trebuie si un fir f. subtire ( mono) si o mulineta cu tambur mare si putin adanc ( ca cele de match ) . Cred ca varianta optima ar fi sa incerci cu ceva voblere de
3 - 4 cm. , floating , dar si pentru astea iti trebuie o lanseta corespunzatoare - asta gasesti mai repede.
O lanseta accesibila si cu varf gen feeder este Daiwa Megaforce. :wink:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Aug 2013, 11:24

dintre muste, in afara de uscate, cam toate se pot substitui si cu metode de spinning. exista boblere in tot felul de forme si evolutii , streamere pe dropshot , buldo ( bleah ,:D ) etc :)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

nehal
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de nehal » 29 Aug 2013, 07:15

Salutare! Sunt interesat de cumpararea unui motor termic second. Am inteles ca in Timisoara ar fi un tip care aduce second ceva motoare dar nu mai e de gasit. Cei din Timisoara stiti cumva despre el ceva, cum pot da de el sau o sursa de motoare termice second? Multumesc!
pass4sure http://pass4sure.ca
leather4sure-studded leather jacket leather4sure-studded leather jacket
leather4sure-motorcycle saddlebags leather4sure-motorcycle saddlebags
leather4sure-leather biker jacket leather4sure-leather biker jacket

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 29 Aug 2013, 19:09

nehal scrie:Salutare! Sunt interesat de cumpararea unui motor termic second. Am inteles ca in Timisoara ar fi un tip care aduce second ceva motoare dar nu mai e de gasit. Cei din Timisoara stiti cumva despre el ceva, cum pot da de el sau o sursa de motoare termice second? Multumesc!
posteaza aici daca vrei sa ai sanse sa gasesti ce cauti.

StefanG
senior
senior

Mesaj de StefanG » 25 Sep 2013, 13:34

lupishor scrie:Salutare!
Azi am fost pe un lac din zona unde colcaia apa de bibani. Am dat cu rotative de tot felul dar nu am reusit sa iau nimic. Langa mine era un preten care dadea la fly si lua intruna. Ce naluci sau lingurite recomandati la prinderea bibanilor? Multumesc!
Mentionez ca pe fund este vegetatie multa si de aceea ele trebuie actionate aproape de suprafata apei.

Incearca niste voblete floating. S-ar putea sa ai aceeasi satisfactie ca si prietenul cu fly-ul.
Everyone should believe in something; I believe I’ll go fishing

Scrie răspuns