Recomandare lanseta stiuca - serie sau custom?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

SunChaser
utilizator nou
utilizator nou

Recomandare lanseta stiuca - serie sau custom?

Mesaj de SunChaser » 24 Aug 2013, 21:01

Dragi colegi, va solicit ajutorul in vederea achizitionarii unei lansete pentru pescuit exclusiv de stiuca care sa corespunda urmatoarelor criterii:

- lungime maxim 2.10m, dintr-o bucata, actiune medium-heavy, pescuit doar din barca, fir textil, in principal reactive (linguri, voblere) dar eventual sa se se descurce rezonabil si cu shaduri pe jiguri de 4-8g
-pescuiesc cu ea pe lac cu destul de mult bradis si cu un potential de exemplare de talie mica-medie + 2-3 iesiri/an in Delta
-buget aprox 700 RON

In plaja asta de buget catre ce modele considerati ca ma pot orienta? Un ST Croix AVID AVS70MHF cu actiune Fast ma poate satisface sau ma dezavantajeaza foarte mult pe reactive avand in vedere ca are actiune FAST. Imi place mult batul si se potriveste la bani, dar nu stiu daca este cea mai corecta alegere.
La cele din fibra de sticla, am pipait cateva si mi se par foarte naturale pentru reactive, dar in bugetul asta pot merge doar pe Lamiglas gamele: Competitor, G1000, G200. La fibra de sticla sunt avantajat pe reactive dar presupun ca la jig o sa fie dezastru.

Apare in discutie si varianta custom (nu prea prefer), bineinteles cu o depasire de buget, un blank Seeker 655 sau un MHX CB845 ma gandeam.

Voi ce ma sfatuiti?

nasolu
veteran
veteran

Re: Recomandare lanseta stiuca - serie sau custom?

Mesaj de nasolu » 24 Aug 2013, 21:29

La stiuca,un bat rigid pe varf in combinatie cu textil o sa fie un dezastru,eu zic sa-ti faci un custom pe blank Lamiglas!

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 24 Aug 2013, 22:01

Am avut lamiglas skeet reese din fibra si nu am fost prea incantat, prea moale, parerea mea!
Acum mi-am facut Phenix X10 si recomand
Cred ca e una din cele mai tari lansete la ora actuala pt stiuca
pescar particular

SunChaser
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de SunChaser » 25 Aug 2013, 12:30

Va multumesc pentru raspunsuri!

Inteleg de la voi ca lansetele de serie nu prea intra in discutie si problema se transeaza intr-un custom vs. custom.
Intr-adevar, Skeet Reese-ul este multilaudat peste tot, o sa incerc sa-l gasesc undeva ca sa vad cum se simte la mana.
Phenixul are review-uri foarte ok si figureaza cu actiune moderata, ceea ce il face ideal pentru stiuca. Pot sa te intreb cat te-a costat pe tine varianta custom? Nu de alta, dar l-am gasit din "fabrica" cu 910 RON. Este un pret bun?

Alte opinii?

PS: Viorel, se pare ca suntem vecini de comuna. Poate intreprindem o actiune impreuna pe Snagov in cautarea marlitelor pierdute. Plus de asta, mi-ar prinde bine si cateva sfaturi avizate de la cei cu experienta. :bere:

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 25 Aug 2013, 12:56

Mie lamiglas imi place f mult..

e mai moale dar lucreaza f bine.. si la stiuci mari ,nu am avut probleme cu el inca..
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 25 Aug 2013, 15:08

Eu zic sa te feresti de fibra de sticla ai neoie de senzitivitate de multe ori chiar si cand pescuiesti cu reactive.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 25 Aug 2013, 17:26

http://kalastus.hongkong.fi/fi/vavat/av ... a/p/57011/

io am versiunea de baitcast la 2,44 m 15-14 g si sint f multumit cu ea

cind te gindesti ca la alea de costom un miner intreg de pluta costa cit asta toata... :D

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 25 Aug 2013, 17:48

RYOBI scrie:Eu zic sa te feresti de fibra de sticla ai neoie de senzitivitate de multe ori chiar si cand pescuiesti cu reactive.
boss..c-o rotativa mepps aglia long, la avat, in curent,folosind un textil (mi-a fost lene sa bag tamburul de mono)si cu-n bat fast cu toate ca este IM, am avut senzatia ca se dau avatii cu capul de un perete de beton cand atacau.
retine:...avatii. pana n-am pus tamburul cu mono am avut numai rateuri.
schimbam si lanseta dar era departe atunci.
pentru reactive eu sunt convins ca trebuie o lanseta ( si nu numai) mai "ingaduitoare" iindiferent la ce specie pescuiesti:wink:

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 25 Aug 2013, 18:14

rine scrie:
RYOBI scrie:Eu zic sa te feresti de fibra de sticla ai neoie de senzitivitate de multe ori chiar si cand pescuiesti cu reactive.
boss..c-o rotativa mepps aglia long, la avat, in curent,folosind un textil (mi-a fost lene sa bag tamburul de mono)si cu-n bat fast cu toate ca este IM, am avut senzatia ca se dau avatii cu capul de un perete de beton cand atacau.
retine:...avatii. pana n-am pus tamburul cu mono am avut numai rateuri.
schimbam si lanseta dar era departe atunci.
pentru reactive eu sunt convins ca trebuie o lanseta ( si nu numai) mai "ingaduitoare" iindiferent la ce specie pescuiesti:wink:

M-ai inteles gresit nu am zis sa pescuiasca cu lansete fast pe reactive, exista si lansete de grafit moderate,am vrut si eu sa iau o fibra de sticla dar dupa ce am analizat mai bine am zis pas.
In primul rand e grea in al doilea rand cand pescuiesc cu un deep crank pe fundul apei vreau sa simt fundul cat mai bine iar cand dau de o creanga sa simt ca-i creanga nu tata somnilor.
Apoi sunt situatii cand stiuca e extrem de mofturoasa si da un mic cioc la vobler,daca nu i-o dai pa alta data.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 25 Aug 2013, 18:24

bradypus scrie:http://kalastus.hongkong.fi/fi/vavat/av ... a/p/57011/

io am versiunea de baitcast la 2,44 m 15-14 g si sint f multumit cu ea

cind te gindesti ca la alea de costom un miner intreg de pluta costa cit asta toata... :D
15-40 g !

Scrie răspuns