Podina tego cu profile de aluminiu..
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Re: Podina tego cu profile de aluminiu..
Da ,dar placajul marin costa 150euro plus tva,coala de 2500x1250,daca bine tin minte oferta celor de la Holver...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
problema la alte placaje este ca daca se duce stratul protectie se umfla destul de repede si se slabeste in zona respectiva. am patit-o eu cu un placaj de la Holver, iar cand am facut reclamatie sustineau ca e vina mea ca nu am protejat suficient de bine cu lac zonele unde l-am prelucrat.
inutil sa spun ca barca a trebuit refacuta pe banii mei si doar materialele inlocuite m-au costat vreo 500 euro, fara a mai pune la socoteala timpul pierdut
inutil sa spun ca barca a trebuit refacuta pe banii mei si doar materialele inlocuite m-au costat vreo 500 euro, fara a mai pune la socoteala timpul pierdut
- semlecangheorghe
- veteran
Eu stiu acest lucru,dar placajul asta relativ ieftin,are pe el o pelicula fenolica,pelicula rezistenta la apa..iar daca mai dai suplimentar cu un strat de lac si pe taieturi cu inca vreo doua staruri ar trebui sa tina..
.
.
...se confirmasemlecangheorghe scrie:... placajul asta relativ ieftin,are pe el o pelicula fenolica,pelicula rezistenta la apa..iar daca mai dai suplimentar cu un strat de lac si pe taieturi cu inca vreo doua staruri ar trebui sa tina..
...asa cum am spus , amicul meu are podina din tego de mai bine de 2 sezoane si rezista
...din pacate a neglijat lacuirea canturilor si acolo au inceput sa apara mici umflaturi , dar inca nu este tarziu sa remedieze printr-o usoara slefuire a canturilor si aplicarea a 2-3 straturi de lac.
...producatorul tego , la detalii despre produs spune :" rezistenta la uzura: 30 - 40 cicluri de cofrare;"
...cred ca puteti realiza la ce "eforturi fizice" este supus placajul in momentul turnarii betonului , asta incluzand cofrarea si decofrarea ...in barca niciodata nu va suferii astfel de "atacuri"
...la ce pret are si ce calitati intruneste , pentru a confectiona o podina rigida , eu zic ca tego e OK
- semlecangheorghe
- veteran
..Da ,dar cu un minim efort de intretinere,adica nu o lasi sa zaca uda,si o mina de lac pe sezon ,o pot tine in viata destul de mult..
.
.
Salutare domnilor. Sunt interesat sa-mi fac si eu o podina din tego pentru o gonflabila seahawk 4 si am cautat prin magazinele de specialitate dar nu am gasit decat placi groase de 8mm si de 24mm. Cea de 24 mm e prea groasa si grea. Daca o pun pe cea de 8 si fac sub ea un schelet de tevi de henco.. credeti ca tine ? Vreau sa o impart in 3 sau 4 bucati (inca nu m-am hotarat) si sa o imbin cu niste balamale si sa o strang in forma de acordeon. Toate astea pentru ca sunt destul de limitat cu spatiul de transport. Deci, intrebarea mea e daca are cineva podina home-made groasa de 8 mm ?
@ Adelin : Multumesc pentru MP, ti-as fi raspuns tot asa dar nu am inca aceasta facilitate, probabil nu am destule posturi 
Deci dle Semlecan Gheorghe daca sunteti amabil sa-mi dati cateva instructiuni, va rog.. ?

Deci dle Semlecan Gheorghe daca sunteti amabil sa-mi dati cateva instructiuni, va rog.. ?
- semlecangheorghe
- veteran
Domnule,materialul din care am facut eu podina,este gros de 18-20mm.Alte optiuni-placaj marin.Este scump.Furnizorii,nu prea te baga in seama pentru o singura coala..
Asupra variantei henco+placaj de 8mm,nu pot sa ma pronunt,nu am facut asa ceva..
Asupra variantei henco+placaj de 8mm,nu pot sa ma pronunt,nu am facut asa ceva..
.
.
Merci de info. Am vrut sa intreb ca sa fiu sigur, cel de 24 e foarte gros si greu.. dar cred ca am sa aleg varianta asta, decat sa cedeze cel de 8. Si in afara de podina de tego nu mai este nevoie de nimic.. nu ?semlecangheorghe scrie:Domnule,materialul din care am facut eu podina,este gros de 18-20mm.Alte optiuni-placaj marin.Este scump.Furnizorii,nu prea te baga in seama pentru o singura coala..
eu pe barca mea ( Seahawk II ) am podina din tego de 10 mm si e suficient de rigida sa pot dansa in barca( am 110 kg ) . podina e doar pe jumatate din barca si e dintr-o singura bucata ( 125/70 cm ) . imi place sa dorm in barca iar la coaste sa fie moaleTDR scrie:Salutare domnilor. Sunt interesat sa-mi fac si eu o podina din tego pentru o gonflabila seahawk 4 si am cautat prin magazinele de specialitate dar nu am gasit decat placi groase de 8mm si de 24mm. Cea de 24 mm e prea groasa si grea. Daca o pun pe cea de 8 si fac sub ea un schelet de tevi de henco.. credeti ca tine ? Vreau sa o impart in 3 sau 4 bucati (inca nu m-am hotarat) si sa o imbin cu niste balamale si sa o strang in forma de acordeon. Toate astea pentru ca sunt destul de limitat cu spatiul de transport. Deci, intrebarea mea e daca are cineva podina home-made groasa de 8 mm ?

PS decit schelet de henco mai bine pune sub podea 2 scinduri si unfla fundul barcii .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !