Comparatie diametre fire
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
Re: Comparatie diametre fire
Atat la diametre cat si la rezistenta se minte si se va minti, este greu sa vinzi in Europa (mai ales in Romania) un fir de 0,20mm cu rezistenta rela sub 3kg...
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
- stefanflorin
- veteran
pai la 0.20 trebuie sa tina minim 7kg ahahahaha
PS: si alea cu nod d-ala batranesc facut...
PS: si alea cu nod d-ala batranesc facut...

Urasc atarnatorii!
pai ... rezistenta sa spunem ca e discutabila .... dar diametru la mono? cum dracu sa scrii ca are 0.25mm pe rola cand el are 0.28mm ... sau ceva de genul ? 
la faze de genul asta, teoretic ai putea sesiza chiar OPC-ul ...

la faze de genul asta, teoretic ai putea sesiza chiar OPC-ul ...
- stefanflorin
- veteran
Si daca sesizezi OPC cine crezi ca o incaseaza?
Cel mai probabil magazinul (desi e greu de demonstrat ceva), insa nu e vina comerciantului, e vina producatorului. Crezi ca se duce ala in China sa-i dea amenda producatorului? Cine naiba sta sa masoare diametrul firului intr-un magazin sa fim seriosi...si daca clientul cere, clientul primeste. Oi fi nebun eu ca negustor sa scriu pe site sau pe cutia rolei ceva de genul
"bai fraiere nu cumpara ca nu e ce scrie". NU tata!! baubaurile alea nu sunt scrise pe role aiurea, sunt scrise pt. ca asa vor clientii (si aici ma refer la marea majoritate formata din necunoscatori), sunt exact ca o femeie care desi stie ca e urata cu spume, se bucura cand cineva o minte si ii spune ca e superba
. In ziua de azi cu cat firul tau e mai subtire si "tine" mai mult, cu atat ai sanse mai mari sa vinzi produsul, practic in pescuit (si nunumai) eticheta este cheia succesului in vanzari.
Cel mai probabil magazinul (desi e greu de demonstrat ceva), insa nu e vina comerciantului, e vina producatorului. Crezi ca se duce ala in China sa-i dea amenda producatorului? Cine naiba sta sa masoare diametrul firului intr-un magazin sa fim seriosi...si daca clientul cere, clientul primeste. Oi fi nebun eu ca negustor sa scriu pe site sau pe cutia rolei ceva de genul
"bai fraiere nu cumpara ca nu e ce scrie". NU tata!! baubaurile alea nu sunt scrise pe role aiurea, sunt scrise pt. ca asa vor clientii (si aici ma refer la marea majoritate formata din necunoscatori), sunt exact ca o femeie care desi stie ca e urata cu spume, se bucura cand cineva o minte si ii spune ca e superba

Urasc atarnatorii!
Stefane ... nu e normal
a devenit hilar ... eu, daca as fi vanzator, m-ar pufni rasul cand as incerca sa-l imbarlig un pescar cu povestile astea ...
cum dracu sa scrii pe un mono de 0.25 ca tine 11kg ... daca nu pescuiesti cu avioane gen Stella sau Branzino un fir cu rezistenta reala de 11kg(la nod) folosit la capacitatea maxima iti face praf mulineta foarte repede
http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 21611.html
la salau, efectiv n-ai nevoie mai mult de 5kg(si 5kg mi se pare cam mult ... ) ... la stiuca sa zicem ca ai nevoie de un 10kg real(pt giugelele alea de 20cm ca sa nu pocneasca in lanseu) si tot de un 5kg pt naluci mai umane ... la somn, intr-adevar ai avea nevoie de ceva parama, dar un 25kg real cred ca este suficient ...
cum dracu poti sa sustii ca un fir textil tine 44.9kg si nu e sarit bine de 0.5mm? 0.28 si tine 44.9kg
... pe ala de 1mm ar trebui sa-l folosesti pe post de sfoara la ancora ...
http://www.totalfishing.ro/fir-textil-b ... -7259.html
OPC-ul amendeaza producatorul(importatorul produsului), nu magazinul ... ai fi surprins, dar chiar se rezolva anumite chestii cu OPC-ul, iar orice magazin cam stie de frica OPC-ului ...

cum dracu sa scrii pe un mono de 0.25 ca tine 11kg ... daca nu pescuiesti cu avioane gen Stella sau Branzino un fir cu rezistenta reala de 11kg(la nod) folosit la capacitatea maxima iti face praf mulineta foarte repede

http://www.totalfishing.ro/fir-monofila ... 21611.html
la salau, efectiv n-ai nevoie mai mult de 5kg(si 5kg mi se pare cam mult ... ) ... la stiuca sa zicem ca ai nevoie de un 10kg real(pt giugelele alea de 20cm ca sa nu pocneasca in lanseu) si tot de un 5kg pt naluci mai umane ... la somn, intr-adevar ai avea nevoie de ceva parama, dar un 25kg real cred ca este suficient ...
cum dracu poti sa sustii ca un fir textil tine 44.9kg si nu e sarit bine de 0.5mm? 0.28 si tine 44.9kg

http://www.totalfishing.ro/fir-textil-b ... -7259.html
OPC-ul amendeaza producatorul(importatorul produsului), nu magazinul ... ai fi surprins, dar chiar se rezolva anumite chestii cu OPC-ul, iar orice magazin cam stie de frica OPC-ului ...
la un moment dat m-am apucat sa fac si eu niste teste de rezistenta la tractiune ... evident ... un fel de joaca
cu un jig agatam o sticla (d-aia cu maner) in care turnam apa, cate 100g odata.
am incercat vreo 4 fire: Trabucco Spin Pike 0.2mm, Trabucco Trouter 0.18mm, Jaxon Crocodile Premium 0.14mm si Maver Lenza Madre 0.16mm.
La fiecare fir am testat vreo cateva noduri: Palomar, San Diego Jam, Clich imbunatatit, Jansik, Orvis si Rapala.
Pentru fiecare nod, la fiecare fir am facut cel putin trei teste.
Pentru anumite fire unele noduri nu tineau; de ex. Clich-ul aluneca - nu mai stiu la care fir.
Nu mai tin minte exact rezultatele - le-am notat undeva si nu mai gasesc carnetul ala.
Cert este ca majoritatea rupturilor se produceau in nod.
Rezultatele aproximative (din memorie) au fost cam asa:
- cel mai bun nod: Palomar (rezista cu aprox. 100...300g mai mult ca altele); alte noduri bune: Orvis si Rapala (Orvis-ul parca putin mai rezistent decat Rapala si San Diego); dezamagiri mari: Clich si Jansik;
- revenind la topic: rezistenta firelor era cam juma' din cea declarata pe role. Astfel (din memorie):
-----Trabucco Spin Pike cu Palomar ducea pana la 2.5kg (5.45kg declarate) - nu mai stiu daca a fost si un rezultat de 2.6kg;
-----Trabucco Trouter cu Palomar - parca 2.2 sau 2.3kg (4.65kg declarate);
-----Jaxon Crocodile cu Palomar - parca 1.2 sau 1.3kg (4kg declarate);
-----Maver Lenza Madre cu Palomar - parca 1.1 sau 1.2kg (3.6kg declarate).
Toata joaca asta am inceput-o din curiozitate: mi se parea ca Jaxon isi laudau mult prea mult firele: 4kg pentru un 0.14mm?
.
e drept ca intr-un astfel de test sunt multi factori care influenteaza rezultatele dar singurul lucru care cred ca ar trebui retinut e faptul ca cam toate firele sunt excesiv laudate dpdv al rezistentei la tractiune.

am incercat vreo 4 fire: Trabucco Spin Pike 0.2mm, Trabucco Trouter 0.18mm, Jaxon Crocodile Premium 0.14mm si Maver Lenza Madre 0.16mm.
La fiecare fir am testat vreo cateva noduri: Palomar, San Diego Jam, Clich imbunatatit, Jansik, Orvis si Rapala.
Pentru anumite fire unele noduri nu tineau; de ex. Clich-ul aluneca - nu mai stiu la care fir.
Nu mai tin minte exact rezultatele - le-am notat undeva si nu mai gasesc carnetul ala.

- cel mai bun nod: Palomar (rezista cu aprox. 100...300g mai mult ca altele); alte noduri bune: Orvis si Rapala (Orvis-ul parca putin mai rezistent decat Rapala si San Diego); dezamagiri mari: Clich si Jansik;
- revenind la topic: rezistenta firelor era cam juma' din cea declarata pe role. Astfel (din memorie):
-----Trabucco Spin Pike cu Palomar ducea pana la 2.5kg (5.45kg declarate) - nu mai stiu daca a fost si un rezultat de 2.6kg;
Toata joaca asta am inceput-o din curiozitate: mi se parea ca Jaxon isi laudau mult prea mult firele: 4kg pentru un 0.14mm?

e drept ca intr-un astfel de test sunt multi factori care influenteaza rezultatele dar singurul lucru care cred ca ar trebui retinut e faptul ca cam toate firele sunt excesiv laudate dpdv al rezistentei la tractiune.

am facut parca si cateva teste cu Sufix Siege 0.16mm 2.1kg si ... parca tot ca si Jaxon-ul si Maver-ul era ~1.2kg.tgabi scrie:la un moment dat m-am apucat sa fac si eu niste teste de rezistenta la tractiune ... evident ... un fel de joaca![]()
Nu mai tin minte exact rezultatele - le-am notat undeva si nu mai gasesc carnetul ala.Cert este ca majoritatea rupturilor se produceau in nod.
Toata joaca asta am inceput-o din curiozitate: mi se parea ca Jaxon isi laudau mult prea mult firele: 4kg pentru un 0.14mm?.
In weekend am profitat de vreme si am iesit la stiucarit. evident ca n-am prins nimic

- Zoran Wiener
- utilizator constant
Cum ai facut testele?tgabi scrie:...
am facut parca si cateva teste cu Sufix Siege 0.16mm 2.1kg si ... parca tot ca si Jaxon-ul si Maver-ul era ~1.2kg.
...

Testele de tractiune la producatori, cele trecute pe etikete, se fac pe masina ajustata dupa normele DIN. Firul de lungime "n" se prinde intre cleme rotunde cu un diametru dat de norma (fara colturi!), ce prind firele cu o forta standard data tot de norma DIN. Se tracteaza lent cu o viteza constanta (fara acceleratie) si dupa "x" incercari de rupere se face media de tractiune liniara a firului. La acele teste nu exista noduri. Anual vin controlori de la DIN ISO.... si verifica eficienta masinii.
La toate textilele ce le-am "testat" pina acuma, tin la nod aprox 50% din ce scrie pe eticheta tractiune liniara. Dar asta doar in cazul cind se testeaza tractiunea tragand lent si constant. In momentul cind tragi mai brusc de ele, se rup imediat si la 1 kil-fortza. Asta-i ca si cind ai un salau de 2 kile in bat, pui mana pe tambur sa ajustezi frana, si in momentul acela se rupe firul...

Pozele facute pe acel site rusesc sunt, cel putin pt mine ...irelevante.
Daca as vrea sa fac o comparatie intre ele, atunci ar trebui puse mai multe fire de diametru aproximativ egal unul linga altul, iar la ambele capete, la toate firele, atarnata aceasi greutate: de ex. 7 fire de diametru 0,10+/-0,02 mm de la diferiti producatori sub microscop, la fiecare fir la fiecare capat cite o greutate de 200 grame, 1 poza, si apoi facuta o comparatie.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/
Te inseli...Ghenadie scrie:Eu raman la parerea ca microscopul nu e instrumentul de masura pentru grosimi.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...
Va salut Domnu'
E posibil, nu afirm ca detin adevarul absolut
E posibil, nu afirm ca detin adevarul absolut