lansare vobler

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ULK
veteran
veteran

Re: lansare vobler

Mesaj de ULK » 18 Feb 2013, 01:22

SSR-ul fiind unul dintre ei. Nu ca nu ar fi un vobler ok dealtfel...dar la zbor..BlackHawk down ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 18 Feb 2013, 07:40

ULK scrie:In orice caz SSR-ul este unul dintre cele mai spurcate "zburatori"... Nu are nici un echilibru in aer. Pai vezi daca ti se intampla si cu alte modele...Daca nu, atunci e clara treaba. Lanseta noua si firul nou...ti-l dezechilibreaza...cel putin pe astea care zboara mai rau.
am observat tendinta asta la ssr,dar parca cu firul mai gros nu facea asa des.la firul subtire mi s-a intamplat si cu x-rap 10 dar rar,poate una din zece aruncari.cam asta ar fi fost frecventa incalcirilor la ssr cu firul gros.
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 18 Feb 2013, 07:55

andriipopa75 scrie:Am observat si la silicoane burtoase aceasta problema, tine mai mult de lanseu, de cum incarci lanseta si de ce viteza imprimi nalucii.
Dar sunt si multe naluci predispuse la tinuta in zbor a la elicopter, de ex voblerele cozma.

Cred ca in timpul lansarii trebuie sa aduci naluca in pozitia ei ideala de zbor, inainte de ai imprima toata viteza.
ma tem ca o parte din problema este pe langa ce a spus si ULK,ceea ce zici tu referitor la pozitia din care arunci si impulsul initial,deci pana la urma cred ca e chestia cu "formatul " mainii pe lanseta.
anul trecut am patit cu fatso de 10,fir gros,lanseta rigida,aceeasi problema.dupa mai multe partide,cumva,subconstient cred,am inceput sa lansez corect.la inceput lasam voblerul in spate,il lasam sa se opreasca din balans si apoi aruncam...dar e dea dreptu enervant !
oricum baieti,va multumesc de raspunsuri,ma temeam cu dupa atatea gherle,am suferit de involutie! :)

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 18 Feb 2013, 07:59

ONAMIHS scrie:Sunt unele voblere care se incapataneaza sa se invarta ca o elice in timpul aruncarii,nu cred ca tine de fir,lanseta,vant...
am eu niste voblere flat facute de mine si care se cam invartesc in aer de cele mai multe ori,dar totusi nu se incalcesc,iar eu ma incapatanez sa pescuiesc cu ele la clean .de altfel pe langa niste bullhead-uri,aceste sunt singurele pe care le-am pastrat pentru acest peste.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 18 Feb 2013, 08:55

Mariush, inainte sa-ti dau raspunsul la intrebarea cu incurcatul ancorelor , ia zi tu cu ce incepi partida : cu vodca sau cu bere? :lol: :lol: :lol:

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 18 Feb 2013, 09:23

cu Danone,ca alcool nu prea beau in general si la pescuit in special,dar nu pentru protectia muncii cat pentru protectia permisului de conducere ! :lol:

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 18 Feb 2013, 19:49

@danonino :)
am raspuns !
astept si parerea ta...

tibi1991
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de tibi1991 » 18 Feb 2013, 21:05

eu cu ssr-ul de 7cm nu am avut probleme poate daca era vant am facut cateva incalceli dar in rest e ok

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 18 Feb 2013, 21:26

pai tocmai,nici eu nu am avut probleme pana acum si din cauza asta mi-e mai greu sa inteleg.m-am gandit ca au mai patit si altii problema asta chiar daca nu cu voblerul in cauza.
cu ssr-ul cea mai mare problema o aveam in toamna cand incercam sa arunc langa mal,la o distanta mai mare,si ajungea destul de frecvent in balarii.deja atunci mi-am dat seama ca are o dinamica cam aiurea.

Scrie răspuns