recomandare lanseta crap delta dunarii

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

arapaima
senior
senior

Re: recomandare lanseta crap delta dunarii

Mesaj de arapaima » 16 Ian 2013, 11:26

Sal,

Eu folosesc de 2.70 si de pe mal si din barca. Le-am luat asa ca sa impac ambele variante, desi 90% din partide le fac din barca...

Daca pescuiesti strict de pe mal iti recomand varianta de 3m, ar trebui sa fie suficiente, mai mult pentru drill-ul cu pesti mai rasariti decat pentru lanseuri. La Dunare sau in Delta nu ai nevoie de lanseuri lungi...

Lansetele sunt din carbon ranforsat pe talon si au varful din fibra de sticla plina, senzitiv, oarecum asemanator celor de feeder. Aaaa, si sa nu uit, foarte usoare pentru puterea pe care o dezvolta.

giura_mihai
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de giura_mihai » 16 Ian 2013, 13:25

Va salut :)

Am eu varianta de 3m de la Jaxon si mi se pare o lanseta buna pentru banii ei, chiar foarte buna pentru pescuitul la varf, insa nu cred ca se preteaza pescuitului la somn in special varianta 50-150 de grame. Este buna datorita varfului plin din fibra de sticla care sesizeaza cele mai mici trasaturi ale crapilor si chiar ale pestilor mai mici, caras, platica sa nu mai zic de mreana, in special in Delta unde "caraseii" sunt de la 400-500 de grame in sus :D si sunt niste lansete foarte placute in drill.... nu le-am incercat ca nu pescuiesc asa, dar datorita varfului moale cred ca merg si la rapitor cu peste viu :)

Daca vrei ceva pentru somn, cumpara ceva mai rigid si mai puternic sau daca vrei sa impaci ambele specii :D incearca varianta de 2,7m 100-300 grame care desi este mai tare pe varf, merge foarte bine si la crap. Eu am dorit sa cumpar varianta de 3m cu puterea 100-300 g dar nu exista asa ca am luat ceva mai light si intr-adevar in Delta nu ai nevoie de greutati foarte mari.

In legatura cu topicul asta nu inteleg de ce unii se ataca asa cand vand cuvantul CRAP, care este problema? daca nu vrei sa citesti topicu asta ai alte zeci de optiuni .... ca o paranteza, stiu cateva persoane printre care si eu care au decis sa citeasca siteul acesta pentru ca nu este atata balacareala si mizerie cum este pe alte siteuri de pescuit (si in acelasi timp si pentru postarile celor avizati:) ), insa si aici am vazut destula lipsa de educatie, asta e .... foarte greu cu mostenirea asta :) ... pe mine unul nu ma deranjeaza ca se vorbeste si despre crap pe acest site pentru ca pana la urma ceea ce ar trebui sa ne uneasca este placerea si pasiunea pe care acest sport ne-o ofera :)

O zi buna si fire intinse :D

niocii
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de niocii » 16 Ian 2013, 13:51

ms mult ptr sugestii .cred ca o sa iau una la 2.7m cu si 150-300g.o zis faina sa aveti si fir intins

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 20 Ian 2013, 11:15

Cauta niste Ugly Stik (Bigwater sau Catfish) Rods de 7 ft sau 10 ft de la Shakespeare (www.shakespeare-fishing.com) pui pe ele niste baitrunere sanatoase si ai bete de somn-crap respectiv mal-barca.
Mai greu le gasesti la noi dar merita efortul si la bani sunt mai mut decat decent sub 120usd.

Scrie răspuns