Am citit un review mai amplu pe subiect acum cativa ani, inca nu am si experimentat personal insa nu am nici un motiv sa cred ca se spuneau acolo aberatii neprobate , deci am citit ca odata cu schimbarea unor inele groase si grele cu unele mai finute si deci mai usoare , blancul isi schimba (nu fundamental dar sesizabil) actiunea si supletea.
Practic un blanc moderate si molatec devine o idee mai rapid si mai suplu si, ei bine, nu viceversa

, respectiv un blanc rapid devine si mai fast.
Spunea tipul ala - deja erau detalii fine de cunoscatori peste care sincer am cam sarit - ca si numarul si mai ales tipul si modul de dispunere a inelelor pe blanc determina si accentueaza un caracter mai rapid sau din contra mai moderat al blancului , dar deja eram putin pierdut in combinatia de explicatii si detalii de fizica experimentala utile unor rodbuilderi.
Deja din ce-mi spuneti nu e atat de banal de dat jos lacul de pe un blanc fara riscuri, implica manopera grijulie, tehnica si indemanare, cunostinte si ceva experienta anterioara si parca n-as incepe cu un experiment direct pe un Nanoflex nou...Sa-i lasam pe cei care se pricep sa-si faca treaba.