Buna ziua! Ma intereseaza daca mai foloseste cineva acest tip de mulineta si ce parere are despre ea.
De Craciun mi-a adus mosul o mulineta de acest tip si am fost foarte fericit stiind de pe forumurile straine ca-i o mulineta de incredere.
Am tinut cont din start ca fiind integral metalica ii mai grea si am spus ca merita totusi in schimbul fiabilitatii.
In primavara, cand am dus-o la apa in schimb am fost putin dezamagit de ea pentru ca in recuperare, pe curent, cu jig-uri de 40-50g merge cam greu.
In fine am trecut peste lucrul acesta si am incercat sa ma obisnuiesc. Apoi, dupa vreo inca doua partide scurte a cazut capacelul de la maner. Am vazut in timp util si l-am recuperat. Ii bagat pur si simplu prin presare, fara surub fara nimic. Dupa vreo inca doua partide scurte a venit supriza cea mare. S-a smuls pur si simplu surubul de la pick-up. Partea cu mecanismul cu arc, deci nu cea cu galetul. Noroc ca nu a zburat nimic afara. Am dus-o la firma de la care am cumparat-o, nu au fost probleme au trimis-o la service. Dupa cateva zile am primit mulineta inapoi si mi-au spus ca surubul nu ar fi fost infiletat bine din fabrica. In fine eu nu am atins-o inainte ca sa nu fie discutii. Nu mai vorbesc de faptul ca frana nu merge uniform in sensul ca parca nu se declanseaza la aceeasi forta si odata declansata nu merge uniform. Mentionez ca mulineta practic e noua neavand mai mult de 8-10 ore de pescuiala.
Sunt curios daca mai are si altcineva tipul acesta de mulineta si daca a avut probleme cu ea sau pur si simplu am avut eu ghinion cu ea.
O zi senina tuturor si fir intins!
Pareri Penn Sargus SG 3000
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- crystianoo
- veteran
Re: Pareri Penn Sargus SG 3000
Din ce zici tu acolo este clar ca este pur si simplu ghinion...o mulineta precum penn sargus ori vine proasta din fabrica ori e beton multiii ani...eu am un penn sargus 3000 pt dunare cu care am pescuit anul trecut peste 20 de partide minim 10 ore pe partida...vreau sa spun ca este impecabila, nu are nici cea mai mica problema,merge la fel ca in prima zi,DAR,si aici este un mare dar...dupa o partida la dunare eu o curat,gresez(galet,maner,rulmenti...etc)nu trebuie mai mult de o picatura de ulei pe fiecare compomenta in miscare,vei vedea ca mersul ei va fi acelasi mereu,peste o saptamana eu astept sa-mi vina alta tot sargus 3000 pt alta lanseta...Vb cu Edi sa-ti faca o revizie la ea,dupa mine este mulineta perfecta pt Dunare...
Nu lasa pe maine ce poti sa faci poimaine cand defapt totul se rezolva raspoimaine...