probleme mulineta casting

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

radu baloi
utilizator nou
utilizator nou

Re: probleme mulineta casting

Mesaj de radu baloi » 27 Feb 2012, 01:09

salut ,

Sunt incepator la pescuitul bait-casting si am si eu o intrebare : La mulineta de casting ce grosime trebuie sa aive firul pentru jiguri cu greutate intre 4-6 gr si deasemenea se pot folosi jiguri atat de mici la mulineta de bait-casting?
Multumesc .

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 27 Feb 2012, 01:44

Da, se pot folosi fara nici o problema(nu la oricare, dar nici nu iti trebuie cel mai scump model)..firul , il alegi in fuctie de bat ,mai ales...dar pentru naluci de asemenea greutate cel mai adecvat fir este de 6-10lb , depinzand si de marimea pestilor vizati sau de prezenta sau lipsa agataturilor.
Legenda spune ca la baitcasting..grosimea firului nu influenteaza distanta de lansare :)

Daca prin gramajele acelea te referi doar la capul de jig..poti sa ai defapt la capatul firului o greutate reala intre 8 si 12 g cu guma cu tot.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Re:

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Feb 2012, 06:50

Unchiu Stiuc :-) scrie:care este cel mai important reglaj la aceasa mulineta?frana magnatica?sau celalalt capacel(presiunea pe tambur?....ori trebuie sa lucreze impreuna?si ce distanta maxima ai reusit sa lansezi cu aceasta scula?recomanzi fir textil?ori mono?ce grosim?
Mai trebuie sa tii cont de un lucru,chiar daca ai facut toate reglajele necesare la frina sila tension knob.
Este vorba de mecanica lanseului.
La spinning,miscarea de lansare este zvicnita.La casting miscarea trebuie sa fie continua,progresiva.Tehnica este asemanatoare cu lanseurile la distanta executate de crapari.Duc lanseta in lateral sau pe spate,aceasta se incarca din inertia monturii,si,cind este incarcata la maximum ii schimba sensul spre directia in care doresc sa lanseze montura,dar fara zvicnitura,cit mai progresiv..O sa vezi ,ca nu mai faci peruci..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 01 Ian 2013, 23:25

Imi explica cineva, pe mulinetele de baitcast, de ce este invers manivela ca la spining?
La spinnig dreptacii au pe partea stanga, la baitcast exact invers.
In mod sigur exista o explicatie.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 02 Ian 2013, 01:15

kiske13 scrie: La spinnig dreptacii au pe partea stanga, la baitcast exact invers.
.

Adica la baitcasting stingacii au pe dreapta ? E bine atunci... :D
La spin poti muta manivela, la baicasting poti doar cumpara din start cu manivela pe partea dorita. Au ultima cifra 1 la marimea modelului..
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 02 Ian 2013, 03:01

kiske13 scrie:Imi explica cineva, pe mulinetele de baitcast, de ce este invers manivela ca la spining?
pt ca sunt batuti in cap ... majoritatea americanilor tin lanseta in mana dominanta doar in timpul lanseului ... dupa lanseu isi muta lanseta dintr-o mana in alta ca sa mulineze cu mana dominanta :) astfel dreptacii arunca cu lanseta in dreapta si mulineaza tot cu dreapta :)

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 02 Ian 2013, 07:15

:lol: si de ce nu isi iau atunci dreptacii mulinele de stangaci si invers ? :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 02 Ian 2013, 09:13

bogdan82 scrie:
kiske13 scrie:Imi explica cineva, pe mulinetele de baitcast, de ce este invers manivela ca la spining?
pt ca sunt batuti in cap ... majoritatea americanilor tin lanseta in mana dominanta doar in timpul lanseului ... dupa lanseu isi muta lanseta dintr-o mana in alta ca sa mulineze cu mana dominanta :) astfel dreptacii arunca cu lanseta in dreapta si mulineaza tot cu dreapta :)
Sefuuuu, cine sunt batuti in dovleac, americanii ? :lol1: lasa ca am vazut si pe alte meleaguri din aia de tineau mulineta de bc sub lanseta si mulinau invers :lol1: si ca sa on topic - nu e invers la bc fata de spin in ce priveste pozitia manivelei .

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 02 Ian 2013, 11:41

Jedi scrie:
kiske13 scrie: La spinnig dreptacii au pe partea stanga, la baitcast exact invers.
.

Adica la baitcasting stingacii au pe dreapta ? E bine atunci... :D
La spin poti muta manivela, la baicasting poti doar cumpara din start cu manivela pe partea dorita. Au ultima cifra 1 la marimea modelului..
La baitcasting americanii stangaci, au manivela pe stanga, dreptacii pe dreapta!
Practic schimba mana dupa lansare si mulineaza cu mana cu care a lansat.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 03 Ian 2013, 07:56

Un zvon ar fi ca-i si pentru menajarea bratelor in cazul unui pescuit de durata cu driluri pe masura.Se mai distribuie din sarcini si pe mina cealalta.
La fly de asemenea am vazut multi lansind cu dreapta, mulineta fiind setata tot pe dreapta. In caz de chestisor mare, folosesc si stinga sa tina lanseta, care pina atunci numa a batzait de fir. Si eu am doar una pe stinga (dreptaci fiind) si doua setate din fabrica pe dreapta (iremediabil) dar nu ma obsedeaza chestia asta.
In fine...oriunde ar fi manivela, dureaza 10 minute sa te obisnuiesti , apoi iti vezi linistit de treaba pentru care ai venit la girla. :P
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Scrie răspuns