gloomis BCR875 MossyBack 7'3"

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Dec 2011, 11:09

am gasit in sfarsit un video cu un BCR 875 . problema e ca nu stiu si nici nu se spune daca e mossyback sau glx.
http://www.youtube.com/watch?v=4Yi_ffT1J_k

radu6R
junior
junior

Mesaj de radu6R » 24 Dec 2011, 12:17

nu e glx. glx-ul are inele recoil, iar modelu din film n-are recoil.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Dec 2011, 12:51

asa e, la aspectul asta n-am fost atent. :oops: :)

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 24 Dec 2011, 13:38

Carole am eu pe drum un blank de IMX mag bass de 1oz, modelul vechi si-l pot pipai si pe cel de 3/4oz(il ia un prieten)...daca mai astepti 2-3 sapt iti zic eu exact cum is blankurile, adica MB844-IMX si MB843-IMX

http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/GLoomis

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Dec 2011, 16:46

Gigi..eu vad putin altfel...nu talonul se curbeaza pronuntat pana ajunge sa atinga firul(mai ales ca pe talon ai deobicel inele cu doua picoare, deci automat firul este mai la distanta de blank).

Cu mult inante sa se deformeze talonul,pana in puctul sa fie atins de fir....se indoaie varful, sa zicem prima treime...si deci , daca se moteaza un bat de cast pe un blank extra-fast de spin cu varf fin...unghi mic(sa zicem 90 de grade), se formeaza pe o portiune prea scurta...ducand la atingerea sau chiar depasirea blankului de catre fir..in caz de inele montate nu suficient de des sau pur si simplu in puncte necorespunzatoare...

Din cauza asta cred ca blankurile de cast sunt fabricate in varianta mai slow, fata de sinonimul de spin...

rine..mersi de compliment :)...nu,nu mi-au trecut mai multe bete prin mana fata de altii de aici..Aproape sigur ca tie ti-au trecut mai multe ... :wink:
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 24 Dec 2011, 17:40

ULK scrie:
Cu mult inante sa se deformeze talonul,pana in puctul sa fie atins de fir....se indoaie varful, sa zicem prima treime...si deci , daca se moteaza un bat de cast pe un blank extra-fast de spin cu varf fin...unghi mic(sa zicem 90 de grade), se formeaza pe o portiune prea scurta...ducand la atingerea sau chiar depasirea blankului de catre fir..i

Poti sa desenezi un pic chestia aia cu unghiul?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Dec 2011, 18:13

Astazi am avut ocazia sa compar ,live, legendul meu cu un legend extrem,de cast,tot medium ,tot de 7ft.Ala de cast are talonul,prin care inteleg portiunea de la mandrina pina la inelul 2,o idee mai groasa..Virful pare la fel de subtire..Extrem-ul este o lanseta mortala...are putere pe talon si in acelasi timp virful este flexibil..

Da, la lansetele extrafast se poate intimpla ce zici tu,numai ca e foarte posibil ca un extrafast de cast sa se indoaie putin diferit de un extrafast de spin,tocmai pentru a contrabalansa acest ...neajuns..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 24 Dec 2011, 19:56

bogdan82 scrie:Carole am eu pe drum un blank de IMX mag bass de 1oz, modelul vechi si-l pot pipai si pe cel de 3/4oz(il ia un prieten)...daca mai astepti 2-3 sapt iti zic eu exact cum is blankurile, adica MB844-IMX si MB843-IMX

http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/GLoomis
din pacate eu trebuie sa decid ce fac in cateva zile. IMX-ul de 1 oz era si pe lista mea dar m-am trezit prea tirziu :oops: :cry: daca era sa-l iau ala nu mai deschideam topic avand in vedere cate review-uri favorabile am citit despre el. :wink:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 24 Dec 2011, 20:50

eu m-am miscat mai repede :D :D ...cand le-am vazut eu, erau si GLX-urile mag bass de 1oz pe stoc la alt magazin...dar GLX-ul avea varf de 1.4mm(IMX-ul de 1.8mm, deci mult mai ranga), iar diferenta la cotor era de 0.12mm in favoarea GLX-ul...GLX-ul fiind si cu 5.7g mai usor la aceeasi putere ... dar mi-am dorit un blank de tavaleala, mai universal, asa ca am ales IMX-ul..

P.S. vineri am vazut eu oferta pe mudhole si erau 21 de blankuri pe stock, duminica erau 19, luni 12, marti(cand m-am hotarat si eu sa-l iau) ramasesera doar 5 ...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Dec 2011, 22:08

elias...chiar ma gandeam sa incerc sa desenzez..ca nu prea reusesc prin cuvinte...sa explic exact ce vreau sa zic..O sa desenez...dar mai incolo..scuze king de atata off...

Neajunsul acesta, ce incerc sa explic, cred ca se poate contracara, cu inelele dispuse mai des..si mai aglomerate spre varf(creand poate alte probleme, prin asta).
Dar despre talon chiar nu inteleg..Gigi tu zici de doua blankuri diferite...si nu ma refer ca unu de spin si unu de cast cu aceasi denumire, sunt efectiv alte blankuri, din alte materiale si banuiesc ca si taper diferit...deci nu e chiar aceasi lucru.

Cel mai edificator ar fii niste poze...cu betele in load..ca poza bate teoria :) ...eu oricum o sa incerc sa fac niste desene :D
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns