Fire textile
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- andriipopa75
- veteran
in general multifilamentele (6 sau mai bine 8 fire impletite) sunt rotunde.
aici exceleaza japonezii, fire rotunde si f subtiri.
partea negativa este o rezistenta scazuta a firului duoa cateva folosiri, se rup din firele subtiri ce formeaza ansamblul si automat cedeaza firul in locul slabit.
Inclusiv gheata de pe inele poate afecta firele finute.
aici exceleaza japonezii, fire rotunde si f subtiri.
partea negativa este o rezistenta scazuta a firului duoa cateva folosiri, se rup din firele subtiri ce formeaza ansamblul si automat cedeaza firul in locul slabit.
Inclusiv gheata de pe inele poate afecta firele finute.
mah.. si "scamosatul" ala nu trebuie sa sperie. majoritatea firelor ,ca sa nu zic toate ,au ceva pe, si in impletitura. acel ceva (cica-i teflon) care le face alunecoase prin inele. ala cedeaza primul si" scamoseaza" . structura firului nu-i afectata si nici rezistenta lui. n-ati observat ca un fir "scamosat "e mai moale pe portiunea respectiva?
fiecare cu parerea lui, pp un fir bun la pret dar ca si calitate mai subtire, sunline bunicel dar are ceva memorie,varivas seabass de 10 si 12 lb bun in apa moarta si curent moale,iar 14 si 16 lb in turbine si la avat,iar 23 lb bun la somn si toray peste tot ce exista la ora asta pe piata iar ca inaintas un floocarbon, exista si aici pareri impartite eu folosesc ceva de la francezi foarte foarte bun parerea mea
- bogdan_mihu
- senior
Ce grosime are sunline si pp-ul de iti este frica de surprize?bogdan_mihu scrie:pana acum am folosit pp si sunline super pe un fir foarte subtire se lanseaza foarte bine dar din pacate la o captura mai insemnata adica un somn sau un salau capital poti avea surpriza sa-ti plesneasca,anu asta am sa incerc sufix performance braid un fir foarte laudat si ok la pret
- bogdan_mihu
- senior
- stefanflorin
- veteran
Normal ca plesneste usor sunline 10lb, deoarece este de doua ori mai subtire decat PP de 10 lb. In concluzie nu e smecherie PP de 10 lb ca e foarte gros, echivalent cam 16-10 lb sunline. Sufix performance braid este la fel ca Sunline ca si grosime si rezistenta la soc. Nu stiu la abraziune cum se comporta sunline vs sufix performance braid.bogdan_mihu scrie:sunlinu e de 10 lb si plesneste usor de pp nu mi-e frica numa vreau sa incerc sufix performance braid mi se pare foarte ok
Toata lumea recomanda PP ca si rezistenta, dar nu precizeaza grosimea vis-vis de rezistenta.

Sfatul meu este sa va luati textilul care e mai mic in diametru daca vreti sa aveti lanseuri lungi si atacuri multe. Daca vrei prezentari la mal de craci si radacini, go to PP.