As mai putea aduce in comparatie urmatoarele 2 feedere:
EnergoTeam Black Spider 3.6m:
http://www.xxx.ro/produse/207/14909/ ... eeder.html
SPRO Serium feeder 360:
http://www.fishline.ro/joomla/index.php ... 0-new.html
Ideea e ca am tot cautat pe net si pe forumuri si mi-e doar sa nu aleg un feeder care se curbeaza tot si la un caras de-o palma jumate ...
Feeder Maver Abyss X Series VS. Eurostar Master Class Feeder
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- senior
teddz, florin are dreptate , a vazut si el batul. Uite care e treaba. La feederul ăsta , la caraşi spre exemplu, se îndoaie doar vârful. Doar dacă îţi da un peşte mare lucrează tot băţul. Tocmai din cauza asta, că la peşti mici lucrează doar vârful, am mai scăpat caraşi când am tras mai tare de ei.
Nu a fost vina băţului ci a mea, dar îţi poţi lua un băţ cu acţiune semiparabolică. Acesta din urmă , după părerea mea, te ajută mai mult în drill şi scapi mai puţin.
Şi eu acest feeder l-am luat de pe internet fără să am nicio idee despre cum e. Dar acum per total mă declar mulţumit. Încearcă să pui tu mâna pe beţe, să vezi cum sunt (dacă ai această posibilitate).
Nu a fost vina băţului ci a mea, dar îţi poţi lua un băţ cu acţiune semiparabolică. Acesta din urmă , după părerea mea, te ajută mai mult în drill şi scapi mai puţin.
Şi eu acest feeder l-am luat de pe internet fără să am nicio idee despre cum e. Dar acum per total mă declar mulţumit. Încearcă să pui tu mâna pe beţe, să vezi cum sunt (dacă ai această posibilitate).
Pai stai putin sa inteleg ... cele 2 feedere Maver (atat Abyss cat si Black Ice) sunt Through Action - adica parabolice total ... adica se curbeaza pana spre cotor in dril. Cu alte cuvinte, sunt cele mai moi in blank ... mi-ai recomandat actiune semiparabolica, adica curbare 50-60% din blank, adica mai rigide. Dar pe de alta parte ai zis ca ai scapat carasi din cauza ca batul nu s-a curbat destul ... sunt la inceput cu toate notiunile acestea si incerc sa le pun intr-o ordine ... dar nu mai inteleg 

-
- senior
mda , ai dreptate, deci cred că aşa e. Maver asta e parabolică. Da se îndoaie foarte greu. Aici intervine test curve. Dacă ştii engleză uite aici http://www.fishing.co.uk/article.php3?id=1819
vezi... nici la mine nu erau foarte clare noţiunile astea.
Acţiunea unui băţ înseamnă de fapt cum se curbează el. Deci chiar dacă se curbează parabolic asta nu înseamnă că e neapărat fleaşcă. 
vezi... nici la mine nu erau foarte clare noţiunile astea.

- stefanflorin
- veteran
O fi ala parabolic, insa e rigid, flexeaza doar in sarcina mai mare blancul. Pacat ca nu am cum sa-ti arat cum ar trebui sa fie un bat care scoate si crap insa scoate si carasel si la ambii lucreaza la fel de bine. Treaba e ca varfuletul ala sa creeze o curba continua cu blancul, nicidecum asa cum sunt majoritatea betelor de la noi, unde la un caras ca palma se indoaie decat varful iar restul batului e coada de matura. Pe scurt pescuitul la feeder e pescuit de finete, deci fire subtiri, carlige mici iar batul trebuie sa absoarba cat mai mult din socuri, sa arunce bine, sa semnalizeze bine si sa fie si echilibrat in acelasi timp...daca se poate si la pret cat mai mic 

Urasc atarnatorii!